Kılıçdaroğlu: Roman kardeşlerimize hizmet etmek çok değerlidir

Kılıçdaroğlu: Roman kardeşlerimize hizmet etmek çok değerlidir

Kılıçdaroğlu: Roman kardeşlerimize hizmet et... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Önümüzdeki hafta Trakya'da Roman çalıştayı yapacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konak Belediyesinin ilçede faaliyete geçirdiği 13 tesisin toplu açılışını gerçekleştirmek üzere İzmir'e geldi. Yenişehir'de bulunan Engelsiz Köy'de konuşan Kılıçdaroğlu, "Allah'ın izniyle iktidar olacağız. Bu ülkede barış, huzur, kardeşlik nasıl olur göstereceğiz.

Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. 100. yılda Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına en güzel hediyemiz olacak. Bütün belediye başkanı arkadaşlarımız çalışıyorlar. Görevlerini yapıyorlar. Merak etmeyin önümüzde güzel günler var. Hep beraber sandık gelecek ve demokrasiyi ayağa kaldıracağız" diye konuştu.

Belediyenin projelerini başarılı bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımıza, 'Harcadığınız para sizin değil milletin parası. Hangi yatırımı yapıyorsanız mutlaka halka söyleyin' dedim. Şimdi projeleri izlerken her yatırımın altında yapım bedelinin de yer aldığını gördüm. Bunu dikkate aldığınız için teşekkür ederim. Sosyal devlette her yurttaşa devletin el uzatması gerekiyor. Engellilere pozitif ayrımcılık yapması lazım lakin maalesef çoğu kentte engellileri eve hapsediyoruz. Eğitimlerine yeterli özeni göstermiyoruz. Bu bağlamda Engelsiz Köy ile pozitif ayrımcılık yapmışsınız. Sizi yürekten kutluyorum. Belediye başkanlarımıza, 'Size oy versin vermesin tüm kente hizmet götüreceksiniz' dedim. 'Ayrımcılık yapmayacaksınız lakin yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız' dedim. Bunun gerçekleştiğini görüyorum. Yapacağınız kentsel dönüşüm projenizde de bolca yeşil alan vardı. Bitince tabii gelip ağaçları göreceğiz. Yeşilin artmasını istiyoruz. Kentsel dönüşüm yapılırken mahalle kültürü unutulmamalı. Aynı mahallede yaşayan insanlar bazen düğünlerini, taziyelerini beraber yaparlar. O kültür çok değerli bir kültürdür. Kentsel dönüşümde o kültürün unutulmaması lazım" ifadelerini kullandı.

Roman çalıştayı

Önümüzdeki hafta Roman çalıştayı yapacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Roman kardeşlerimize hizmet etmek çok değerlidir. Onlar kamudan, kamu bürokrasisinden fazla yararlanamadılar. Önümüzdeki hafta Trakya'da Roman çalıştayı yapacağız. Bana 'Demokrat amca' diyorlar lakin muhtarlar aslında mahallenin demokrat amcaları, demokrat babaları, demokrat kardeşleri. Mahallede sorun olduğunda kapısı ilk çalışan kişi muhtarlar. Muhtarlık kurumunun daha güçlendirilmesi lazım. Bugün bu konuyu konuşamasak da eğer muhtarlar toplantısı yapılırsa elbette gelirim. Bütün bunları ayrıntılı şekilde anlatırım" dedi.

Kılıçdaroğlu, açılış kurdelesini kesmesinin ardından Engelsiz Köy'ü gezdi.

"Kılıçdaroğlu: Roman kardeşlerimize hizmet etmek çok değerlidir" haberi, 10 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Roman kardeşlerimize hizmet etmek çok değerlidir haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Roman kardeşlerimize hizmet etmek çok değerlidir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri