Kılıçdaroğlu'ndan sert mesajlar: Sizin yediğiniz yemek değil sizin yediğiniz insan eti

Kılıçdaroğlu'ndan sert mesajlar: Sizin yediğiniz yemek değil sizin yediğiniz insan eti

Kılıçdaroğlu'ndan sert mesajlar: Sizin yediğ... MÜSİAD'ın fabrika sahibi için düzenlediği 'moral' yemeğine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, 'Sizin yediğiniz yemek değil sizin yediğiniz insan eti' ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'daki patlamada fabrikanın tüzüğe uygun inşa edilmediğini söyleyerek, "Ortada bir kaza yok, ortada bir cinayet var" dedi. MÜSİAD'ın fabrika sahibi için düzenlediği 'moral' yemeğine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, 'Sizin yediğiniz yemek değil sizin yediğiniz insan eti' ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu TELE1 ve Halk TV'ye ceza veren RTÜK için de 'RTÜK Başkanı görevlendirilmiş eleman' diye belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yapılacak TBMM Başkanlığı seçimi öncesi grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu RTÜK'ün TELE1 ve Halk TV için 5 günlük ekran karartma cezasına tepki göstererek, "Halk TV ve Tele1'e vatandaş doğruları öğrenmesin diye verilen cezalar. Onlar en zor koşullarda özgürlüğün en fazla sınırlandığı bir ortamda, namuslarıyla ve alınteriyle çalışıyorlar. RTÜK cumhuriyet tarihin en büyük cezasını veriyor Halk TV ve Tele1'e. Ne kadar baskı kurarsan kur sen gidicisin kardeşim!" dedi.

 Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

"ORTADA BİR KAZA YOK BİR CİNAYET VAR"

"Kimseye muhtaç olmamak için o insanlar fabrikada çalışıyorlardı. Devlet ruhsat vermişti, işçiler çalışabilir diye raporlar da vermişlerdi. Ama siz önlem almıyorsunuz, 7 kişi hayatını kaybediyor. Bu fabrika sicili temiz olan bir fabrika değil. 11 yılda 4 ayrı patlama oluyor. İnsanlar yine hayatlarını kaybediyorlar. Fakat bu fabrikanın sahibi nereden, kimlerden güç alıyorsa fabrikasını her seferinde hiçbir önlem almadan yeniden açıyor.

 Patron gene patron. MÜSİAD'ın Sakarya temsilcisi, akşam bir yemek veriliyor, bir de sıkılmadan utanmadan ziyafeti paylaşıyorlar. Sizin yediğiniz yemek değil sizin yediğiniz insan eti!

Milletvekillerimiz bölgeye gittiler. Buradan bu fabrikada çalışanlara sesleniyorum. Adım gibi eminim bu iktidar bu olayı kapatmak isteyeceklerdir. Erdoğan'ın patlamadan sonra ilk aradığı kişi fabrikanın patronu. İşçiyi, yakınını aramıyor, başsağlığı da dilemiyor. Nasıl olsa Sakarya'da oyum çok yüksek, ben binerim sırtlarına diyor. Ama bu sefer öyle değil. Bu sefer Sakaryalı sahip çıkmasa da orada çalışan işçilere biz sahip çıkacağız. Belki o vefat eden kişilerden kimse CHP'ye oy vermedi. Ama o haksızlığa uğramışsa adaleti sağlamak için çalışacak ilk kişi benim. Biz adaletten, haktan, hukuktan, alın terinden yana bir partiyiz. Hakkı hukuku ve adaleti mutlaka sağlayacağız. Tüzüğe aykırı bir şekilde güvenlik mesafelerine uyulmamış, beton duvarlar çekilmemiş, tüzüğe uygun havalandırma yok, patlayıcı madde üretilen bu tür işyerlerinde duvarların yanmaz veya 120 dakika dayanıklı olması gerekir diye açık hüküm var ama buna da uyulmadığını görüyoruz. Eğer bakansan, eğer haktan hukuktan yanaysan eğer saraydan talimat almayıp bu işi soruşturacağım diyorsan derhal müfettişlerini görevlendir. CHP'li belediye başkanı olsa çoktan açığa alınmıştı. Ruhsatı kim verdi? Bakanı valisi kaymakamı koro halinde gidiyorlar. Neden daha önce ilgilenmediniz? Patlama insana ne kadar değer verdiğini gösteriyor bu hükümetin. Bu saray tayfası insan hayatı değerli midir diye hiç bakmaz. Tek baktığı şey ranttır, paradır. 1 kişi, 5 kişi ölmüş bir şey olmaz diyorlar. Ortada bir kaza yok bir cinayet var."

