Korkusuz yazarı Ahmet Takan: Tansu hanım cumhurbaşkanı yardımcılığına mı aday?

Korkusuz yazarı Ahmet Takan: Tansu hanım cumhurbaşkanı yardımcılığına mı aday?

Korkusuz yazarı Ahmet Takan: Tansu hanım cum... ''Başbakan Tansu Çiller yeniden siyasete dönme sinyali verdi''

Avukatı Dilek Özaşık’ın yalanlama açıklamasının daha mürekkebi kurumadan Tansu Çiller konuştu… Hanımefendi, 3 Haziran Cuma günü yayımlanan ‘Çiller, ekonomi dümeninin başına geçmiş!..” başlıklı yazımızda verdiğim kulis haberlerini önemli ölçüde teyit etti diyebilirim.

Eski Başbakan ve de ekonomi profesörü Tansu Çiller, Başbakanlığı döneminde 78. il olan Karabük’ün kuruluş yıldönümünü kutlamak için Karabük’te uydudan yayın yapan BRTV’ye telefonla bağlanmış ve tekrardan siyasete dönme sinyali vermiş. Bol bol da kendi felsefesinden hareketle saray iktidarının ekonomi politikalarını övmüş, 6’lı masayı eleştirmiş. Tansu Çiller’in konuşması ile ilgili dün haber sitelerine yansıyan bazı satırları alıntılayalım;

– Başbakan Tansu Çiller yeniden siyasete dönme sinyali verdi. Çiller, “İyi gidiyor işler, Türkiye rahat, büyümesi iyi; merkez sağa ihtiyaç var, kurulmasına yardımcı olabilir, bunun başını çekebilirim” sözleriyle yeni parti kurma hazırlığından vazgeçmediğini gösterdi.

– Çiller, “Türkiye yeter ki yanlış adımlar atarak kendine altılı koalisyonlara, HDP’nin ipine bağlı olarak bir çoğunluğu zar zor elde etmelere; doğru dürüst bir kişinin çıkıp da adayım diyemediği o iradeyi kendinde bulamadığı bir ortamda hangi iradeyle Türkiye’yi idare edecekler. Bütün bunlar beni kısaca dehşete düşürüyor” dedi.

– Kendisine şu ana kadar çok ısrar edildiğini söyleyen Çiller, “Bana çok ısrar edildi şu ana kadar gel diye? Ben dedim ki niye geleyim? İyi gidiyor işler. Türkiye rahat büyümesi iyi. Bir ihtiyaç olacak ben bu ihtiyaca cevap verdiğimi göreceğim ve Türkiye çok büyük bir tehlike altında göreceğim. Şimdi bütün bunlar bir araya gelince benim bu ülkenin bana verdiklerinden sonra, bana verdikleri tecrübelerden sonra eğer benim üstümde bir vebal, görev varsa bunu yerine getirmekten kaçmamalıyım. Ama böyle bir talebim, isteğim yok. Heyecanım Türkiye için. Türkiye bölünmesin. Çekoslovakya’ya yaptıklarını daha dün biliyorsunuz. 27 üyeli Avrupa Birliği nereden geldi? Bunlar bölünen ülkelerden geldi. Bu ülkeleri bilinçli böldüler. Şimdi Ortadoğu’da bölünme noktasında hedef olan maalesef ülkemiz. İşte bütün bunlar içerisinde zor bir karar beni bekliyor. Daha o kararı vermedim. O kararı kendim için kesinlikle vermezdim. Ama ülke için böyle bir ihtiyaç varsa ne olduğum da hiç önemli değil. Türkiye yeter ki yanlış adımlar atarak kendine altılı koalisyonlara, HDP’nin ipine bağlı olarak bir çoğunluğu zar zor elde etmelere, doğru dürüst bir kişinin çıkıp da adayım diyemediği o iradeyi kendinde bulamadığı bir ortamda hangi iradeyle Türkiye’yi idare edecekler. Bütün bunlar beni kısaca dehşete düşürüyor” diye konuştu.

Daha fazlasını merak edenler, haber sitelerinde ayrıntıları bulabilir. Tansu Çiller’in söylemleri AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın propagandası ile neredeyse bire bir örtüşüyor. Haberlerin tümünü okuduktan sonra aklıma geliverdi;

Trump gidip Biden geldiğinde, AKP sarayında, ABD ile ilişkilerin geliştirilmesi için Tansu Çiller’in Dışişleri Bakanı veya Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması formülleri konuşuluyordu. Ama sadece konuşuluyordu!.. Sonra o iş rafa kalktı, Çiller’in bir partinin başına geçme projesi piyasaya servis edildi.  O da tutmadı… Çiller hâlâ, “Benim bu ülkenin bana verdiklerinden sonra, bana verdikleri tecrübelerden sonra eğer benim üstümde bir vebal, görev varsa bunu yerine getirmekten kaçmamalıyım “diyor. Aklıma gelen deli soru;

-Seçmende karşılığı görülürse,  saray tarafından, seçimden sonra  Çiller’in Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı ilan edilir mi?..

"Korkusuz yazarı Ahmet Takan: Tansu hanım cumhurbaşkanı yardımcılığına mı aday?" haberi, 08 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 08 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Korkusuz yazarı Ahmet Takan: Tansu hanım cumhurbaşkanı yardımcılığına mı aday? haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Korkusuz yazarı Ahmet Takan: Tansu hanım cumhurbaşkanı yardımcılığına mı aday? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri