Kılıçdaroğlu’ndan çıplak arama’ tepkisi: Sizin evladınız bu muameleye tabi tutulduğunda acaba tepki gösterir m

Kılıçdaroğlu’ndan çıplak arama’ tepkisi: Sizin evladınız bu muameleye tabi tutulduğunda acaba tepki gösterir m

Kılıçdaroğlu’ndan çıplak arama’ tepkisi: Siz... Kılıdçaroğlu partisinin grup toplantısında çıplak arama tartışmalarına ilişkin, ''Sizin kızınız, sizin evladınız böyle bir muameleye tabi tutulduğunda acaba tepki gösterir misiniz?'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satır başları şöyle:

Bu bütçenin 83 milyon vatandaşa getirdiği hiçbir artı yok. Bu bütçe tamamen tefecilere hizmet eden bir bütçedir. Kaynağın önemli bir kısmı faizlere ödeniyor. Sen işçiye ne veriyorsun, manava, bakkala ne veriyorsun? Hiçbir şey. Sonra bize dönüp diyorlar ki; gelin bizim bütçemize destek verin. Bu bütçeye destek vermek, vatandaşın mutfağındaki yangını görmemek demektir.

Özkan Sümer’i kaybettik. Trabzonspor camiasına, spor camiasına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Trabzonspor’un onur üyesi olmaktan da ayrıca mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Sporun Anadolu’da şahlanmasının ana aktörü hayatını kaybeden Sayın Özkan Sümer’dir.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Gündemde asgari ücret var. Milyonlarca kişi ne olacak diye bekliyor. Bütçe görüşmelerinde açıkladık. Net vergisiz 3 bin 100 lira olması lazım dedik. Asgari ücret ortalama ücrete dönmüş. Asgari ücretten hangi vergiyi alacaksın! Zaten vatandaş geçinemiyor. Sen uyuşturucu ticareti yapan adamdan vergi alacaksın. Kara parayla devleti dolandıranlardan alacaksın vergiyi. Tasarruf yapacaksın önce. Bunlar yapılmıyor. Sıra asgari ücrete gelince para yok! Bu bir siyasi tercihtir! 3 bin 100 lira olmalı asgari ücret. Bunun altında bir asgari ücreti gerçekçi bulmuyoruz.

Türkiye’de insan hayatı çok ucuz. Gaziantep’te bir üniversite hastanesinde patlama meydana geldi. 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu ve benzeri kazaların bir daha Türkiye’de olmaması en büyük dileğimizdir.

Covid-19 dünyanın ortak sorunu. Bu ortak soruna alınan önlemler… O kadar çaresiz ve stratejiden yoksunlar ki Covid-19 olayını yönetemediler. Hala yönetemiyorlar. Esnafa faydamız olsun dediler, sanayiciye faydamız olsun dediler, kuryeciye faydamız olsun dediler, bakkala faydamız olsun dediler, kahveciye faydamız olsun dediler program açıkladılar daha işin en başından. Otelde konaklar ve uçakla seyahat ederseniz KDV’yi yüzde 18’den yüzde 11’e indirdik. Hayattan bu kadar kopmuş bir anlayış. Yardım edeceklerine vatandaşa IBAN numarası verdiler, “Ne olursun bize yardım et” dediler. Salgın bir hastalık döneminde bana dünyada bir örnek göstersinler, vatandaşına yardım etmek için vatandaşından dileniyor.

‘ÇIPLAK ARAMA’ TEPKİSİ

“Sizin kızınız, sizin evladınız böyle bir muameleye tabi tutulduğunda acaba tepki gösterir misiniz? Üniversite öğrencileri bunlar. Hangi gerekçeyle çırılçıplak soyup arıyorsunuz? Bunu Gergerlioğlu dile getirdi. Bunun tamamen yalan olduğu ifade edildi ve gerçek olduğu ortaya çıktı. Sayın Özlem Zengin Türkiye’de çıplak arama olduğuna asla inanmıyorum. Yok böyle bir şey’ diyor. Oysa var. Üstelik yıllardır var.”

“Adalet sağladığınızı mı düşüyorsunuz? Anlamakta zorluk çekiyorum. Eğer çıplak aramayı kaldırırlarsa biz her türlü desteği vermeye hazırız. Biz kanun teklifi verdik reddettiler. O zaman siz oturun bir kanun teklifi hazırlayın.”