"RTÜK BAŞKANI GÖREVLENDİRİLMİŞ ELEMAN"

Halk TV ve Tele1'e vatandaş doğruları öğrenmesin diye verilen cezalar. Onlar en zor koşullarda özgürlüğün en fazla sınırlandığı bir ortamda, namuslarıyla ve alınteriyle çalışıyorlar. RTÜK cumhuriyet tarihin en büyük cezasını veriyor Halk TV ve Tele1'e. Ne kadar baskı kurarsan kur sen gidicisin kardeşim! Demirtaş, Osman Kavala neden içeride? Haksız yere içerideler. Olay bir yargılamadan tümüyle çıkmış iktidar dayatmayla içeride tutacaksınız diye. Basın İlan Kurumu besleme basına kaynak aktaran bir kurula dönmüş durumda. Buradan Basın İlan Kurumu'nun yöneticilerine sesleniyorum; bu tirajları bağımsız bir denetleme kuruluna denetlettirin. Saraydan talimat almaları gerekir. ATV hakkında 90 bin şikâyet geliyor ama bir tek dosya bile görüşülmüyor RTÜK'te. RTÜK Başkanı görevlendirilmiş eleman.

500 BİN LİRALIK RÜŞVET TARTIŞMASI

TBMM Başkanlığı, Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Sayın Meclis Başkanı'na sormak isterim. TBMM'nin itibarı konusunda bu kadar duyarlıysan; Bu 500 bin lira rüşveti alan kimdir? Bunu merak ettin mi? O milletvekilleri 500 bin liralık rüşvetin tanığıyken hiçbir şey yapılmadığını bilmiyor musun? Antalya Serik'teki rüşvete sessiz kalanların ortak olduğunu söylemedim mi? İtibarına düşkünsen çağıracaksın o milletvekillerini. Parlamentonun itibari dolayısıyla bu olayı soruşturacaksın.

"BU SAHTEKAR ADAM BÜYÜKELÇİ OLDUĞU İLDE GİDİYOR CAMİYE..."

Ayakkabı kutusunda rüşvet alan adam çıkıp konuştuğunda siz hep beraber alkışlamıyor muydunuz? Hangi itibardan bahsediyorsun sen? Yine bu kişi milletvekiliyken, her cuma makara bakara yazıyorum diyen adamı alkışlamadınız mı? Allah'ın kelamıyla dalga geçen birine ne zamandar beri dindar deniyor. Bu sahtekar adam büyükelçi olduğu ilde gidiyor camiye oradan fotoğraf çekip reklamını yapıyor.

"TÜM EMEKLİLERE SESLENİYORUM: EN AZ 1500 TL İSTEYİN"

Vatandaş perişan halde. Çiftçi öyle, sanayici öyle, esnaf öyle, kimse önünü göremiyor. Tarım politikası yok ülkede. Kim neyi ekecek, kaçtan satacak? Kiraz üreticisinin dört liraya maliyeti var. Birinci sınıf olursa 5-6 liradan gidiyor. İkinci kalitenin fiyatı da 2.5 liraya gidiyor ve zarar ediyor. Bu iktidar senin hakkın olan 175 milyar lirayı sana vermedi. Son bir yılda 56 ilde 90 binden fazla esnaf kepenk kapattı. 81 ili alırsak 100 bin esnaf kepenk kapattı. Bir esnafın dediği çok güzel; 40 yıldır bu devlete vergi ödüyorum, 40 gün bana bakmadı. Türkiye'nin parası Londra'daki bir avuç tefeciye gidiyor. Türkiye Cumhutiyeti'nin ödediği faiz 48 milyon 703 bin dolar. İki ihale çetesine gidiyor para. Dolarla ihaleler yapılıyor. Hangi mahkemeyi yetkili kılarsanız kılın CHP iktidarında o çeteliğe son vereceğiz. Tüm emeklilere sesleniyorum: En az 1500 TL isteyin, bu sizin hakkınız. Bu ülke kalkınsın diye fabrikada, tarlada, dükkanda, restoranda, direksiyonda yıllarca çalıştınız. Talep edeceksiniz. ‘Saray Sosyeteleri’ sizin halinizden anlamazlar.”

"Kılıçdaroğlu'ndan sert mesajlar: Sizin yediğiniz yemek değil sizin yediğiniz insan eti" haberi, 07 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 07 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan sert mesajlar: Sizin yediğiniz yemek değil sizin yediğiniz insan eti haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan sert mesajlar: Sizin yediğiniz yemek değil sizin yediğiniz insan eti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  2. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  3. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  4. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  5. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  6. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  7. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  8. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  9. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  10. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  11. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  12. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  13. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  14. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  15. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  16. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  17. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  18. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  19. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  20. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
Politika Haberleri