KOBİ’ler yapay zeka ile dijitalleşirken, büyük veri ile tanışıyor

KOBİ’ler yapay zeka ile dijitalleşirken, büyük veri ile tanışıyor

KOBİ’ler yapay zeka ile dijitalleşirken, büy... KOBİ’ler başta olmak üzere, farklı sektörlerden pek çok şirketin odağında “dijitalleşme” ve “büyük veri” yer alıyor. Onlarca farklı büyük veriye sahip şirketler, veri analizi için yapay zeka tabanlı uygulamalara yöneliyor. İşletmelerdeki mevcut güvenlik kameralarını...

İş yeri zekası kavramı, şirketler için günümüzün veri odaklı dünyasında giderek daha eleştiri hale geliyor. Bu alanda geliştirilen son teknolojiler, KOBİ’ler başta olmak üzere, her ölçekten işletmenin verilerini çeşitli kaynaklardan toplayarak saklamasını sağlarken, tüm operasyonel faaliyetlerini de katma değerli eylemlere dönüştürüyor. Karar almayı kolaylaştırmak için yapay zeka desteğiyle eyleme geçirilebilir bilgiler edinilmesine olanak tanıyor. Boğaziçi Ventures’in portföy şirketlerinden yapay zeka destekli analiz platformu Eyedius ise yeni BI çözümü Eyedius One’ı 27 Şubat’ta 42 Maslak’taki Boğaziçi Ventures Yapay Zeka Zirvesi’nde tanıttı. Etkinlik kapsamında farklı endüstrilerden yerel ve küresel pek çok şirket yöneticilerine, büyük veri analizi ile firmalara özel, iş süreçlerini ve güvenliği optimize edebilecekleri platformu paylaştı.

Eyedius Kurucu Ortağı Gökhan Talat Tuna, konuya dair şu açıklamada bulunmuş oldu: “Yapay zeka, yalnızca günlük hayatımızı değiştirmekle kalmıyor, iş dünyasının geleceğini de belirliyor. Boğaziçi Ventures, tarafınca düzenlenen Yapay Zeka Zirvesi’nde geniş bir katılımcı kitlesiyle birlikte yapay zeka alanındaki gelişmeler masaya yatırıldı. Yapay zekayı etkili bir şekilde kullanabilme becerilerine dair vizyoner bir bakış açısı sunuldu. Biz de BI alanda geliştirdiğimiz Eyedius One’ı tanıtarak, katılımcıların yapay zeka ile tanışmalarına, işletmelerini dijitalleştirmelerini ve verimliliklerini optimize etmelerine yönelik yeni bir kapı açtık.”

Güvenli çalışma alanları oluşturuluyor

Yeni BI platformlarının işletmelere sunduğu avantajları paylaşan Eyedius Kurucu Ortağı Gökhan Talat Tuna, “IP kameralar ve yalnızca mevcut web üstünden işletmelere kolay entegrasyon imkanı sağlayan Eyedius One, iş yerindeki mevcut kameraları verimlilik odağında bir yardımcıya dönüştürüyor. İşletme içerisinde çalışanların anonim şekilde süre ölçümlemeleri yapılırken, ayrıca çalışanların yetkili oldukları alana girdiğinde yetkinliği de yüz tanıma ile doğrulanarak güvenli bir çalışma alanları sunuyor” diyerek sözlerine şunları ekledi:

“Eyedius One platformunun kendine özel tasarlanmış mimarisi ve Türkiye merkezli özel tasarımlı sunucuları insan erişiminin bulunmadığı bir ortamda çalışıyor. Yerli ve yüksek teknolojisiyle KVKK’ya (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) tam uyumlu bir şekilde, üst düzey veri gizliliği sağlıyor. Görüntü analizleri kameradan platforma doğru tek yönlü çalışıyor. Dolayısıyla platform, kameraya erişim şifrelerini bilmiyor ve tutmuyor.”

