Kemal Sahir Gürel, Erdal Eren şarkısının hikayesini anlattı

Kemal Sahir Gürel, Erdal Eren şarkısının hikayesini anlattı

Kemal Sahir Gürel, Erdal Eren şarkısının hik... “1986 yılında aklımdan melodiler geçiyor. Ama henüz tam oturmamış. Bağcılar-Parsellerdeki evimizin salonunda bağlama çalanarken, Ahmet Naim abim elinde Cumhuriyet gazetesiyle odasından çıkıp bana gazeteden bir şiir gösterdi. ‘Bunu besteleyebilir misin?

Kemal Sahir Gürel, Gülten Akın’ın 12 Eylül askeri darbesinin ardından 17 yaşında idam edilen Erdal Eren için kaleme aldığı “Büyü Yavrum” şiirinin besteleniş hikayesini anlattı. Twitter hesabından paylaşım yapan Gürel, Eren için yazılan şiirin bestelemesini abisi Ahmet Naim Gürel’in istediğini söyledi. Bestesini sanatçı Ahmet Kaya’ya da dinlettiğini ifade eden Gürel, “Ahmet Kaya’ya yeni bestemi gitarla çalarak dinlettim. ‘Kemal sana bir şey söyleyeyim mi; ben de bu şiir üzerine çalışıyordum. Ama senin besten çok güzel olmuş. Ben artık bestelemekten vazgeçiyorum’ dedi.” ifadelerini kullandı.

“YILDIZLAR İKİSİNİN DE YOLDAŞI OLSUN”

Gürel, bestelenme hikayesini şu ifadelerle anlattı:

“1986 yılında aklımdan melodiler geçiyor. Ama henüz tam oturmamış. Bağcılar-Parsellerdeki evimizin salonunda bağlama çalanarken, Ahmet Naim abim elinde Cumhuriyet gazetesiyle odasından çıkıp bana gazeteden bir şiir gösterdi. ‘Bunu besteleyebilir misin? diye sordu. ‘Bakayım, üzerine çalışayım’ dedim. Evden çıkarken gazeteyi yanıma almıştım. Birkaç gün üzerimdeki gazete ile gittim her yere. Hem melodilere bakıyor, hem de arada bir gazetedeki şiire göz atıyordum. Eve dönüşlerden birinde, bindiğim minibüs (Margirus) Topkapı’da arızalandı. Ben de en ön koltuktayım. Arıza giderilinceye kadar gazeteyi tekrar açıp mırıldandım. Bir iki denemeden sonra bulduğum melodinin söz ile beraber oturması hoşuma gitmişti: ‘Acılar alacak, yokluklar alacak Büyü de baban sana’…

Melodi beni içine çekiyor, üzerine gitmemi istiyordu. Durmuyor, giriş kısmını örmeye çalışıyordum minibüste mırıldanarak. ‘Büyü de baban sana Büyü de büyü’… O yıl Selda Bağca’nın Plak şirketinde karşılaştığım Ahmet Kaya’ya yeni bestemi gitarla çalarak dinlettim. ‘Kemal sana bir şey söyleyeyim mi; ben de bu şiir üzerine çalışıyordum. Ama senin besten çok güzel olmuş. Ben artık bestelemekten vazgeçiyorum’ dedi. Gülten Akın’ın Büyü Yavrum şiirinin müziğe dönüşmesinin öyküsü kısaca böyle. Ama daha önemlisi de şu: Ahmet Naim abim Erdal Eren’in aynı siyasetten yoldaşıydı lakin ikisi de hayattayken hiç tanışmamışlardı.

Bugün iki insanın ölüm yıldönümü. Erdal Eren, 13 Aralık 1980’de aslında 17 yaşında lakin yaşı büyütülerek idam edildi. Büyük ağabeyim Ahmet Naim Gürel’i ise 13 Aralık 2009’da kaybettik lakin sadece abimizi değil, yol göstericimizi ve büyük bir dostumuzu, yoldaşımızı aynı zamanda. Ahmet abim politik yaşamını çevresine hiç anlatmadı. Hava atmadı veya onun kimliğine dayanmadı. Çünkü çok mütevazı idi. Herkese sevgi ile yaklaşan, kol kanat geren müthiş bir yüreği vardı. Bu dünyaya kattıkları ve etkisi çok derindi. Yıldızlar ikisinin de yoldaşı olsun…

"Kemal Sahir Gürel, Erdal Eren şarkısının hikayesini anlattı" haberi, 15 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kemal Sahir Gürel, Erdal Eren şarkısının hikayesini anlattı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Sahir Gürel, Erdal Eren şarkısının hikayesini anlattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri