Kılıçdaroğlu'ndan 'Mansur Yavaş kazanırsa kayyum atanır mı?' sorusuna yanıt

Kılıçdaroğlu'ndan 'Mansur Yavaş kazanırsa kayyum atanır mı?' sorusuna yanıt

Kılıçdaroğlu'ndan 'Mansur Yavaş kazanırsa ka... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart akşamı baskı ortamında ve eşit şartlarda yapılmayan seçimlerde kazanılan her belediyeyi bir kazanım olarak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart akşamı baskı ortamında ve eşit şartlarda yapılmayan seçimlerde kazanılan her belediyeyi bir kazanım olarak göreceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında önceki gün ziyaret ettiği Ordu ve Giresun dönüşü Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın sorularını yanıtladı.

31 Mart akşamı ‘CHP başarılı oldu’ ya da ‘CHP başarısız oldu’ demeniz için nasıl bir sonuç ortaya çıkmalı?

31 Mart akşamı şöyle bir tablonun ortaya çıkmasını bekliyorum: Demokratik standartlarda müthiş bir geriye gidiş var. Eşit olmayan koşullarda bir yerel seçim gerçekleştiriyoruz. Toplumun üzerinde büyük baskı var. Medyanın yüzde 90 – yüzde 95’ini kontrol eden bir siyasal iktidar var. Buna rağmen alacağımız her belediye ve yeniden alacağımız her belediye bizim için kazanım olacaktır. Belediye başkanlarının sayısı – demokrasiyi savunan Millet ittifakının – alacağı her belediye, güçlü olarak çıkacağı her belediye seçimi, topluma şu mesajı verecektir: Biz bütün baskılara rağmen demokrasiden yana tercihimizi kullanıyoruz. Bu çember ne kadar büyük olursa, dünyaya vereceğimiz mesaj da o kadar güçlü olacak.

‘YAVAŞ’A DOKUNAMAZ’

Ankara’da Mansur Yavaş seçilirse belediye başkanlığı yapamayacağına yönelik iktidar kanadında söylemler dile getiriliyor. Kulislerde görevden alma ve kayyım atama senaryoları konuşuluyor. Böyle bir durum yaşanırsa CHP ne yapacak?

Böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Erdoğan tehditle, şantajla oy devşirmeye çalışıyor. Çünkü getirdiği adam Ankaralı değil. Ankara’yı, Ankara’nın sorunlarını bilmiyor. Bakanlık yaptığı dönemde de yerel yönetimlerin sorunlarıyla çok ilgili birisi değil. Kayseri’deki Belediye Başkanlığı süreci oldukça başarısız bir süreç. Erdoğan, toplumun Mansur Yavaş’a yönelen ilgisini kesmek istiyor. Baskı kurmak istiyor. “Onu seçerseniz ben görevden alırım” diyerek şantaj yoluna başvuruyor. Hiçbir şey yapamaz. Halk gidecek Mansur Yavaş’tan yana tercihi kullanacak ve Mansur Yavaş da herkesi kucaklayacak. Onları yaptığı gibi toplumu ayrıştırıp bölmeyecek. Başarılı bir belediye başkanlığı yapacağına yürekten inanıyorum.

‘GÖLETE BARAJ DİYOR’

Hatay’da baraj konusunda bir polemik yaşadınız.

Burada tamamen haklıyız. Nitekim dört milletvekilimiz bir basın toplantısı yaptılar. Devlet Su İşleri’nin ve Valiliğin internet sitesinden aldıkları bilgileri kamuoyuyla paylaştılar. Bittiğini söylediği barajların daha bitmediği yönünde Valiliğin internet sitesinde bitim tarihi var. Aynı zamanda inşaatların hangi oranda gerçekleştiğine ilişkin bilgiler de var. Erdoğan topluma yanlış bilgi veriyor. Zaten Amik Ovası’nı baraja döndürmüş vaziyette. Barajları yapmadı, Amik Ovası sular altında kaldı. Amik Ovası haftalar geçmesine karşın hâlâ suyun altındaysa bu barajların yapılmadığının göstergesidir. Barajlar yapılsaydı sular altında kalmazdı. Bir de göletleri de baraj olarak sayıyor. Daha önce gemileri gemicik olarak saymıştı, burada tam tersini yapıyor. Burada garip olan şu: Milletvekilli arkadaşlarımız bu konuda basın toplantısı yaptılar. Haber ajanslarını çağırdılar. Anadolu Ajansı’nı da çağırdılar. Bütün ısrarlara rağmen Anadolu Ajansı gelmiyor.

