Koronavirüste korkulan senaryo gerçek oldu…

Koronavirüste korkulan senaryo gerçek oldu…

Koronavirüste korkulan senaryo gerçek oldu… Çin'in Wuhan kentinde Aralık 2019'da patlak veren ve kısa süre içinde 150'den fazla ülkeye yayılan koronavirüste bugün bir ilk gerçekleşti. John Hopkins Üniversitesi'nin korona izleme haritasına göre; bugün küresel ölçekteki...

Çin'in Wuhan kentinde Aralık 2019'da patlak veren ve kısa süre içinde 150'den fazla ülkeye yayılan koronavirüste bugün bir ilk gerçekleşti. John Hopkins Üniversitesi'nin korona izleme haritasına göre; bugün küresel ölçekteki vaka ve ölüm sayısı ilk kez kez Çin'deki vaka ve ölüm sayısını geride bıraktı.

John Hopkins Üniversitesi’nin istatistiklerine göre; dünya çapındaki enfeksiyon sayısı 86 bini aşmış durumda. Bu rakam Çin’de bu sabah itibarıyla 81 bin civarında görülüyor. Çin dışındaki ölümler 3 bin 241, Çin’deki ölümlü vakalar ise 3 bin 208 olarak kayıtlara geçti.

Virüsün merkez üssü olan Çin dışında koronavirüstenen çok etkilenen ülkeler sırasıyla İtalya, İran, İspanya, Fransa ve Güney Kore oldu. İtalya’da ölü sayısı dün 368 artarak 1807’e yükseldi. İran’da koronavirüsten öldüğü tespit edilen 724 kişi bulunuyor. Bu rakam İspanya’da 292, Fransa’da 127, Güney Kore’de ise 75.

KORONAVİRÜS NEDİR?

Koronavirüs hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüstür. Nadiren bazı durumlarda, bilim insanları Koronavirüsün “zoonotik” olduğunu belirtiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre; “zoonotik” ifadesi, virüslerin hayvandan insana geçebileceği anlamına geliyor.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ

Koronavirüs semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor. MERS ve SARS gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı Koronavirüs olduğu biliniyor.

KORONAVİRÜS NASIL YAYILIYOR?

Koronavirüs insanların hayvanlara temasıyla yayılabiliyor. Virüsün insandan insana geçmesi ise bir kişinin virüsle enfekte olmuş bir kişinin salgısıyla temasıyla gerçekleşiyor. Çinli bir virolog, virüsün kaynağının muhtemelen yarasalar olduğunu öne süren bir çalışma yayınladı.

KORONAVİRÜS TEDAVİSİ

Koronavirüsün spesifik bir tedavisi bulunmuyor. Çoğu zaman semptomlar kendi kendine geçiyor. Hekimler, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar yazarak semptomatik (belirtilerin giderilmesine yönelik) tedavi uyguluyor. Doktorlar, oda nemlendirici ve sıcak duşun boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi geleceğini söylüyor. Hastalanan insanların bol sıvı tüketmesi, mümkün olduğunca dinlenmesi ve uyuması gerekiyor.

"Koronavirüste korkulan senaryo gerçek oldu…" haberi, 16 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Koronavirüste korkulan senaryo gerçek oldu… haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Koronavirüste korkulan senaryo gerçek oldu… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:24 Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
  2. 10:23 ABD Üniversitelerinde Filistin Yanlısı Protestolar Gerginliği Artırıyor
  3. 10:19 CHP'nin ekonomi raporu: Vatandaş borç batağında
  4. 10:16 Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972'de neden idam edildi?
  5. 10:16 Kayseri'nin KAYBİS Projesi Uluslararası Akıllı Ulaşım Zirvesinde İlgi Odağı Oldu
  6. 10:14 Kayseri'de Yoğun İlgi: 11. Yeşilay Bisiklet Turu Tamamlandı
  7. 10:12 Adana'da Sağlık Çalışanlarına Kürekle Saldırı: Hamile Sağlık Çalışanı Tehlikede
  8. 10:09 Karşıyaka'da Sinek ve Haşerelere Karşı Özel Ekipler Göreve Başladı
  9. 10:06 Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
  10. 10:04 Borsa İstanbul'da Hafif Artışla Başladı: BIST 100 Endeksi Yüzde 0,05 Yükseldi
  11. 10:01 Serum Taktırmak Moda Haline Geldi
  12. 09:58 Fethiye'de Mustafa Kiremitli Yağlı Pehlivan Güreşleri Heyecanı
  13. 09:57 Koton'un Halka Arz Talebi: 3,5 Milyon
  14. 09:54 Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
  15. 09:52 Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
  16. 09:47 Eğitimde saadet zinciri: Okul müdürü 'yüksek kâr' vaadiyle öğretmenlerin parasına kondu
  17. 09:41 Düğün tarihleri belli oldu: Tolga Sarıtaş dünyaevine giriyor
  18. 09:37 İZSU, Buca'da Yağmur Suyu ve Kanalizasyon Hatlarını Ayrıştırıyor
  19. 09:36 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Anayasa masalını bırakıp önce AİHM’nin Kavala kararına uyalım
  20. 09:33 Sındırgı'da Yeni Terminal Projesi Tamamlanma Aşamasında
Dünya Haberleri