Konya'da Vatandaşlar Yüksek Gıda Fiyatlarından Şikayetçi

Konya'da Vatandaşlar Yüksek Gıda Fiyatlarından Şikayetçi

Konya'da Vatandaşlar Yüksek Gıda Fiyatlarınd... Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici'nin Nalçacı semt pazarında dinlediği vatandaşlar, yüksek gıda fiyatlarından şikayet etti. Pazarcılar ve vatandaşlar, üretici olarak para kazanamadıklarını, alıcıların az alışveriş yaptığını...

TANER ÖZAY

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici'nin, şehir merkezindeki Nalçacı semt pazarında dinlediği bir yurttaş, "Vallahi anamız ağladı. Nasıl olacak, nasıl gidecek bilmiyorum. Bir koli yumurta 110 lira. Belediye seçimlerinde ağızlarının paylarını verip düzelteceğiz inşallah tek gayemiz o" dedi.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Nalçacı pazarında satış yapan pazarcı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Para kazanamadığını belirten pazarcı, "Batıyoruz, bittik. Biz üreticiyiz bak örneğin 35 liraya domates satıyoruz fakat para kazanamıyoruz. İşçi parası harcaması bin liraya bir kamyon hayvan gübresi döktürüyorduk şimdi olmuş 4-5 bin lira. Bir elektrik faturası geliyor 5 bin TL" ifadelerini kullandı.

"ÇALIŞMASAM NE YAPACAĞIM?"

Alıcıların eskisi gibi alışveriş yapamadığını dile getiren başka bir pazarcı esnafı da, "Alıcılar az alıyor fazla almıyorlar. Eskiden bir iki kilo alırlardı şimdi taneye kadar düştük. Masraflar yükselince satışlarda azalmaya başladı" siteminde bulunmuş oldu.

Girdi harcamalarından dert yanan başka bir pazarcı esnafı ise, "Nakliye üstünden yakıtı düşürmek lazım. Önceden benim arabam totalde 500 lira yakıyordu şimdi 100 TL yakmaya başladı. Evim, kendi evim olmasa kira bedelini karşılayacak durumda değilim. Şu an en kötü bir ev 8-10 bin TL civarında. Kendi evim, bir ay sonra yıkılacak kira arıyorum emekli maaşım benim kiramı karşılayamıyor. Ben çalışmasam ne yapacağım ya hırsızlık yapacağım ya soysuzluk yapacağım ya da çalacağım" şeklinde konuştu.

Alışveriş yapmakta zorlandıklarını aktaran bir yurttaş, "Anamız ağladı. Vallahi anamız ağladı. Nasıl olacak nasıl gidecek bilmiyorum. Bir koli yumurta 110 lira. Belediye seçimlerinde ağızlarının paylarını verip düzelteceğiz inşallah tek gayemiz o" dedi.

"BELEDİYE SEÇİMLERİNDE DÜZELTECEĞİZ"

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici ise şunları söyledi:

"Bugün Konya Nalçacı pazarına ziyaret gerçekleştirdik. Ağustos ayındayız. Sebze ve meyvenin en bol üretildiği bir dönemdeyiz. Yaz dönemi olmasına rağmen pazarda fiyatlar halen çok yüksek. Bunu hem görüştüğümüz müşteriden hem de satıcılardan teyit ettik. Bugün yerli üretim bir bamyanın fiyatı 130 lira. Yine soğanın kilogram fiyatı 10-13 lira arasında değişiyor. Yine patatesin kilosu 15 lira. Yerli domates 35 lira. Karpuzun en bol olduğu bir dönemde karpuz kilosunun 12-13 lira olduğunu gözlemledik. Bir karpuz, bir kavun alan vatandaşımızı gördük ve 238 lira ödediğini gözlemledik. Satıcılarımız sebze meyve alım fiyatlarının kilogram bazında ciddi anlamda azaldığını, daha önce bu pazarda 30-40 kasa sebze meyve satarken bunun 20 kadar düştüğünü ifade ediyorlar. Bu ekonomik gidişata dur demek, değişiklik yapmak milletimizin elinde. Ayrıca buradan AKP İl Başkanı Hasan Angı'ya bir çağrıda bulunmak istiyorum. Hasan Angı geçtiğimiz aylarda, 'yazın şimdi ürünün bol olduğu dönemde rahat rahat yenir. Çocukluğumuzda kış günü sebze tüketmezdik' biz demişti. İktidar vekilleri, gelsin görsünler; şu anda da yurttaşlarımız kolaylıkla sebze, meyve alıp tüketemiyorlar. Yazın da kışın da durum değişmiyor. Hatta il başkanı 'kışın turşu yerdik biz' demişti. İnanın şu anda vatandaşımız turşu yapmak için bile bol miktarda domates, biber, salatalık alacak durumları yok."

"Konya'da Vatandaşlar Yüksek Gıda Fiyatlarından Şikayetçi" haberi, 19 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 19 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Konya'da Vatandaşlar Yüksek Gıda Fiyatlarından Şikayetçi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Konya'da Vatandaşlar Yüksek Gıda Fiyatlarından Şikayetçi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:39 9 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
  2. 13:35 Antalya ve Çanakkale'de Organize Suç Örgütü Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltında
  3. 13:32 Kripto para borsası çöktü, ancak müşterileri paralarını fazlasıyla geri alacak!
  4. 13:30 9 Mayıs 2024 Güncel Altın Fiyatları
  5. 13:25 9 Mayıs 2024 Dolar - Euro Fiyatları
  6. 13:20 Ukrayna'da Mahkum Askerlik Yasası Kabul Edildi
  7. 13:19 Bill Gates'in destek verdiği teknoloji şirketi iflas bayrağını çekti!
  8. 13:13 Benzin İstasyonunda Son Anda Faciadan Dönüldü: Takla Atan Araç Büyük Felaketi Önledi!
  9. 13:11 Türkiye'nin Sağlık Sektöründe Faaliyet Gösteren Dev Şirketi İflas Etti!
  10. 13:07 Trabzonspor, Türkiye Kupası Finaline Yükseldi: Karagümrük'ü 4-0 Mağlup Etti!
  11. 13:02 George'de İnşaat Faciası: 37 Kurtarıldı, 8 Can Kaybı, 38 İşçi Hala Mahsur
  12. 12:59 Dünya Çapında Başarı: Çökertme Kebabı En İyi Yoğurtlu Yemek Seçildi!
  13. 12:55 İstanbul Havalimanı'nda Kargo Uçağı Acil İniş Yaptı: Facia Önlenerek Uçak Kurtarıldı
  14. 12:54 Chery'nin 760 kilometre menzilli SUV'u piyasada! Yeni bir araba arayanlar beklesin!
  15. 12:51 İkinci el otomobil alacaklar dikkat etmeli: "30 yıldır sektördeyim, böylesini ilk defa görüyorum!"
  16. 12:51 ABD Başkanı Biden: İsrail'e Refah'a Saldırı Durumunda Silah Sevkiyatını Durdururuz
  17. 12:50 Bir Havayolu Şirketi Ortalama 70 Bin Liraya Çalışacak Kabin Memuru Arıyor!
  18. 12:50 Tiktok'tan Gelirini Sağlıyor! Avrupa Yakası ile adını duyurmuştu!
  19. 12:48 TCMB'den Yeni Adım: Menkul Kıymet Tesisine İlişkin Düzenleme Kaldırıldı
  20. 12:42 Putin ve Paşinyan Kremlin'de Buluştu: Ticarette Artış ve Bölgesel İşbirliği Görüşüldü
Ekonomi Haberleri