Kılıçdaroğlu: Suriyeli kardeşlerimizi huzur içinde kendi ülkelerine göndereceğiz

Kılıçdaroğlu: Suriyeli kardeşlerimizi huzur ... İstanbul, İzmir, Kayseri, Hatay, Kilis ve Gaziantep'te de buna benzer olayların ve manzaraların görüleceğini ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Suriyeli kardeşlerimizi huzur içinde kendi ülkelerine göndereceğiz. Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda Suriye konusunu, Suriye sorununu, Suriyelilerin sorununu da iki yıl içinde çözeceğim. Kararlıyım ve biz bunu yapacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Suriye konusuna ve Suriyelilere ilişkin Twitter hesabından "İktidarımızda Suriyeli misafirlerimizle helalleşip iki yılda memleketlerine uğurlayacağız. Bu iktidarımızın en önemli beş önceliğinden biridir. Plan ve programlarımız hazır. Bu video da bunun taahhüdü olarak burada dursun istedim" ifadeleriyle görüntülü açıklama paylaştı.

Açıklamasında, resmi rakamlara göre Türkiye'de 3 milyon 600 bin Suriyelinin bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Suriye'ye komşu illerde yoğunluğun görüldüğünü, bazı illerde Türk vatandaşlarından fazla Suriyeli vatandaşların bulunduğunu söyledi.

Geçinemeyen, işsiz kalan insanların Suriyelilerden şikayet ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, ilerleyen süreçte çok daha ciddi açmazlarla karşılaşılabileceğini belirtti.

"Çözme güçleri yok"

Bu sorunun çözülmek zorunda olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Bunlar çözemediler, çözme güçleri de yok, kapasiteleri de yok lakin biz çözeceğiz. İnsani boyutuyla ele alacağız sorunu ve çözeceğiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Şanlıurfa'da bir sabahçı kahvesine gitmiştim, orada işsiz insanların gelip nasıl iş bulduklarını görmek istemiştim. Sabahçı kahvesinde insanlar oturuyor, bir kamyon veya kamyonet geliyor, birisi iniyor aşağıya '15-20 işçi' diyor ve insanlar binip gidiyorlar. Yaşlı bir adama 'Sen niçin gitmedin?' diye sorduğumda, 'Benim ailem kalabalık, 120 lira günlük olabilirse ben ancak gidebiliyorum çalışmaya. Suriyeliler geldi, çok daha ucuza çalışıyorlar, 50-60 liraya gidiyorlar, saat de yok dolayısıyla ben 50-60 lirayla ailemi geçindiremiyorum.' dedi. Bu, bir sabahçı kahvesinde bana söylenen." ifadelerini kullandı.

İstanbul, İzmir, Kayseri, Hatay, Kilis ve Gaziantep'te de buna benzer olayların ve manzaraların görüleceğini ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu sorunu çözmemiz lazım. Öncelikle Suriye'yle ilişkilerimizi düzelteceğiz, büyükelçilikleri açacağız. Ben Avrupa Birliğine gittiğimde bana Suriyeli mültecilerden şikayet ettiler. Onlara şunu söyledim, 'Neden şikayet ediyorsunuz? Mülteciler geldi diye mi? Peki Suriye'de kan gövdeyi götürürken sesiniz çıkmıyordu. Mülteciler Türkiye'ye gelirken sesiniz çıkmıyordu, ne zaman sizin kapıya dayandılar bağırmaya başladınız.' Peki nasıl çözülecek diye bana sordular, dedim ki 'Elinizi cebinize atacaksınız, Suriyelilerin yolunu, okulunu, hastanesini, kreşini, her şeyini, hepsini yapacaksınız arkasından Suriyelileri biz kendi ülkelerine göndereceğiz.' Irkçılık yapmıyoruz, bir daha söylüyorum, Suriyeliler bizim akrabalarımız lakin onlar doğdukları topraklarda mutlu olurlar. Dolayısıyla Suriyeli kardeşlerimizi huzur içinde kendi ülkelerine göndereceğiz. Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda Suriye konusunu, Suriye sorununu, Suriyelilerin sorununu da iki yıl içinde çözeceğim. Kararlıyım ve biz bunu yapacağız."

"Kılıçdaroğlu: Suriyeli kardeşlerimizi huzur içinde kendi ülkelerine göndereceğiz" haberi, 17 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 17 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Suriyeli kardeşlerimizi huzur içinde kendi ülkelerine göndereceğiz haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Suriyeli kardeşlerimizi huzur içinde kendi ülkelerine göndereceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  2. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  3. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  4. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  5. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
  6. 11:46 Milyarder CEO Elon Musk'tan Şok Edici İtiraf: Cinayetlerin Ardındaki İsim Ortaya Çıktı!
  7. 11:45 Çöl Tozu Alarmı: 35 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı!
  8. 11:43 'MİT'e alacağız' yalanıyla liseli kıza istismar: Sanıkların cezası onandı
  9. 11:38 Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti
  10. 11:33 Bursa'da Gerçekleştirilen Operasyonda Organize Suç Örgütü Çökertildi: 24 Şüpheli Yakalandı
  11. 11:28 Koray Aydın: ‘Özü başına’ doğru değildi, ittifak ve işbirliklerine açığız
  12. 11:28 26 Nisan 2024: Altın Fiyatlarında Güncel Değişimler
  13. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  14. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  15. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  16. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  17. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  18. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  19. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  20. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
Politika Haberleri