Kılıçdaroğlu: İkinci büyük adımı dostlarımızla atacağız

Kılıçdaroğlu: İkinci büyük adımı dostlarımızla atacağız

Kılıçdaroğlu: İkinci büyük adımı dostlarımız... İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarım yerel seçimde 'Martın sonu bahar olacak' demişti.

Martın sonu bahar oldu. İkinci büyük adımı dostlarımızla atacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomi paketini ise, "İşsizliği çözecek tek madde yok" diyerek eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm Bina Yıkım ve Temel Atma Töreni’ne katıldı. Törene katılan yurttaşlar “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganı attı. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’de örnek bir kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini söyledi.

Örnek dönüşümün unsurlarını “Dönüşümümüzün uzlaşma esaslı olması, dönüşümün yerinde gerçekleştirilmesi ve dönüşümün İzmir Büyükşehir Belediyesi garantisinde gerçekleşmesi” diye sıralayan Soyer, İzmir’deki 117 yurttaşın yaşamını yitirdiği depremin ardından kentsel dönüşüme hız verdiklerini bildirdi. Soyer, sadece 2 yılda 1 milyar liralık kentsel döşümün imalatını başlattıklarını belirtti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN GENÇLERE: MOTORLARI MAVİLİKLERE SÜRECEĞİZ, KAPTANI DA SİZ OLACAKSINIZ

Soyer’in ardından kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise gençlerin 'Güzel Günler Göreceğiz' sloganlarına, "Emin olun motorları maviliklere süreceğiz, kaptanı da siz olacaksınız" yanıtını verdi.

'DOSTLARIMIZ' VURGUSU

Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: "Türkiye’nin pek çok sorunu var. İşçinin, emeklinin, esnafın, apartman görevlisinin sorunu var. Türkiye sorunlar yumağı halinde. Bu buhrandan Türkiye’yi çıkarma görevi CHP’nindir. Biz hiç kimseyi dışlamıyoruz, ötekileştirmiyoruz. Herkesi kucaklıyoruz, herkesin sorununa talibiz ve sorununu çözeceğiz. Bu ülkede artık herkesin yüzü gülmeli, herkesin işi aşı olmalı. Belediye başkanlarım yerel seçimde Mart’ın sonu bahar olacak demişti. Mart’ın sonu bahar oldu. İkinci büyük adımı atacağız, ikinci büyük adımı dostlarımızla atacağız. Bu güzel ülkeye cinsiyet eşitliğini, hakkı, hukuku, adaleti getireceğiz. Bu güzel ülkede herkesin özgürce yaşamasını sağlayacağız. Birinci adımı belediyelerimiz atacak.

“MAHALLELERDE ANILARI VARDIR İNSANLARIN, ANILARINI YAŞATMAK İSTER”

Yerel yönetimler önemli adımlar atıyor, olağanüstü çalışıyorlar. Bizi suçladılar, CHP’li belediyelere oy vermeyin, yardımlar kesilir, hizmet yapmazlar diye. Şu anda gerçeği görüyoruz, belediye başkanlarımız engellemelere rağmen tarih yazmaya devam ediyorlar. Kentlerde yaşamak güzel bir şey. Güzelliği ve zorlukları var. Kentte yaşayan insan kentle barışık yaşamak, sosyal olanaklarından yararlanmak, mahalle kültürünün kaybolmamasını ister. Mahallelerde anıları vardır insanların, anılarını yaşatmak ister. Kentsel dönüşüm yapılırken, bu güzelliklerin korunmasını ister.

“BETON ORMANLARI GÖRMEYECEKSİNİZ”

Belediye başkanlarımızın da görevleri var. Kentsel dönüşüm rantında bu insanları yararlandırmak lazım. Belediye başkanlarımız bunun yapıyorlar… Burada da kentte yaşamanın bütün olanaklarından bütün arkadaşlarımız yararlanacak. Burada bir şey görmeyeceksiniz; kentsel dönüşümden daire sahibi olan insanların başka yere taşındığını görmeyeceksiniz. Güveni sağlayan belediyeyi göreceksiniz. İnsanlar davul zurna ile evlerini yıkacak, güzelliklerle evlerine taşınacaklar. Bu kentsel dönüşüm içinde beton ormanları görmeyeceksiniz, ağaçları, ağaçlardaki kuşları göreceksiniz. Huzur içinde gezeceksiniz.

“BÜTÜN GÜZELLİKLERİ, BÜTÜN TÜRKİYE’YE GÖTÜRECEĞİZ”

Kentler engelliler için de yaşanılabilir olmalıdır. Belediye başkanlarımız bu konuya da dikkat ediyorlar. Bizim dışımızdaki canlılar da var. Bizim dışımızdaki canlılara da saygı göstermeliyiz. Belediye başkanlarımız bu felsefeyi benimsiyorlar. 2023’te seçim olacak diyorlar, ne zaman olursa olsun. Bütün bu güzellikleri bütün vatandaşlara götürmek için sizden destek istiyorum.

EKONOMİ REFORM PAKETİ'NE TEPKİ: İŞSİZLİK İÇİN TEK MADDE YOK

Bir ekonomi paketi açıkladılar, işsizliği çözeceğiz diye tek madde yok. 10 milyonu aşkın işsiz var… Üniversiteyi bitirmiş elektronik elektrik mühendisi halde beni yakaladı 'işsizim burada çalışıyorum' diyor. Bu tablo onun kusuru mu, hayır! Birileri 3-4 maaş alırken neden birisi işsiz. Bütün bu tabloları biliyoruz, bize güveneceksiniz. Güvenin bize, gerçekten de güvenin bize.

Türkiye’yi değiştireceğiz, Türkiye'ye huzuru, bereketi getireceğiz. Hiçbir kadın pazar artıklarından evine bir yiyecek bulabilir miyim diye çalışmayacak ve götürmeyecek. Herkesin asgari gelir güvencesi olacak, ne için? Biz sosyal demokratız. Biz demokratız, ülkemiz vatandaşımız için çalışıyoruz.” Karşıyaka'da Cumhuriyet Mahallesi'nin tamamı, İnönü ve Örnekköy mahallelerinin de bir kısmını kapsayan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bir grup yurttaş da hak kaybı yaşadıklarını belirterek, "Mağdur olmayacağımız bir çözüm bekliyoruz" pankartı açtılar. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da yurttaşların yanlarına giderek sıkıntılarını dinledi. 

"Kılıçdaroğlu: İkinci büyük adımı dostlarımızla atacağız" haberi, 13 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 13 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: İkinci büyük adımı dostlarımızla atacağız haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: İkinci büyük adımı dostlarımızla atacağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  2. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  3. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  4. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  5. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  6. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  7. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  8. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  9. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  10. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  11. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  12. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  13. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
  14. 14:38 Galatasaray'ın Transfer Hareketi: Davy Klaassen İle Anlaşma Sağlandı!
  15. 14:34 Ankara'yı Yarın Yağmur ve Rüzgar Kasıp Kavuracak! Şiddetli Fırtınaya Karşı Hazırlıklı Olun!
  16. 14:33 Küresel Isınma Avrupa'da Sivrisinek Kaynaklı Hastalıkları Artırıyor: Uzmanlar Uyarıyor
  17. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  18. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  19. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  20. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
Politika Haberleri