Kılıçdaroğlu, TELE1 Dayanışma Gecesi'nde: Basın hürdür ama bu ülkede basının özgürce yayın yaptığını kim söyle

Kılıçdaroğlu, TELE1 Dayanışma Gecesi'nde: Ba... Cumhuriyet, Birgün ve Evrensel gazetelerinin oluşturduğu dayanışma platformu ile TELE1 ile dayanışma gecesi düzenledi. Geceye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Orhan Alkaya ve Bilge Yurtdagülen’in sunduğu gecede Selda Bağcan, Cahit Berkay, Erdal Erzincan, Hüseyin Turan ve Mercan Erzincan’ın şarkı ve türküleriyle, Şair Tuğrul Keskin’in de şiirleriyle sahne alıyor.

TELE1 Genel Koordinatörü Murat Tayla, “Bu geceye katılan herkese çok teşekkür ediyorum. iz bu geceyi düzenlerken basın özgürlüğü vurgusuyla yaptık. Zor bir meslek yapıyoruz. Türkiye’de özgür yayın yapmak isteyen tüm kanallar için yapılan bir destek gecesidir bu. O anlamda da gurur verici güzel bir gece olacak" dedi.

Merdan Yanardağ'dan mektup

Gecede konuşan gazeteci Emre Kongar ise, "Merdan Yanardağ maddi manevi burada, Murat bey belirtti özgür yayıncılık öyle kolay bir iş değil bu gecenin gerçekleştirilmesinde TELE1 çalışanları çaba gösterdi ve çok büyük bir başarıdır. Bu gecenin örgütlenmesi büyük bir başarı. Türkiye’de Atatürk devrimlerini özümsemiş demokratik laik ve sosyal hukuk devlerine inanan bizi izleyen halk var. Milli egemenlik orada işte, Milli egemenlik muhalefeti, özgürlükleri savunanları adalet isteyenleri dışlayarak tanımlanamaz. Milli egemenlik özgürlük ve eşitliğe yöneliktir" diye konuştu. 

Orhan Alkaya ve Bilge Yurtdagülen’in sunduğu gece CHP liderinin salona gelmesiyle başladı. Geceye katılamadığını söyleyen İBB Başkanın Ekrem İmamoğlu da TELE1 ve Merdan Yanardağ’a mektup gönderdi. 

Kılıçdaroğlu, gecede

Programda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Basın hürdür fakat bu ülkede basının özgürce yayın yaptığını kim söyleyebilir?" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:

“Anayasa der ki ‘Basın hürdür, sansür edilemez’. Bu kadar açık. Basın hürdür, sansür edilemez. Bu ülkede basının, radyoların, televizyonların özgürce yayın yaptığını kim söyleyebilir? Varolan kurumlar bir anlamda infaz kurumları olarak görev yapıyor. Yargı, yargı olmaktan çıkmış. Bu konuda bugüne kadar tanık olmadığımız pek çok yolsuzluklara yargıçların ve savcıların nasıl dahil olduğunu görüyoruz. Hak arayanların nasıl mağdur edildiğin görüyoruz. Eşi ve iki çocuğu öldürülen bir annenin adalet arayışına hep beraber tanık oluyoruz. Var olan iktidarın yani saray iktidarının ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur. Bu meşruiyetsizliğe karşı hep beraber mücadele edeceğiz.” 

"Kılıçdaroğlu, TELE1 Dayanışma Gecesi'nde: Basın hürdür ama bu ülkede basının özgürce yayın yaptığı." haberi, 16 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 16 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu, TELE1 Dayanışma Gecesi'nde: Basın hürdür ama bu ülkede basının özgürce yayın yaptığı.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu, TELE1 Dayanışma Gecesi'nde: Basın hürdür ama bu ülkede basının özgürce yayın yaptığı.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı
SON HABERLER
  1. 00:19 Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Seçim Öncesi Basın Toplantısı Düzenleyecek
  2. 00:12 Özel'den 19 Mayıs paylaşımı: "Bu ülkeye bahar 105 yıldır Samsun’dan gelir!"
  3. 00:00 19 Mayıs'ta çalışan asgari ücretliler için 850 TL ek ödeme!
  4. 23:44 ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
  5. 23:43 Serkan Yıldırım, Japonya'da Dünya Şampiyonu: Türk Sporuna Altın Zafer!
  6. 23:37 Organ Nakli Kişilik Değişikliklerine Yol Açabilir
  7. 23:33 Beşiktaş, Aboubakar ile Yollarını Ayırmayı Planlıyor
  8. 23:12 Fenerbahçe'de Galatasaray derbisi öncesinde şok üstüne şok!
  9. 22:56 Yatırımcılar uyarıda bulunuyor! Piyasalarda beklenmedik değişimler olabilir
  10. 22:56 Abdullah Avcı isyanlarda!
  11. 22:40 Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez: '3 maçta 7 puan almamıza rağmen küme düştük' dedi!
  12. 22:34 Fatih Tekke: “İyi ve üstün bir oyun oynadık” dedi!
  13. 22:25 Aziz Yıldırım Manisa’da Fenerbahçeliler derneğini ziyaret etti!
  14. 22:24 Türkiye'nin Dev Şirketi İflas Etti! Şirket Sahibinin Son Hali Şaşkınlık Yarattı!
  15. 22:23 İzmir' in 6 ilçesine uyarı geldi: 19 Mayıs 2024 İzmir hava tahmini
  16. 22:15 Gayrimenkul uzmanı, önümüzdeki iki yıl içinde konut fiyatlarında bir düşüş olabileceğini ifade etti
  17. 22:15 Beşiktaş Maçından Sonra Hatayspor'da İsyan Çıktı!
  18. 22:12 Selçuk İnan'dan maç sonrası açıklama: "Önemli bir galibiyet aldık ama maalesef daha bitmedi"
  19. 22:12 19 Mayıs 2024 Ankara hava tahmini: Yarın Ankara'da hava nasıl?
  20. 22:09 Arda Güler'den Sevgilisi İle Dikkat Çeken O Sosyal Medya Paylaşımı!
Medya Haberleri