Kızına ''Hocalara sordum sen bana caizsin” diyerek cinsel istismarda bulundu

Kızına ''Hocalara sordum sen bana caizsin” diyerek cinsel istismarda bulundu

Kızına ''Hocalara sordum sen bana caizsin” d... İstanbul’da 16 yaşındaki kızını eşi hayatını kaybettikten sonra “Hocalara sordum sen bana caizsin” diyerek cinsel istismara maruz bırakan Y.K.’ye verilen 30 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

İstanbul’da Y.K. isimli erkek, eşi hayatını kaybettikten sonra kızını cinsel istismara maruz bıraktı. 16 yaşındaki kızını “Hocalara sordum sen bana caizsin. Artık karımsın, annenin yaptıklarını sen yapacaksın yoksa seni öldürürüm” diyerek kesici aletle ölüm tehdidinde bulunarak istismar eden Y.K. hakkında İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 30 yıl hapis cezası verdi.

"Kızım rahat etmek için yapıyor"

“Annesi öldükten sonra kızıma karşı daha fazla korumacı ve kısıtlayıcı davrandım. Kızım daha rahat hareket edebilmek için hakkımda bu şekilde iddiada bulunmuştur” diyerek suçlamaları kabul etmeyen fail Y.K. kararı İstinaf’a taşıdı. İstinaf Mahkemesi de Y.K.’ye ‘Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı’ suçundan 30 yıl hapis cezası verdi. Yargıtay da verilen hapis cezasını onadı.

"Karar emsal nitelikte"

Kız çocuğunun avukatı Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden Ayten Bademci kararı Gazete Karınca’ya değerlendirdi. “Bu karar emsal niteliği taşımakta olup, yargılama süresince tutuklu yargılanan sanığın mahkemenin mağdur beyanı, tanık beyanı ve dosyada mevcut raporlar eşliğinde sanığa olması gerekeni yaparak üst hadden ceza vermiştir” diyen Av. Bademci, “Mevcut diğer mağdurlar için de bu kararın emsal olmasını temenni ediyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

"Mağdur çocuğa dosyaya konu fiili işleyen öz babasıdır. Yargılama süresince cezadan kurtulmak maksadı ile birden fazla akıl dışı gerekçe ileri süren sanığa, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak en üst sınırdan ceza tatbik edilmesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Davaya müdahil olduğumuz andan itibaren mağdur çocuğumuzun mağduriyetinin artmaması adına oldukça hassas şekilde yaklaşım sergileyip, sanık tarafından işlenen suça hakkaniyetli ceza aldırmak için elimizden geleni yaptık."

Çocuklarımıza el uzatmayacaklarını öğreteceğiz

Çocuk İstismarcısının “Göklerden gelen bir emir vardır” dediği bu düzende mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayan Av. Bademci sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı:

"Sanıklar bilmelidir ki yaptıkları fiillerin cezasını çekmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz, çocuklarımıza her ne sıfatla olursa olsun el uzatamayacaklarını öğreteceğiz, onlar öğrenene ve tüm çocuklar özgür kalana kadar mücadelemiz devam edecek."

"Kızına ''Hocalara sordum sen bana caizsin” diyerek cinsel istismarda bulundu" haberi, 07 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Kızına ''Hocalara sordum sen bana caizsin” diyerek cinsel istismarda bulundu haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kızına ''Hocalara sordum sen bana caizsin” diyerek cinsel istismarda bulundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  2. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  3. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  4. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  5. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  6. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  7. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  8. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  9. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  10. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  11. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  12. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  13. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  14. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  15. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  16. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  17. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  18. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  19. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  20. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
Yargı Haberleri