Koronavirüste son durum… Komşudan ilk ölüm haberi geldi, İtalya’da ölü sayısı arttı, Çin ‘aşıyı bulduk’ dedi

Koronavirüste son durum… Komşudan ilk ölüm haberi geldi, İtalya’da ölü sayısı arttı, Çin ‘aşıyı bulduk’ dedi

Koronavirüste son durum… Komşudan ilk ölüm h... Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 900'e yükseldi.  Virüsün bulaştığı kişi sayısı 135 bine yaklaştı. ABD'de...

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 900'e yükseldi.  Virüsün bulaştığı kişi sayısı 135 bine yaklaştı. ABD'de ölü sayısı 39'a yükselirken, İtalya'da 827 kişi hayatını kaybetti.  Yunanistan ve Azerbeycan'dan ilk ölüm haberleri geldi. Bulgaristan ve Çekya'da OHAL ilan edildi.

Son verilere göre dünya genelindeki 111 ülkede 132 bin 300 kişi salgına yakalanmış durumda, şimdiye kadar 4 bin 954 kişinin de virüs sebebiyle hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Kovid-19 görülen ülkelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesi, dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısını 134 bin 918 olarak güncelledi. Siteye göre Kovid-19 nedeniyle toplam 4 bin 990 kişi öldü, 70 bin 395 kişi ise iyileşti.

ÇİN'DEN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Sözcüsü Yang Yun, virüse karşı geliştirilen aşının şu an hayvanlar üzerinde test edildiğini belirterek “Nisan ayında klinik testlere geçilebilir insanlar üzerinde. En umutlu takvim şu an için Nisan” dedi.

ÇİN: HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 3 BİN 179'A YÜKSELDİ

Virüsün ilk ortaya çıktığı Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 179’a yükseldi.

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, can kaybı 3 bin 179’a, vaka sayısı ise 4 bin 20’sinin durumu ağır olmak üzere 80 bin 813’e yükseldi.

GANA'DA İKİ YENİ VAKA: TÜRKİYE'DEN GELEN BİR KİŞİDE RASTLANDI

Batı Afrika ülkesi Gana'da, ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

Gana Sağlık Bakanı Kwaku Agyeman-Manu, basına yaptığı açıklamada, Türkiye ve Norveç'ten başkent Akra'ya gelen 2 kişide virüse rastlandığını belirtti.

KENYA'DA İLK VAKA

Doğu Afrika ülkesi Kenya'da ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

KKTC'DE VAKA SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, ülkede 3 kişide daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının 5'e yükseldiğini bildirdi.

İRAN: ÖLÜ SAYISI 514'E YÜKSELDİ, NEVRUZ İÇİN ÇAĞRI YAPILDI

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 85 kişi artarak 514'e yükseldi. İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Abbas Salihi, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle "milli bir felakete" yol açmamak için halka Nevruz Bayramı'nı evlerinde geçirmeleri çağrısında bulundu.

Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eğitime ara verilirken, sportif ve sanatsal faaliyetler de 20 Mart'a kadar iptal edilmişti.

İNGİLTERE: VAKA SAYISI 590, ÖLÜ SAYISI 10

İngiltere Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 10'a, tespit edilen vaka sayısının bir günde 134 kişi artarak 590'a yükseldiği duyuruldu.

AZERBAYCAN'DA İLK ÖLÜM

Azerbaycan'da koronavirüs teşhisi konulan bir kadın hayatını kaybetti. Azerbaycan medyası, İran'da koronavirüs teşhisi konulan ve karantina altına alınarak tedavisine başlanan; daha sonra Azerbaycan'a dönen 51 yaşındaki kadının hayatını kaybettiğini duyurdu. Öte yandan Azerbaycan, iki hafta süreyle İran sınırını kapatma kararı aldı.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Anders Tegnell İsveç’te kaç koronavirüs hastasının olduğunu artık saymayacaklarını duyurdu.

FİNLANDİYA: VAKA SAYISI 109

Finlandiya Ulusal Halk Sağlık Enstitüsü, ülke genelinde koronavirüs vaka sayısının 109'a yükseldiğini açıkladı.

ABD’de teyid edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının 1504’e, ölü sayısının da 39’a ulaştığı belirtildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre Kovid-19, 50 eyaletten 46’sına yayıldı. Ülkede eğlence ve spor dünyası da dahil geniş katılımlı birçok program ve etkinlik iptal edildi veya ertelendi.

ABD Basketbol Ligi NBA'in dün maçları askıya aldığını açıklamasının ardından bugün de Baseball Ligi yetkilileri mart ayındaki antrenman ve maçları ertelediğini duyurdu.

New York eyaletinden sonra New York şehrinde de acil durum ilan edildi. New York şehrinde yolların ve metro sisteminin kapatılacağı şeklinde çıkan söylentilere karşı New York Polis Departmanı (NYPD) Twitter hesabından iddiaları yalanlamak zorunda kaldı.

Öte yandan, New York şehrinin kültür ve sanat sembollerinden Metropolitan Sanat Müzesi, Carnegie Hall, Metropolitan Opera ve ünlü Broadway şovları bir süreliğine faaliyetlerini durdurdu.

