Kılıçdaroğlu, Sancaktepe'den seslendi: Sandıkta ittifak şart

Kılıçdaroğlu, Sancaktepe'den seslendi: Sandıkta ittifak şart

Kılıçdaroğlu, Sancaktepe'den seslendi: Sandı... Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sancaktepe’de etkinliklere katıldı. CHP'nin  Sancaktepe adayı Özgen Nama'ya seslenen Kılıçdaroğlu,  "'Belediyeyi aldığımız taktirde' diye bir cümle kullandı sayın...

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sancaktepe’de etkinliklere katıldı. CHP'nin  Sancaktepe adayı Özgen Nama'ya seslenen Kılıçdaroğlu,  "'Belediyeyi aldığımız taktirde' diye bir cümle kullandı sayın Nama… Alacaksınız sayın Nama" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Sancaktepe’de etkinliklere katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya’da 9 bin, Türkiye’de ise 100 bin makam aracı olduğunu belirterek, kamuda büyük bir savurganlık olduğunu söyledi. Sandıkta ittifak yapılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Yaşanabilir bir Sancaktepe istiyorsak, 31 Mart’ta sandığa gidip oyumuzu vermek zorundayız” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Sancaktepe’de iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcilerine yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

AYRIMSIZ HİZMET

Genç bir arkadaşımız, heyecanlı arkadaşımız Özgen Nama.. “Belediyeyi aldığımız taktirde” diye bir cümle kullandı sayın Nama… Alacaksınız sayın Nama.  37 yıldır siz buradasınız, sizden daha iyi Sancaktepe’yi kim bilecek. Sancaktepe’nin de bu gerçeğin farkında olduğunu biliyorum. Sancaktepe’ye bölgenin önemli bir merkezine dönüştüreceksiniz. Her anlamda İstanbul’a yakışan bir merkez haline getireceksiniz. 80 ilden insanlar Sancaktepe’ye geldiler. Her ilçeden insanların olduğu bir yer. Burası küçük bir Anadolu. Anadolu’yu nasıl büyütmek istiyorsak, Sancaktepe’yi de öyle büyüteceğiz. Nasıl çözeceğiz, birincisi belediye başkanı seçildiğin andan itibaren oy versin vermesin Sancaktepe’nin her metrekaresine hizmet götüreceksin. Bu bizim kültürümüzün emrettiği bir şeydir.

KİMİN PARASINI HARCIYOR?

Para var efendim… Yerinde ve zamanında kullanırsanız para var. O nedenle belediye başkanlarına söylediğim bir şey var. Hizmeti eşit götüreceksiniz. Ama bir şey daha var, belediye başkanı harcar. Kimin parasını harcıyor? Vatandaşın parasını harcıyor. Belediye gelir elde ediyor, merkezden de geliyor. O zaman eğer kul hakkı yeme geleneği yoksa, her belediye başkanının yaptığı her harcamanın hesabını verecek…

TAPU SORUNU ÇÖZÜLECECEK

Tapu sorunu niye çözülmüyor? Bizim Kartal, Maltepe belediyemiz çözüyor. Diğerleri çözemiyorlar. Niye? El ele verecekler bütün tapu sorununu çözecekler. Kentleşme yapıyorlar, kentsel dönüşüm diyorlar adına. Bakıyorsunuz yer gayet güzel, oradakilerin arazilerini, arsalarını alıyorlar. Onları şehrin varoşlarına sürüyorlar. Efendim kentsel dönüşüm yaptık… Rant… Kentsel dönüşüme karşı değiliz. İnsanlar daha güzel yerde yaşamalı, daha iyi evlerde yaşamalı. Evlerin etrafında parklar olmalı, ağaçlar olmalı. Niçin Sancaktepelilerin çocukları 26 kişilik sınıflarda okumasınlar? Ne eksiği var bu çocukların? Bizim Tekirdağ Belediye Başkanımız böyle bir tabloyla karşılaştı. Tekirdağ’ın bütün ilçelerine okul yaptı. Ekrem İmamoğlu burayı aldığında göreceksiniz okul sorunu da çözülecek. MEB yapamıyorsa, belediye yapacak okulu.

ASGARİ ÜCRET

Bizim belediyelerde net asgari ücret 2200 olacak dedim. Onlar da oturdu “biz de 2020 lira yapalım” dediler. Ama bizim belediyelerde, 1 Ocak 2019’dan bu yana asgari ücret net 2200 lira. Özgen başkan seçilecek, Sancaktepe Belediye Başkanı olacak, asgari ücret net 2200 lira olacak 2020 lira değil. Nasıl bizim belediyelerde 1 Ocak’tan itibaren geçerliyse, Nisan aydına kadar 2020 – 2200 lira arasındaki farkı da ödeyecek.

"Kılıçdaroğlu, Sancaktepe'den seslendi: Sandıkta ittifak şart" haberi, 04 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu, Sancaktepe'den seslendi: Sandıkta ittifak şart haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu, Sancaktepe'den seslendi: Sandıkta ittifak şart 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Politika Haberleri