Koronavirüs vakalarının çıktığı fabrikada üretime devam: Ya korona ya işsizlik dayatmasına son

Koronavirüs vakalarının çıktığı fabrikada üretime devam: Ya korona ya işsizlik dayatmasına son

Koronavirüs vakalarının çıktığı fabrikada ür... İzmir'de bir tekstil fabrikasında koronavirüs vakalarına rağmen işçilerin çalıştırılmaya devam ettirildiği öğrenildi.

İşçi Kadın Meclisleri, İzmir Bergama'da bulunan Göksu Damla Tekstil'de koronavirüs testi yaptıran ustabaşının sonucunu beklerken çalıştırıldığını, fabrikada 1 pozitif vaka daha olmasına rağmen işçilerin çalıştırılmaya devam ettirildiğini açıkladı. İzmir İşçi Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada " 'Üretim devam etsin, işçiler ölürse ölsün' anlayışı ile hareket eden fabrika yönetimi suç işliyor. O fabrikadan çıkan her parça kumaş işçi arkadaşlarımız sayesinde. Her parçasında onların emeği var. Şimdi hastalıktan korunmak da hakları. Biz bu hakkın peşindeki işçi arkadaşlarımızın yanındayız." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İzmir Bergama'da bulunan, Göksu Damla Tekstil'de test yaptıran ustabaşının sonucu beklerken çalıştırılmasının ardından pek çok işçinin daha testi pozitif çıktı. Sağlık Bakanlığı'nın da denetime gelip hiçbir şey yapmadığı fabrikada üretime devam ediliyor. İzmir Bergama'da bulunan, Göksu Damla Tekstil'de test yaptıran ustabaşının sonucu beklerken çalıştırılmasının ardından pek çok işçinin daha testi pozitif çıktı. Sağlık Bakanlığı'nın da denetime gelip hiçbir şey yapmadığı fabrikada üretime devam ediliyor. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 200'den fazla işçinin çalıştığı fabrikada coronavirus şüphesiyle test yaptıran usta başına, test sonucu beklediği bilindiği halde kendisini izole etmesi için izin verilmedi. Sonucun pozitif gelmesi üzerine yapılan taramada bir çok işçinin daha pozitif olduğu öğrenildi. Pozitif işçiler karantinaya alınırken geriye kalan işçi arkadaşlarımıza hala izin verilmiyor. Alınan sözde önlem ise çay molalarının kaldırılması. Patron karını tehlikeye atacak en ufak bir önlem almıyor, almak zorunda kaldığında da aklına ilk gelen şey işçilerin molaları oluyor. Fabrikada üretime ara vermek bir önlem seçeneği bile değil. İşçi arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre Sağlık Bakanlığı yetkilileri de bu şartlarda çalışılan fabrikaya denetime gelip hiçbir yaptırım uygulamadan fabrikadan ayrılmışlar. Her fırsatta alınacak tedbirlerin önemini vurgulayan Sağlık Bakanlığı yetkilileri söz konusu işçiler olunca neden bu önlemleri yok sayıyor? Patronların kazanacağı para işçilerin sağlığından, belki yaşamından daha mı önemli? İşçi arkadaşlarımız işleri ile yaşamları arasında tercih yapmak zorunda bırakılıyor. 'Üretim devam etsin, işçiler ölürse ölsün' anlayışı ile hareket eden fabrika yönetimi suç işliyor. O fabrikadan çıkan her parça kumaş işçi arkadaşlarımız sayesinde. Her parçasında onların emeği var. Şimdi hastalıktan korunmak da hakları. Biz bu hakkın peşindeki işçi arkadaşlarımızın yanındayız. İşçilerin emeği yoksa o fabrika da yok oradan kazanılacak para da. Göksu Damla Tekstil'in patronu bunu unutmasın. İşçi arkadaşlarımızı İşçi Kadın Meclisleri'ne katılmaya, Tekstil-iş Sendikası'na üye olmaya davet ediyoruz. Göksu Damla Tekstil işçisi asla yalnız yürümeyecek."

"Koronavirüs vakalarının çıktığı fabrikada üretime devam: Ya korona ya işsizlik dayatmasına son" haberi, 05 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 05 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Koronavirüs vakalarının çıktığı fabrikada üretime devam: Ya korona ya işsizlik dayatmasına son haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Koronavirüs vakalarının çıktığı fabrikada üretime devam: Ya korona ya işsizlik dayatmasına son 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri