Koronavirüs salgınında son durum | İtalya’da bir günde 168 kişi hayatını kaybetti…

Koronavirüs salgınında son durum | İtalya’da bir günde 168 kişi hayatını kaybetti…

Koronavirüs salgınında son durum | İtalya’da... İtalya'da koronavirüs nedeniyle bugün 168 kişinin daha eklenmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 631'e yükseldi. Salgın sebebiyle can kaybının 25'e yükseldiği Fransa'da 1. ve 2. futbol liglerinde maçların 15 Nisan'a kadar seyircisiz...

İtalya'da koronavirüs nedeniyle bugün 168 kişinin daha eklenmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 631'e yükseldi. Salgın sebebiyle can kaybının 25'e yükseldiği Fransa'da 1. ve 2. futbol liglerinde maçların 15 Nisan'a kadar seyircisiz oynanmasına karar verildi. Vaka sayısının 89 olduğu Yunanistan'da ülkedeki tüm okullarda eğitime 14 gün süreyle ara verileceği bildirildi... İşte koronavirüs salgınına ilişkin bugün yaşanan gelişmeler...

Çinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgını dünyaya yayılmaya devam ediyor. İşte koronavirüs salgınına ilişkin bugün yaşanan gelişmeler...

İTALYA'NIN TAMAMI KARANTİNA ALTINDA, 631 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İtalya'da Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bugün 168 kişi daha artarak 631'e yükseldi.

İtalya, koronavirüse karşı alınan acil önlemleri ülkenin kuzeyinden, ulusal çapa genişletirken, İtalya Başbakanı Guseppe Conte "İtalya'nın tamamı karantina altında" açıklamasında bulundu.Çin'de ortaya çıkmasının ardından dünyayı etkisi altına alan Korona virüsünün, Çin'in ardından en etkili olduğu ülke İtalya oldu.

İtalya Başbakanı Guseppe Conte, ülke genelinde evde kalma ve seyahat için izin alma uyarısında bulundu. Başbakan Conte, insanlar için en iyisinin evde kalmak olduğunu kaydederken, "Virüsün yayılmasında ve yaşanan ölümlerde büyük çapta bir artış var" dedi. Conte "İtalya'nın tamamı karantina altında" ifadelerini kullandı.

FRANSA'DA 1. VE 2. LİG MAÇLARI 15 NİSANA KADAR SEYİRCİSİZ OYNANACAK

Koronavirüs sebebiyle can kaybının 25'e yükseldiği Fransa'da 1. ve 2. futbol liglerinde maçların 15 Nisan'a kadar seyircisiz oynanmasına karar verildi.

Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e, vaka sayısı ise bin 412'ye yükseldiği Fransa koronavirüs salgınına karşı önlemleri artırıyor.

Kültür Bakanı Franck Riester'in de koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı.

Fransız hükümeti, binden fazla kişinin yer aldığı tüm etkinlikleri yasaklamıştı. Yasak kapsamında dünyaca ünlü şarkıcı Madonna'nın Paris konserleri iptal edilmişti.

YUNANİSTAN'DA TÜM OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Yunanistan Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 salgınının ülkede yayılmasına karşı eğitim kurumlarına yolladığı talimatları paylaştı.

Üke genelindeki okulların tüm kademelerinin yarından itibaren 14 gün süreyle kapatılacağını belirten Kikilias, çalışan veliler ile durumdan etkilenen işletme ve eğitim personeline gerekli desteği sağlayacaklarını kaydetti.

Kikilias, açıklamasında, "Tüm Yunanlıların sorumluluk gösterme zamanıdır" ifadesini kullandı.

Kovid-19 salgınında vaka sayısının 89 olduğu Yunanistan'da bazı okullarda eğitime daha önce ara verilmişti.

POLONYA'DA GENEL KURMAY BAŞKANI KORONAVİRÜS'E YAKALANDI

Polonya'da Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Jaroslaw Mika, koronavirüs'e yakalandı. Polonya Sağlık Bakanı Lukasz Szumowski, vaka sayısının Jaroslaw Mika ile birlikte 20'ye yükseldiğini bildirdi.

