Kemal Kılıçdaroğlu: Geçmişi temiz biri olsa bırakırım

Kemal Kılıçdaroğlu: Geçmişi temiz biri olsa bırakırım

Kemal Kılıçdaroğlu: Geçmişi temiz biri olsa ... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün partinin genel merkezinde belediye başkanlarını topladı.

Bu toplantı, ‘Zoom' krizinden sonra Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu'nun biraraya geldiği ilk buluşma olması bakımından önem taşıyordu.

Çanakkale'nin Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, ilk ve en eleştirel konuşmayı yapan isim oldu. Uygun, Kılıçdaroğlu'ndan çekilmesini istedi ve şunları söyledi:

“Böyle devam edemeyiz. Ben bir dönemdir başkanım, bir daha da aday olmayacağım. 15 yaşındaki kızıma cevap veremiyorum. Ben böyle düşünüyorsam siz de düşünmelisiniz. Olmadı, yapamadınız. Çekilin.”

FINDIKLI DA DEĞİŞİM İSTEDİ

Sonra da Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu konuştu.

Çervatoğlu, değişim talep ederek, şöyle dedi:

“Ben ilçemde yüzde 60'la kazandım. Ve 46 yıl sonra Rize'den milletvekili çıkardık. Ancak başarısız olduk. Bu toplantı daha önce olmalıydı. Bütün bunları konuşmamız gerekiyordu. Yenildik, siz de kabul edin. İki kişiden birinin oyunu aldığımızı söylüyoruz. Ama sokakta yüzde 3'lük parti moraliyle geziyoruz. Değişim kaçınılmaz. Değişimin kendisi ideolojik ve politik olmalıdır. Lider de dahil değişim gerekiyor.”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de

“Partinin yönetim anlayışında toparlanma şart. Delege seçimlerinde her yerde parti ikiye bölünmüş. Derhal müdahale edilmeli. Ortak listelerle yola devam etmeliyiz. İttifak kuramazsak zorluk yaşayacağız” diye konuştu.

İMAMOĞLU NESİ ETİK DEĞİL?

Son söz, isteği üzerine Ekrem İmamoğlu'na verildi. İmamoğlu, görüntüleri sızan toplantıya “Etik dışı” dediği için  Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, şöyle devam etti:

“Etik dışı bulmanızı hiç kabul etmiyorum. Etik dışı olan nedir? Biz partililer olarak içimizde konuşmayacağız da kiminle konuşacağız? Ben bir daha bir seçimde ikinci parti olmayı içime sindiremem. Siz de hak etmiyorsnuz.”

İmamoğlu, seçimden sonra 29 ve 30 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu'nu aradığını ve 1 Haziran'da randevu aldığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun “Değişim başlatacağız” dediğini kaydeden İmamoğlu, yalnızca MYK'nın görevden alındığını vurgulayarak, “Bu mu değişim?” diye sordu.

İmamoğlu, şunları söyledi:

“Örgütten gelen insanım. İlçe başkanıyken ilçenin sorunlarını konuşurum. Biz ülkeyi değiştirmek için bir sürece girdik. Elbette Türkiye'nin sorunlarını konuşacağım. İnsanlar umutsuz. İnsanlara ne diyeceğiz? Neyi değiştirmeyi taahhüt edeceğiz? İnsanlar bize güvenmiyor. Bunu sorgulamak gerekmez mi? Halka umut veremezsek yerel seçimde hüsrana uğrarız. Değişimi ve eksiklikleri konuşmadan sadece AK Parti'yi kötüleyen bir süreçle gidilecek dilde ben yokum.”

CHP MYK üyesi ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, araya girip konuşma süresinin dolduğunu belirterek, “Lütfen toparlayın” dedi. İmamoğlu da “Toparlamayacağım. Buraya konuşmak için geldik. Aile içinde konuşacağız” şeklinde yanıt verdi.

İMAMOĞLU-KERİMOĞLU KAVGASI 

Ardından da Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu söz aldı. Kerimoğlu, zaten bir süredir gerilim yaşadığı İmamoğlu'nu hedef alarak, şöyle dedi:

“Sizi koltuğa genel başkanımız oturttu. Siz seçimi tek başınıza kazanmadınız. Zoom toplantısı yapmak ahlaksızlıktır. Seçim kampanyasında ‘Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim' demeyenler suçludur. Önseçim yapılmasını istiyorum. Eğer  önseçim yapılırsa İBB başkanlığına adayım.”

İmamoğlu, sataşma üzerine oturduğu yerden şu karşılığı verdi:“Böyle bir üslup olmaz. Bana hitaben konuşamazsın. En az dört kez hakaret ettin. Aynen iade ediyorum. Ahlaksız, sensin! Bakırköy'de sokakta gezemiyorsun. Gelmiş burada konuşuyorsun.”

HALK TV'YE BOYKOT

En son Kılıçdaroğlu konuştu.

“Çok memnun oldum. Aile içinde konuşalım. Herkes birbirine söz söyleme hakkına sahip. Bizler üzülmedik mi sanıyorsunuz? Seçimi kaybettim, bir hafta eşimin yüzüne bakamadım. Kolay mıydı?” dedi.

Kılıçdaroğlu, değişim tartışmalarına da girerek, şöyle konuştu: “Genel başkanlık yükünü taşıyabileceğine inanacağım, CHP'nin ilkelerine bağlı partiyi ileri götürebilecek ve geçmişi temiz birisi olsa yarın bırakırım. Kurultayda ne yapılması gerekiyorsa yapılır. Ortada bir kayıp var. Ama hepten başarısızlık saymak doğru değil.”

Kılıçdaroğlu, başkanlardan Halk TV ile yapılan tüm anlaşmaların sonlandırılmasını istedi. Halk TV'de sürekli CHP'nin eleştirildiğini savunarak, “Bundan sonra Halk TV'yle kimse çalışma yapmasın” dedi. Toplantıdan sonra CHP, Halk TV ile 1 Ocak 2023'te imzaladığı sözleşmeyi sonlandırdı.

"Kemal Kılıçdaroğlu: Geçmişi temiz biri olsa bırakırım" haberi, 23 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 23 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu: Geçmişi temiz biri olsa bırakırım haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu: Geçmişi temiz biri olsa bırakırım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Politika Haberleri