Kemal Kılıçdaroğlu: Belediyelerimizin sayısını artıracağız

Kemal Kılıçdaroğlu: Belediyelerimizin sayısını artıracağız

Kemal Kılıçdaroğlu: Belediyelerimizin sayısı... Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'deki parti içi tartışmalar mevzusunda ise değerlendirme yapmayacağını altını çizdi.

CHP'nin 2023 yılı Kasım ayındaki kurultayında görevi Özgür Özel'e devreden eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin elindeki 11 büyükşehir belediyesini koruyacağını ve bu sayının artacağına inandığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada, "Mevcut 11 büyükşehir belediyesine ek olarak Bursa, Balıkesir, Manisa gibi büyükşehirleri de kazanacağımızı düşünüyorum. İlçe belediyesi sayılarının artacağını düşünüyorum. İstanbul'da belediye meclisinde çoğunluğu sağlamamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına bakılırsa bu sağlanabilir" değerlendirmesi yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'deki parti içi tartışmalar mevzusunda ise değerlendirme yapmayacağını altını çizdi.

"Sizin ve ekibinizin yerel seçimlerde başarısızlık beklediği ve 31 Mart sonrası kurultayda mevcut CHP yönetimi ile hesaplaşacağınıza dair iddialar ve yorumlar hakkında ne diyorsunuz?" sorusunu Kılıçdaroğlu, televizyonlardaki tartışma programlarında konuşulanları takip etmediğini söyleyerek yanıt verdi.

"BÜTÜN ADAYLARIMIZI DESTEKLIYORUM"

Kılıçdaroğlu, "Günlük siyasal tartışmaların içerisine girmiyorum. 'CHP'nin başarısız olmasını istiyor' denilmesi için akıl tutulması lazım. Yok öyle bir şey yok. Tam tersine belediyeleri artıracağımızı düşünüyorum. Bütün adaylarımızı destekliyorum" ifadelerini kullandı.

Genel başkanlık görevini Özgür Özel'e devretmesinin peşinden Ankara'da açtığı bir ofiste çalışmalarını yürüten Kılıçdaroğlu, yoğun bir tempoda çalıştığını aktardı. Ofisinde ekonomi, eğitim, savunma, tarım, felsefe ve sosyoloji gibi başlıklarda brifing alan ve emekler yaptığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu hem CHP'deki hem de siyasetteki tüm gelişimleri de yakından takip ettiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ofisi CHP içerisinde bir hareket başlatmak için kurdu" iddialarına karşı ise "Hikmet Çetin de Murat Karayalçın'ın da ofisi var. Benimle görüşmek isteyenleri evde ağırlamam mümkün değil. Kahvede mi görüşelim" sözleriyle yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, ofisinde siyaset içerisine ve haricinde birçok insanla görüştüğünü de kaydetti.

"TÜRKIYE EKONOMISI NIÇIN BU HALE GELDI?"

Eski CHP lideri, Türkiye'nin 1 Nisan'dan sonra ekonomideki sorunlarla ilgilenmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ekonomik açıdan zor bir dönemden geçtiğini ve geçeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Zor bir dönemin bundan sonra da yaşanacağını Türkiye'deki bütün iktisatçılar kabul ediyor. Soru şu; Türkiye ekonomisi bu hale niçin geldi. Yönetenler yüzünden geldi, yani yönetilemedi. Faturasını ise düşük gelirliler çekiyor. Üst gelir grubunun hiçbir sorunu yok. Milyonlarca, milyarlarca lira üst gelir grubuna kaynak aktarılıyor. Beşli çete olarak tanımladığımız yapıya, hastane ve havalimanı yapanlara göstermelik ihaleler ile milyar dolarlar aktarılıyor" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, iktidarın demokrasi ve hukuk devletini bu paraları aktarmak için ortadan kaldırdığını da savundu.

Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanlığı'nda bina alımında para sayma görüntülerine dair soruları ise yanıtlamadı.

"Kemal Kılıçdaroğlu: Belediyelerimizin sayısını artıracağız" haberi, 21 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu: Belediyelerimizin sayısını artıracağız haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu: Belediyelerimizin sayısını artıracağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DW Türçe

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Politika Haberleri