Aynı şekilde şehrin önemli spor merkezleri olan Madison Square Garden ve Barclay Center’ın da salgına karşı önlem için bir süre kapılarını açmayacağı belirtildi.

Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, kendisinde yapılan koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu.

İSPANYA KRALI FELIPE VE KRALİÇE LETIZIA'YA KORONAVİRÜS TESTİ

İspanya'da Kral Felipe ve Kraliçe Letizia'nın önlem amacıyla koronavirüs testi olacakları açıklandı. İkili geçtiğimiz günlerde terör kurbanları için düzenlenen anma törenine katılmış, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve eşi Brigitte Macron ile bir araya gelmişti.

BELÇİKA

Belçika Başbakanı Sophie Wilmes, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülke genelinde okulların cuma gecesi itibarıyla 3 Nisan'a kadar tatil edileceğini duyurdu.

VENEZUELA

Avrupa ülkelerinin yanı sıra 8 kişinin Kovid-19'a yakalandığı Kolombiya'dan Venezuela'ya yönelik uçuşların 15 Mart'tan 15 Nisan'a kadar durdurulduğunu açıklayan Maduro, İran, Güney Kore ve Japonya'dan ülkelerine geri dönen Venezuelalılara ise kısıtlama uygulanacağını belirtti.

Bulgaristan'da koronavirüs nedeniyle ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

Batı Afrika ülkesi Gana'da, ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

Gana Sağlık Bakanı Kwaku Agyeman-Manu, basına yaptığı açıklamada, Türkiye ve Norveç'ten başkent Akra'ya gelen 2 kişide virüse rastlandığını belirtti.

JAPONYA

Japon Sağlık yetkililerinden alınan verilere göre; ülke genelinde şimdiye dek tespit edilmiş toplam vaka sayısı bin 355'e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 24'e çıktı.

"Koronavirüste son durum… Komşudan ilk ölüm haberi geldi, İtalya’da ölü sayısı arttı, Çin ‘aşıyı bu." haberi, 13 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Sağlık kategorisi altında bulunan Koronavirüste son durum… Komşudan ilk ölüm haberi geldi, İtalya’da ölü sayısı arttı, Çin ‘aşıyı bu.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Koronavirüste son durum… Komşudan ilk ölüm haberi geldi, İtalya’da ölü sayısı arttı, Çin ‘aşıyı bu.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:32 TikTok ve ByteDance ABD'deki Yasa İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor
  2. 21:28 Real Madrid, Bayern Münih Maçına Arda Güler İle Hazır!
  3. 21:24 Burcunuz suç işlemeye yatkın mı? Hangi burç hangi suça eğilimli?
  4. 21:22 Denizli'de Soğuk Leblebi Tartışması: Esnafa Cezai İşlem!
  5. 21:21 Tıbbi teşhis alanında devrim yaratan yapay zeka: Med Gemini nedir?
  6. 21:20 Tarih teknolojiyle buluştu: Binlerce yıllık 2 bin tablet, yapay zekayla okundu!
  7. 21:18 Karagümrük Futbolcusu Sofiane Feghouli'ye PFDK'tan 5 Maç Men Cezası!
  8. 21:18 Meta soruşturması tamamlandı: Toplam ceza 898 milyon lira!
  9. 21:03 Paris'teki Askeri Hastanede Lassa Ateşi Teşhisi Konulan Asker Tedavi Altında
  10. 20:59 Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi Hedefi: Mertens İle Yol Devam, Genç 10 Numara Arayışı Başladı
  11. 20:55 Alarko Holding, Jeotermal Seracılıkta Güçlü Adım: Nata Tarım'ın Tüm Hisselerini Devraldı
  12. 20:51 Nisan'da Finansal Performans: BIST 100 Liderliğini Sürdürürken, Külçe Altın Rekor Kırdı
  13. 20:47 Serenay Sarıkaya, Reklam Aşkı İddialarına Tepki Gösterdi: 'Gerçek Hayatta Böyle Şeyler Yok!'
  14. 20:43 İş Bankası Genel Müdürü Aran'dan uyarı geldi: Kredi ve kart ödemelerinde problem!
  15. 20:42 Edirne'de 112'ye Gelen Çağrıların %58'i Gereksiz: Asılsız İhbarlar Acil Durumları Tehlikeye Atıyor
  16. 20:38 Mayıs 2024 Audi fiyat listesi yayınlandı ve 1,9 milyon liraya sıfır Audi alma fırsatı sunuyor!
  17. 20:38 Adalet Bakanı Tunç: “Şu anda cezaevlerinde 65 bin 986 öğrenci var"
  18. 20:37 Hamas'tan İsrail'e Çağrı: Refah Operasyonu Ateşkesi Tehdit Ediyor
  19. 20:37 İsrail'in Gazze ve Refah'a saldırıları devam ediyor: Çok sayıda ölü ve yaralı var
  20. 20:34 AB çalışanları İsrail’in Gazze’ye olan saldırılarını protesto etti
Sağlık Haberleri