“Platform hem çalışanı hem de işverenleri koruyor”

Platformlarının çalışanlara özel alanlarda yetkili çalışanı doğrulayarak iş yeri güvenliğini artırdığını da belirten Gökhan Talat Tuna, “Bu işlem, e-posta veya SMS kanalıyla tek tuşla dijital onaylanıyor. İşten ayrılma durumunda ise gene tek tuşla iptal edilebiliyor. Açık rıza onayı ve şirketten çıkış süreçleri otomatik devreye girerken zaman damgası ile kanunlara en uygun şekilde saklanıyor. Olası hukuksal risklere karşı şeffaf ve koruyucu yapısıyla hem çalışanı hem işvereni koruyor” ifadelerini kullandı.

“KOBİ’lerin yapay zeka mevzusundaki yardımcısı olacaklar”

Eyedius Kurucu Ortağı Gökhan Talat Tuna, “Platformda oluşturulan ölçüm ve analizler, ister mobil uygulama isterse e-posta vasıtasıyla günlük olarak raporlanıyor. Öte yandan anlık sohbet modülüyle iş yeriyle iletişim kurulmasını sağlıyor. Zahmetsizce kurulup uygulamaya alınabilen Eyedius One’ın patentli analiz yöntemleriyle özellikle hizmet ve üretim sektörlerindeki KOBİ’lerin yapay zeka mevzusundaki yardımcısı olmayı, verimliliklerini ve üretkenliklerini artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına aracılık etmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

"KOBİ’ler yapay zeka ile dijitalleşirken, büyük veri ile tanışıyor" haberi, 29 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan KOBİ’ler yapay zeka ile dijitalleşirken, büyük veri ile tanışıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KOBİ’ler yapay zeka ile dijitalleşirken, büyük veri ile tanışıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:14 Tüm meslekleri etkisi altına aldı: İşte yapay zekayı en çok kullanan sektörler!
  2. 01:11 Profesör Bektaş'tan deprem uyarısı: Doğu Karadeniz 3 riskli fay ortasında yer alıyor
  3. 01:08 Bir litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor!
  4. 01:05 İnek sütünden değil mercimekten yapılıyor: İşte en lezzetli peynir!
  5. 01:03 Çamaşır makinesine koymamanız gereken 8 şey!
  6. 01:01 Zehir saçıyor: Soğanı sakın böyle yemeyin!
  7. 00:59 Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte Hukuk mesleklerine giriş sınavı yönetmeliği!
  8. 00:48 Bilinmeyen koronavirüslere karşı koruyucu bir aşı geliştirildi!
  9. 00:35 İlk 100'e giren bir başarı hikayesi birden bitti: 2 tekstil devi konkordato taleplerini sundu
  10. 00:25 TBMM Genel Kurulu'nda dört adet uluslararası anlaşma kabul edildi
  11. 00:24 ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
  12. 00:20 Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir sürpriz yaşandı! PSG'yi deviren Dortmund finale yükseldi!
  13. 00:20 Feyyaz Uçar'dan Beşiktaşlıları üzecek sözler geldi
  14. 00:16 Kızılcık Şerbeti'nde kötü haber: İzleyenler gidecek diye seviniyordu
  15. 00:13 Ali Koç resmen onay verdi: Takımın bel kemiği gidiyor, taraftarlar çok üzülecek!
  16. 00:08 2028 Yılına kadar 1 milyar dolarlık bir değere ulaşacak!
  17. 00:08 Ankara hava durumu: 8 Mayıs 2024 tarihinde Ankara'da hava nasıl olacak?
  18. 00:08 İkinci Türk astronot 8 Haziran'da uzaya yola çıkıyor!
  19. 00:04 Türkiye haritası yeniden kıpkırmızı oldu: Haberler kötü!
  20. 00:01 9 Yıldır üretim yapan bir tekstil şirketi iflas etti!
Teknoloji Haberleri