“Uzun süredir Covid-19’u yaşıyoruz. Resmi rakamları verdik oysa bunun çok daha üstünde insanlar hayatlarını kaybettiler. Güçlük 33 lira esnafa para verecekler ama bütün esnaflar dahil değil buna. Bir öğün çay 2 lira. Bir simit 2 lira. Beş kişilik bir aile, 20 lira.. Bir günde birer simit birer çay, 60 lira. Aylık 1800 lira yapıyor. Siz bu aileye bin lira veriyorsunuz. Sizde hiç vicdan yok mu? Nasıl geçinecek bu insanlar. Bunlara karşı çıkmamız lazım. Esnaf zor durumda, esnafa sahip çıkmamız alazım. ”

“Prim borçları için hiçbir şey yapılmadı. Sicil affı konusunda hiçbir şey yok. Sicili bozuk olanlar bankadan kredi de alamıyor. İcra işlemlerin durdurulmasını istiyor esnaf. Bunu durdurun bari. O konuda da tık yok. Günlük kazanıp günlük geçinen sokak satıcıları, bunlar ne yapsınlar? Servis şoförleri, teminatla bankadan para çekmişler, bununla ilgili bir şey yapılmalı. Teminat mektuplarının ayrıca masrafını ödeyin diyorsunuz, nasıl ödeyecek. Okul kantin kiralarının alınmaması gerekiyor. E okullar kapalı, ne olacak bu insanlar? Esnafın durumu pek parlak değil. ”

beIN SPORTS SORUSU: NEREDE BU PARA?

“Katarlılar futbol karşılaşmalarını belli bir rakamla satın almışlar. Hayır biz bunu kabul etmiyoruz, bu parayı da ödemeyeceğiz dediler. Doları sabitlediler. Kulüpler geçenlerde bir açıklama yaptılar Katar şirketi bizim talebimizi karşılamadı. Katarlı şirket ise, “biz parayı ödedik dedi. Soru şu spor kulüpleri bu parayı almadığına göre Katar şirketi de ben bu parayı ödedim dediyse bu para nerede?”

“SUDAN YETMEDİ NİJERYA’DAN ARAZİ KİRALAMIŞLAR”

“Sudan yetmedi Nijerya’dan arazi kiralamışlar. Soru şu Nijer’de neden gidip de 1 milyon hektar niye kiralanır? Türkiye’de yer mi kalmadı? Destek verilecekse bizim çiftçiye destek verin. Çiftçinin bundan haberi yok. Sana verilmeyen para başka yerlere veriliyor, ekilmeyen toprak başka yerlerde ekiliyor, sana sahip çıkılmıyor ama Nijer’e sahip çıkılıyor. Çiftçi burada perişan vaziyette sen kalkıp Nijer’de arazi kiralıyorsun .Kabul edebileceğimiz bir konu değil.”

“Mardin’de elektrik faturaları milleti bezdirmiş vaziyette. Şunu açıklıkla söylemek isterim. CHP’nin iktidarında bir sefer bu elektriği vatandaşın istediği koşullarda vatandaşa vereceğiz. DEDAŞ’mış şuymuş, buymuş gerekirse devletleştireceğiz. Çiftçilere sesleniyorum; siz ilk seçimde yine gidip AK Partiye oy verirseniz benim iki elim yakanızda olacak. Anlamak mümkün değil. Çocuğunuzun hakkını bari başkalarına vermeyin.

“AK PARTİ’Yİ NEDEN KAPATALIM”

İktidara gelirsek Ak Partiyi kapatacağız demişiz. Arkadaşlara sorduk, kimse böyle bir şey söylememiş. Biz demokrasinin yeşermesini istiyoruz. Devletin başında olan, orayı işgal eden adamın yalan söylemeye hakkı var mıdır? Yalan söylüyorsun! Bu ne demektir? Öfkeyi, kini beslemektir. Yalanı devlet politikası haline getirirseniz o ülkeye en büyük ihaneti yapmış olursunuz. Eleştirin ama doğruyu söyleyeceksiniz. Ak Partiyi neden kapatalım! Tam bir akıl tutulması. Böyle bir şey ağzımızdan çıkmadı. Bir insan böyle katmerli bir yalanı nasıl söyler hayret ediyorum. Söylenecek tek bir şey var, Allah akıl fikir versin. Demokrasiyi bu ülkede koşulsuz savunan tek partiyiz. Sayın Erdoğan bunu iyi bil! Bu kadar yalanı nasıl söylüyorlar. Bunların danışmanı da mı yok. Bari Fahrettin’i alsaydın. Tam bir çöküş içindeler. Yalan söyleyerek acaba kendi kitlemizi ikna edebilir miyiz diye. Sen kendi kitlene dön bir bak çoğu aç aç!

"Kılıçdaroğlu’ndan çıplak arama’ tepkisi: Sizin evladınız bu muameleye tabi tutulduğunda acaba tepk." haberi, 22 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 23 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu’ndan çıplak arama’ tepkisi: Sizin evladınız bu muameleye tabi tutulduğunda acaba tepk.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu’ndan çıplak arama’ tepkisi: Sizin evladınız bu muameleye tabi tutulduğunda acaba tepk.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri