Kocaeli Bilişim Fuarı sektörü hakkında görüşlerini bildirecek!

Kocaeli Bilişim Fuarı sektörü hakkında görüşlerini bildirecek!

Kocaeli Bilişim Fuarı sektörü hakkında görüş... Kocaeli Bilişim Fuarı, Türkiye'nin bilişim sektöründeki dev isimlerini topladı. Büyük fuar akademisyenler ve meslek kuruluşlarıyla bir araya getirme şansı yakaladı. Kocaeli'de bilişim fuarı çıkışı büyük bir buluşma haline geldi..

Kocaeli Bilişim Fuarı, Türkiye bilişim sektöründen ünlüleri, akademisyenleri ve profesyonel kuruluşları bir araya getirdi. 24-26 Mayıs tarihleri ​​arasında düzenlenecek olan Kocaeli Bilişim Fuarı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle açıldı.
 Bu fuar Kocaeli  iş dünyasının düzenlediği ilk fuar olma özelliği taşıyor. Fuarda 65 firma, 20 start-up, 1 banka, 3 kamu kurumu, 4 büyükşehir iştiraki ve 6 okul stant kurarak girişimleri hakkında bilgi verecek.

images-41.jpg
Son 20 yılda yapılan yatırımlarla şehrimiz büyük ilerleme kaydetti.
Kocaeli Valisi Serdar Yavuz programda şunları söyledi: "Şehrimiz ülkemizin teknoloji, bilişim ve inovasyon merkezidir." Kocaeli de deniz, kara ve hava ulaşım bağlantılarının mükemmel olduğu çok önemli bir noktada yer alıyor. Bu avantajdan yararlanarak şehirlerimize yoğun yatırımlar yapılıyor. Son 20 yılda yatırım söz konusu olduğunda şehirlerimiz diğerlerinden önde.
 Bir ulusun refahı ve bağımsızlığı teknolojiye ve yeniliğe bağlıdır.
 Yüksek teknolojili ürünler savunma sanayiyle ilgilidir. Ağırlıklı olarak savunma sanayinde kullanılmış, daha sonra diğer alanlara da yaygınlaştırılmıştır. Japonya'nın son yıllarda yaptığı çalışmaları ve yarattığı teknolojileri de bu perspektiften değerlendirmek gerekiyor.
 Kocaeli Fuarcılık A.Ş'nin kuruluşunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.
 Özellikle kamu otoriteleri ile sivil toplum arasındaki iş birliğinin son derece  değerli olduğuna inandığımızı belirtmek isterim. Yeni işbirliklerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Temel hedefi iş dünyasına yönelik fırsatları geliştirmek ve şehrin tanıtımını yapmak olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 durum böyleydi.
 "Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok alanda değişiklikler meydana geldi."

"Üretim biçimleri değişti, mimari değişti, eğitim değişti ve hayatımızda birçok şey değişti" dedi.
 Başkan Büyükakin, "Endüstri 5.
0 şu sıralar gündemde olan bir konu.
 Tarih boyunca  teknolojide ilerlemiş insanların dünyanın gerisinde kaldığını gördük. Gerçek bir bağımsızlık mücadelesi aslında bir ülkenin ekonomik bağımsızlığını kazanmasıyla mümkündür.
 Yapay zeka uygulamaları büyük tehditler oluştururken aynı zamanda büyük fırsatlar da sunuyor. Bütün bu gelişmeleri tehdit ve fırsat olarak değerlendirmeliyiz" dedi.
 Kocaeli Ticaret ve Sanayi  Odası ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Fuarcılık A.Ş.
 tarafından yönetilmektedir. Şehir yönetiminin katılımıyla organize edildi ve kuruldu. Bilgi çağına bağlı olarak büyük değişimler yaşayan Kocaeli  için özel bir fırsat sunuyor.
 Böylece Kocaeli, uzun süredir devam eden "Ekonominin Başkenti" unvanına "Bilişimin Başkenti" unvanını da eklemek için önemli bir adım atacak.
 Konferans merkezi fuayesine IT standları kuruldu. Firmalar bu stantlarda  ürünlerini sergiliyor ve teknolojilerini tanıtıyorlar. Ayrıca sanal gerçeklik gözlükleriyle sanal turlar, yapay zeka uygulamaları, 3 boyutlu yazıcılar ve 3 boyutlu kalem uygulamalarının yanı sıra Kocaeli Bilim Merkezi girişindeki çadır alanında bilim merkezi robotlarının sergilenmesi de gerçekleştirilecek.
  Kocaeli Valisi Sedar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sedar Yavuz, Kırgızistan Başkonsolosu Tahir Büyükakin, AK Parti Devlet Başkanı Lila Sidikova, MHP Devlet Başkanı Şahin Taras, Kocaeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nuri Demirbaş Nekmi Bulut, MARKA Müdürü Genel Mustafa Chopol, Kocaeli Ticaret ve Sanayi Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Gebze Ticaret ve Sanayi Odası (GTO) Başkanı Necmi Bulut, Körfez Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulrahman Aslantash (KTO)  Recep Öztürk, Kocaeli  Jandarma Komutanı Murat Bozkurt, Kocaeli İlçe Başkanı Ferhat Kapçı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

 

"Kocaeli Bilişim Fuarı sektörü hakkında görüşlerini bildirecek!" haberi, 24 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Kocaeli Bilişim Fuarı sektörü hakkında görüşlerini bildirecek! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kocaeli Bilişim Fuarı sektörü hakkında görüşlerini bildirecek! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Teknoloji Haberleri