KONDA'dan yerel seçim kararı: Anket sonucu paylaşmayacak

KONDA'dan yerel seçim kararı: Anket sonucu paylaşmayacak

KONDA'dan yerel seçim kararı: Anket sonucu p... KONDA Araştırma şirketi, yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin herhangi bir anket sonucu veya açıklama yapmayacağını duyurdu.

KONDA Barometresi kapsamında 1-2 Mart tarihlerinde İstanbul için yapılan saha araştırmasının sonuçlarının üstünden ortalama 1 ay geçmesi sebebiyle kamuoyuna duyurulmasını doğru bulmadıkları belirtilen açıklamada, "Türkiye genelinde ise formel ve/veya informel ittifaklar sebebiyle oy hesaplamanın imkansızlığı yüzünden seçimden önceki perşembe günü yerel seçimlere dair herhangi bir KONDA açıklaması yapılmayacaktır" denildi.

Şirketin açıklaması şu şekilde:

"Bilindiği gibi şirketimiz her seçim öncesi, seçimin olacağı pazar gününden önceki perşembe günü seçime dair son araştırmanın bulgularını ve öngörülerini kamuoyu ile paylaşmaktadır. Şirketimiz ilke olarak diğer zamanlarda seçimlere dair hiçbir bulguyu açıklamamakta, seçimin sayısal sonuçlarına dair tartışmalara dahil olmamaktadır. Ancak yerel seçimler, sandık tarihinden 3 gün önce açıklama yapmak mevzusunda bir istisna teşkil etmektedir;

2014 yılı yerel seçimleri öncesinde herhangi bir il araştırma bulgusu paylaşılmamış, Türkiye geneli 30 ilde belediye meclisi üyeliği seçimi ile 51 ilde il genel meclisi üyeliği seçimi bulguları paylaşılmıştır. 2019 yerel seçimlerinde ise formel ya da informel ittifaklaşmalar sebebiyle herhangi bir partinin Türkiye genelindeki oyunu aritmetik olarak ortaya koymak mümkün olmadığı için KONDA herhangi bir araştırma sonucu paylaşmamıştır. Tekrarlanan İstanbul Seçimi’nde ise ortada tek bir seçim olduğu için İstanbul araştırması yapılmış ve bulguları bir istisna olarak kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Bu yerel seçim sürecinde KONDA Barometresi kapsamında 1-2 Mart tarihlerinde İstanbul için saha araştırması yapılmış ve ilk bulguları abonelerimizle 8 Mart 2024 tarihinde paylaşılmıştır. Yerel seçimden ortalama 1 ay önceki durumu ölçen bu araştırmanın bulgularını paylaşmanın doğru olmadığını düşünüyoruz.

Bu yerel seçim döneminde KONDA olarak Barometre haricinde iki ayrı büyükşehir bölgesinde toplam üç araştırma farklı müşteriler için gerçekleştirilmiş ve araştırma neticeleri müşterilerine teslim edilmiştir. Bu araştırmaların kullanım hakları tamamen araştırma sahiplerine ait olduğundan içeriklerini kamuoyu ile paylaşmamız mümkün değildir.

Türkiye genelinde ise formel ve/veya informel ittifaklar sebebiyle oy hesaplamanın imkansızlığı yüzünden seçimden önceki perşembe günü yerel seçimlere dair herhangi bir KONDA açıklaması yapılmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

"KONDA'dan yerel seçim kararı: Anket sonucu paylaşmayacak" haberi, 27 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan KONDA'dan yerel seçim kararı: Anket sonucu paylaşmayacak haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KONDA'dan yerel seçim kararı: Anket sonucu paylaşmayacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  2. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  3. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  4. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  5. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  6. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  7. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  8. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  9. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  10. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  11. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  12. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  13. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  14. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  15. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  16. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  17. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  18. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  19. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  20. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
Gündem Haberleri