Polonya Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Almanya'daki askeri bir toplantıdan dönen Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Jaroslaw Mika'da Korona virüsü tespit edildiği duyuruldu.

Mika'nın Askeri Tıp Enstitüsü-Milli Savunma Bakanlığı Merkez Kliniğinde tedavi altına alındığı ifade edilirken durumunun iyi olduğu bildirildi. Beraberindeki heyetle CASA C-295 tipi uçakla Polonya'ya dönen Mika'ya eşlik eden heyettekilerin de gözlem altına alındığı aktarıldı.

KKTC'DE EĞİTİME ARA VERİLDİ, BAKANLAR KURULU TOPLANDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ilk yeni tip Koronavirüs'ün görülmesinin ardından tüm ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde pazartesi gününe kadar eğitime ara verildi.

Bakanlar Kurulu Koronavirüs gündemiyle acilen topladı.

KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, bugün Almanya’dan ülkeye gelen 65 yaşındaki bir turiste Koronavirüs (Kovid 19) tespit edildiğini açıkladı. Bakan Pilli, Alman turistle birlikte gelen 30 turistin de karantina altına alındığını açıkladı.

İRAN'DA 237 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, VAKA SAYISI 7 BİN 161'E YÜKSELDİ

İran’da son olarak Kovid-19 nedeniyle 43 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 237’ye, vaka sayısının ise 7 bin 161’e yükseldiği açıklandı.

MERKEL: ALMANYADA YAŞAYAN İNSANLARIN YÜZDE 70'İNE VİRÜS BULAŞACAK

Almanya Başbakanı Merkel, bugünkü grup toplantısında koronavirüsüne karşı vatandaşlarını uyardı. Merkel, "Almanya’da yaşayan insanların yüzde 60 ila 70’ine virüs bulaşacak" dedi.

Sağlık Bakanı Jens Spahn da Merkel'in bu açıklamalarına destek verdi. Spahn, Corona Virüsüne maruz kalanların yüzde 80'inin bunu atlatabileceğini söylerken, 65 yaş ve üstü için ciddi bir sorun olabileceğini de altını çizdi. Spahn, bunun için fazladan 28 bin yatak ayrıldığını duyurdu.

Merkel'in açıklamalarına göre 82 milyon nüfuslu Almanya'da 50 ila 60 milyon kişinin koronavirüsüne yakalanma ihtimali bulunuyor.

Şu ana kadar Almanya'da koronavirüs nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.

IRAK'TA VAKA SAYISI 71'E YÜKSELDİ

Irak Sağlık Bakanı Cafer Allavi, yaptığı basın açıklamasında, ülkede yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananların sayısının 71’e yükseldiğini belirtti.

Allavi, Fransa, İtalya ve İngiltere’ye nazaran virüsle mücadelede başarılı olduklarını savunarak, Çin’den de bu konuda destek aldıklarını ifade etti.

Irak'ta yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7, vaka sayısı da 62 olarak açıklanmıştı.

Bağdat yönetimi, Kovid-19 salgını nedeniyle şubat ayında İran'dan gelen yolcuların ülkeye girişini engellemişti.

Irak ayrıca, resmi ve diplomatik heyetler haricinde İran, Çin, Japonya, Güney Kore, Tayland, Singapur, İtalya, Kuveyt, Bahreyn, Fransa ve İspanya'dan ülkeye yolcu girişini ve vatandaşlarına bu ülkelere seyahati yeni bir uyarıya kadar yasaklamıştı.

"Koronavirüs salgınında son durum | İtalya’da bir günde 168 kişi hayatını kaybetti…" haberi, 10 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Koronavirüs salgınında son durum | İtalya’da bir günde 168 kişi hayatını kaybetti… haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Koronavirüs salgınında son durum | İtalya’da bir günde 168 kişi hayatını kaybetti… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
    2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
    3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
    4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
    5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
    6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
    7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
    8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
    9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
    10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
    11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
    12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
    13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
    14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
    15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
    16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
    17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
    18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
    19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
    20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
    Dünya Haberleri