Kemal Kılıçdaroğlu, inşaat işçileri ile iftar yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu, inşaat işçileri ile iftar yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu, inşaat işçileri ile ifta... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her sorun çözülür. Türkiye'nin yeniden üretim zinciri içerisine girmesi lazım, her alanda üretim yapması lazım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her sorun çözülür. Türkiye'nin yeniden üretim zinciri içerisine girmesi lazım, her alanda üretim yapması lazım." dedi.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Ankara'da bir inşaatta çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.

Ekonomi üzerine işçilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, bir devleti yönetmek için önce planlama yapmak gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"'Gelirim nedir, giderim nedir, hangi yatırımı yapacağım, istihdam nasıl yaratacağım?' Arkadan bir genç ordusu geliyor bunların işi olması lazım. Bir planlama yapmanız lazım. Siz de planlama yapıyorsunuz, devletin bir özelliği var, yıllık yapmanın yanında 10 yıllık, 15 yıllık, hatta gelişmiş ülkeler, 40-50 yıllık, 100 yıllık planlar yaparlar ve bu planlarını her yıl revize ederler, dünyadaki gelişmelere göre. Bizim de böyle bir kurumumuz vardı. Adı, Devlet Planlama Teşkilatı, kapattılar. Yok böyle bir şey."

Tüm bunlara rağmen Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorununun olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Her sorun çözülür. Türkiye'nin yeniden üretim zinciri içerisine girmesi lazım, her alanda üretim yapması lazım. Gelir dağılımının dengeli olması lazım." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, bu devleti kuranların onu çok sağlıklı temeller üzerine inşa ettiklerini vurguladı.

Devletin, "çiftçi zarar etmesin" diye TMO'yu kurduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Fındık için FİSKOBİRLİK'i kurmuşlar. 'Eğer alın terinin karşılığını alamıyorsan, FİSKOBİRLİK olarak ben alacağım. Seni zarar ettirmeyeceğim' diyor. Bu kurumlar tamamen yok edildi. Sıkıntı oradan başlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere'de hukuk okuduktan sonra doktorasını yapan avukatın şu anda Türkiye'de işsiz olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, "İşsiz yani, geliyor bana diyor ki 'bana bir iş bulur musun?' Anne baba bu evladını nasıl yetiştiriyor, hangi fedakarlıklara katlanıyor. Londra'ya göndermiş, hukuk okumuş, doktorasını yapmış, gelmiş Türkiye'ye iş bulamıyor." dedi.

Kılıçdaroğlu, girdi maliyetlerinin yüksekliğine dikkati çekerken, çiftçinin zarar ederse tarlasını ekmeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"5 bin lira borç para alıyorum, çıkıyorum pazara, diyorum ki 'Cebimde 5 bin lira var ama bu para bana ait değil, bir süre sonra o parayı geri ödeyeceğim.' Merkez Bankasının kasasında bugün eksi 43 milyar dolar var, yani dışardan aldığı para 43 milyar dolar. Biz 43 milyar dolar ödeyeceğiz, ayrıca dolarımız olacak ama yok. Niye biz '128 milyar dolar nereye gitti?' diye soruyoruz, çünkü bizim paramız. Hepimizin parası, buharlaştı. Nereye gittiği belli değil. Şimdi Merkez Bankasına 'para bas' diyorlar. Para basınca karşılık yok, bu sefer fiyatlar yükseliyor. Dolayısıyla ekonomi çığırından çıkmış vaziyette. Bir de şu var, devlette işi ehline teslim edeceksin. Şunu deseniz bana, 'kardeşim sen de üniversiteyi bitirdin gel şu fayansı şuraya bir yap' deseniz, ben yapamam. Bu işi fayans ustası yapar. İşi ehline teslim etmek gibi bizim inancımızda da işin felsefesinde de bu var."

"Kemal Kılıçdaroğlu, inşaat işçileri ile iftar yaptı" haberi, 07 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, inşaat işçileri ile iftar yaptı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu, inşaat işçileri ile iftar yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  2. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  3. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  4. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  5. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  6. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  7. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  8. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  9. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  10. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  11. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  12. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  13. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  14. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  15. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  16. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  17. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  18. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  19. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  20. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
Gündem Haberleri