‘KÜRTLERİ DÜŞMANLAŞTIRDI’

İktidar kanadı CHP’yi HDP ile işbirliği yapmakla eleştirirken, Binali Yıldırım HDP’lilerin oylarına talip olduğunu söyledi. Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Biz daha en başından beri “Bütün vatandaşlarla sandıkta ittifak yapacağız” söylemiyle yola çıktık. Dolayısıyla biz vatandaşları partiler arasında bir ayrıma tabi tutmuyoruz. AK Parti’li vatandaşın da, HDP’li vatandaşın da, MHP’li vatandaşın da bizim belediye başkan adaylarımıza oy vermesini istiyoruz. Erdoğan Kürtleri düşmanlaştırdı. Kürtleri bu ülkenin düşmanı olarak görüyor. Düşmanlaştırma siyaseti üzerinden oy devşirmeye çalışıyor. Bu çok tehlikeli. Toplumu ayrıştırma ve kin tohumları ekme gibi bir sürecin doğmasına yol açabilir. Buna asla doğru bulmuyoruz. Herkesin kimliğine, herkesin inancına, herkesin yaşam tarzına saygılıyız. Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği seçmen listelerinde adı olan ve oy kullanma hakkı olan her vatandaşın oyuna talibiz. Her vatandaştan bizim belediye başkan adaylarımıza oy vermesini istiyoruz. Bizim belediye başkanlarımızın çalışmaları son derece başarılı. İstanbul’lu nefes almak için bizim belediyelerimizin olduğu yere geliyor. Hatta AK Parti bile bizim belediyelerimizin bulunduğu alanları kullanıyor: Sarıyer ve Kadıköy’ü kullanıyor. AK Partili belediyelerde böyle güzel bir alan yok, yeşillik kalmadı. Bir beton ormanı var oralarda.

‘Bu köyün yüzde 99’u Müslüman, bunlar nasıl CHP’ye oy verebilir’

"Kılıçdaroğlu'ndan 'Mansur Yavaş kazanırsa kayyum atanır mı?' sorusuna yanıt" haberi, 24 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan 'Mansur Yavaş kazanırsa kayyum atanır mı?' sorusuna yanıt haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan 'Mansur Yavaş kazanırsa kayyum atanır mı?' sorusuna yanıt 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:45 Dolandırıcılar kara para aklamak için her şeyi denedi: Kiralık hesap oyunu
  2. 16:39 Mustafa Keser'e İbrahim Tatlıses'ten Ağır Sözler: "Kör Ol Fakat Nankör Olma!"
  3. 16:38 Gazze'deki Hastanede toplu mezar! Ellerini arkadan bağlayıp infaz etmişler
  4. 16:38 25 Nisan 2024 günlük burç yorumarı
  5. 16:32 Kireç Kalıntılarına Doğal Çözüm: Limon Tuzu ve Suyla Parlaklık Kazanın!
  6. 16:30 İrfan Can Kahveci'ye Dev Bir Teklif Geldi!
  7. 16:30 Yargıtay'da belirsizlik devam ediyor: 30 gündür başkan seçilemedi
  8. 16:29 İngiltere Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri, Polonya Ziyaretinde Güçlü Savunma Taahhüdünde Bulundu
  9. 16:28 Dışişleri açıkladı: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
  10. 16:25 BDDK'dan bankalara "limitleri artırmayın" talimatı geldi
  11. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  12. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
  13. 16:20 Beyaz ette yeni kriz: 5 ayda yüzde 200 zam geldi
  14. 16:17 Trabzonspor'u kahreden haber geldi! Efsane başkan hayatını kaybetti
  15. 16:14 ABD Senatosu 95 Milyar Dolarlık Dış Yardım Paketini Onayladı: Bernie Sanders Karşı Çıktı
  16. 16:14 Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara'ya Geldi!
  17. 16:11 Galatasaray'ın Süper Lig Zaferi Sonrası Zaniolo'nun İtalya Yolculuğu Başlıyor
  18. 16:11 İşte markalara göre otomobillerin bakım ve onarım maliyetleri!
  19. 16:10 Ebrar Karakurt'a Beşiktaş'tan Jest geldi! Büyük jest!
  20. 16:08 Cem Yılmaz'a doğum gününde 'yıldız' hediyesi geldi
Politika Haberleri