Korona yasaklarını dinlemediler...AKM şantiyesinde mangal partisi

Korona yasaklarını dinlemediler...AKM şantiy... Taksim’de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) şantiyesinde işçilere mangal partisi düzenlendi. Koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığı etkinlikte mangal başında uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

 

Koronavirüs pandemisinde çalışymak zorunda olan işçiler için gerekli önlemlerin alınmadığına yönelik görüntüler gelmeye devam ediyor. Taksim'deki AKM şantiyesinde işçilere mangal partisi düzenlendi. 7 Aralık Pazartesi günü gerçekleştiği kaydedilen etkinlikte Sembol İnşaat yöneticileri önlemleri ve uyarıları hiçe sayarak işçilere mangal yaktı. İnşaat-Sen tarafından paylaşılan görüntülerde şantiye yöneticilerinin hiçbir önlem almadan düzenlediği etkinlikte mangal başında uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

İnşaat-Sen'den yapılan açıklamada, Sembol İnşaat'ın 2 ay önce de 100 kişilik yemekhaneye 500 kişi doldurmaya çalıştığına dikkat çekilerek, "Atatürk Kültür Merkezi şantiyesinde 'koronalı mangal partisi' düzenleyen Sembol İnşaat tedbirsizliğinin, ciddiyetsizliğinin cezasını çekmelidir" denildi. Açıklamada, "İstiklal Caddesi’ne bile sadece 7.000 kişinin alındığı bu süreçte bir şantiyeden neredeyse 1000 işçinin yan yana çalıştırılmasına göz yumuyorlar" ifadelerine de yer verildi.

"PARTİ DÜZENLEMEK SADECE BELİRLİ ALANLARDA MI YASAK?"

İnşaat-Sen'den yapılan açıklama şöyle: "Atatürk Kültür Merkezi şantiyesinde 'koronalı mangal partisi' düzenleyen Sembol İnşaat tedbirsizliğinin, ciddiyetsizliğinin cezasını çekmelidir. Daha 2 ay önce 100 kişilik yemekhaneye 500 işçi doldurmaya çalıştılar. Yetmedi. Şimdi açık açık işçilerin sağlığını ve hayatını yeniden tehlikeye atıyorlar. Koronavirüs hızla yayılıyor. Her gün insanlarımızı kaybediyoruz. Göstermelik, yetersiz önlemlerle esnafa, yurttaşa cezalar kesiliyor. Televizyonlar her gün yasakları ihlal eden kişilere, partiler düzenleyenlere kesilen cezaları haber yapıyor. Parti düzenlemek sadece belirli alanlarda mı yasak? Toplanmak, toplu durmak sadece İstiklal Caddesi’nde mi yasak? Taksim'in ortasındaki AKM şantiyesinde mangal partisi yaparak işçilerin hayatlarını tehlikeye atan ve kuralları çiğneyen Sembol İnşaat firması hakkında da derhal işlem yapılmalıdır. Eğer yetkililer görmüyorsa biz gösteriyoruz.

Yayınladığımız videonun, fotoğrafların çekildiği şantiyenin en fazla 100 metre ilerisinde her gün onlarca kişiye ceza yazıyorlar. Koskoca İstiklal Caddesi’ne bile sadece 7.000 kişinin alındığı bu süreçte bir şantiyeden neredeyse 1000 işçinin yan yana çalıştırılmasına göz yumuyorlar. Üstelik her türlü etkinliğin yasaklandığı, ertelendiği bir zamanda Sembol İnşaat yetkilileri 'mangal partisi' düzenleyebiliyor. İşçilerin, üyelerimizin sağlığı bizim için her şeyden önce geliyor. Kamu görevlilerinin de görevi, toplum sağlığını korumaktır. Görevinizi yerine getirin ve Sembol İnşaat firması hakkında gerekli işlemleri başlatın." İnşaat-Sen'den yapılan açıklamada koronavirüs denetimlerinin en sıkı biçimde yapıldığı Taksim Meydanı’nda bulunan AKM şantiyesinde ise herhangi bir denetim yapılmadığı da ifade edildi.

"Korona yasaklarını dinlemediler...AKM şantiyesinde mangal partisi" haberi, 09 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 10 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Korona yasaklarını dinlemediler...AKM şantiyesinde mangal partisi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Korona yasaklarını dinlemediler...AKM şantiyesinde mangal partisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:36 Komşudan Fransa’ya teklif geldi: Olimpiyatlar için savunma sistemi gönderebiliriz
  2. 01:33 İran lideri Reisi’den ‘nükleer silah’ açıklaması geldi: Savunma doktrinimizde yok
  3. 01:33 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
  4. 01:31 Yapımı basit yoksul pastası tarifi
  5. 01:30 Haberi duyan hemen kuyumcuya koşacak! Dünya Bankası gram altın için rekor tarihi gündeme getirdi
  6. 01:28 Yeni Skoda Kodiaq Türkiye'yi sarsmaya geliyor! Satış tarihi açıklandı
  7. 01:26 Sitelerde araç şarj istasyonu kurdurmak isteyenler dikkat! Merak edilen soru yanıt buldu
  8. 01:25 Yeni Tesla Model 3 Performance resmen tanıtıldı: Adeta hız fırtınası!
  9. 01:21 Survivor'da Skandal: Yarışmacı Kendi Kaderini Belirledi!
  10. 01:19 Range Rover yerine bunu alın! Jeep’in 2 milyon satan aracı Türkiye’de!
  11. 01:19 Ayda 30 bin TL maaş var fakat kimse bu işi yapmak istemiyor!
  12. 01:17 Şikayet etmeye bayılan 3 burç!
  13. 01:16 Yenilenen dev Renault Duster, Türkiye yollarına çıkıyor! Tarih resmen açıklandı
  14. 01:15 Renault'tan tam hibrit motorlu yeni SUV!
  15. 01:15 Ersun Yanal canlı yayında İsmail Kartal'ı hedef aldı!
  16. 01:13 Tadı damakta kalan Kemalpaşalı fincan tatlısı tarifi
  17. 01:12 Çinli Otomotiv devi Geely, Türkiye pazarına gözünü dikti!
  18. 01:12 Dağ gibi kabarıyor, pamuk gibi oluyor: İşte tel tek ayrılan gözleme tarifi
  19. 01:10 Saatlerce yoğurmadan 10 dakikada çiğ köfte tarifi!
  20. 01:09 Ferrari'nin yeni harikası günler sonra yollarda: Atmosferik V12 motoru ile piyasada
3. Sayfa Haberleri