Koronavirüsün en çok etkilediği kesim olan işçiler tek ses: Önlem alın ölüyoruz

Koronavirüsün en çok etkilediği kesim olan işçiler tek ses: Önlem alın ölüyoruz

Koronavirüsün en çok etkilediği kesim olan i... Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Türkiye'de de etkisini göstermeye devam ediyor. Fabrikalarda çalışan işçilerin büyük bölümünün pozitif çıkması ya da temaslı olması sonucu değiştirmedi.

Son bir ayda koronavirüs vaka sayılarının arttığı Türkiye'de kimi belediye işçileri dönüşümlü çalışmayı talep ederken, kimileri ise ölmek istemediklerini söylediler. Sakarya'da salgın neredeyse zirveye ulaştı. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, vaka ve yatan hasta sayısında salgının başladığı günden itibaren en yüksek seviyede olduklarını belirterek, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın uyarısı yaptı.

SAKARYA SALGININ BAŞINDAN BERİ EN YÜKSEK SEVİYEDE

Vali Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vaka ve yatan hasta sayısında salgının başladığı günden itibaren en yüksek seviyede olduklarını ifade etti. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyarıda bulunan Vali Kaldırım; "Maskesiz sokağa çıkmayalım. Temizlik, mesafeye dikkat edelim. Kalabalıktan uzak duralım. Misafirliklere ara verelim. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım" diye konuştu.

DENİZLİ'DE İŞÇİLER DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞMAYI TALEP EDİYOR

Son aylarda koronavirüs vakalarının hızlı artışından etkilenen şehirlerden birisi de Denizli oldu. Denizli Merkezefendi Belediyesi'nde çalışan işçiler dönüşümlü çalışma talep ediyor. Son bir ay içerisinde Merkezefendi Belediyesi çalışanları arasında da pozitif vakalar görülmeye başlandı. Merkezefendi Belediyesine bağlı MERTAŞ’ta çalışan işçiler son bir ay içerisinde yaklaşık 7 kişide pozitif vaka olduğunu öğrendiklerini fakat vakaların açıklanmadığını ve herkese test yapılmadığını söyledi. Vaka ve temaslı sayılarında şeffaflık istediğini belirten işçiler, belediye çalışanı için uzaktan çalışmanın olanaksız göründüğü fakat dönüşümlü çalışmaya geçilebileceğini dile getirdi.

"İSTEMEYENE MASKE VERİLMİYOR"

Belediyede çalışan bir işçi, “Çalışanlar kendi önlemini alsın gözüyle bakılıyor. Düzenli maske dağıtımı yok. İstemezsen 5 ay maske alamazsın. Maskelerimizi kendimiz alıyoruz. Sosyal mesafe kuralları için çalıştığımız bölümlerde düzenleme yapılmadı” dedi. İşçi sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin yapılmadığını belirten işçi, “İş güvenliği kurullarında pandemi ile ilgili alınan kararlar bizimle paylaşılmıyor. Birinin pozitif çıktığını ancak yakın arkadaşıysak öğrenebiliyoruz. Herkese test yapılmadı. Bizim duyduğumuz vaka şu an için 7 ama belki daha fazladır. Test yapılmadan bilemeyiz, herkese test yapılmalı” diye konuştu.

"TÜM BELEDİYE ÇALIŞANLARINA TEST YAPILMALI"

Bir başka belediye işçisi de şunları söyledi: “Dönüşümlü çalışmaya geçilebilir. En azından pozitif vaka sayıları açıklanabilir. Ücretten kesilir mi korkusu ile temaslı olduğunu söylemeye çekinenler de var. Tüm belediye çalışanlarına test yapılmalı ve dönüşümlü çalışma modeline geçilmeli. Sosyal belediyecilik diye medyaya yansıyor ama gizlenen vakaları sorunları yazan kimse yok” diye konuştu.

İZMİR'DEKİ FABRİKADA POZİTİF SONUÇLARA RAĞMEN ÇALIŞTIRILMAYA DEVAM

İzmir'deki Papix Plastik’te 8 işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Buna rağmen fabrika yönetiminin işçileri çalıştırmaya devam ettirdiği öğrenildi. İşçiler, “Ölmek istemiyoruz, fabrikanın bir an önce durması gerekiyor” dedi. BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre, İzmir’deki son günlerde koronavirüs vakalarındaki artış dikkat çekiyor. Vakalar özellikle işçiler arasında daha da artmış durumda. Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Papix Plastik Sanayi & Ticaret A.Ş.’de, farklı birimlerde çalışan 6 işçinin koronavirüs testleri pozitif çıktı. Filyasyon ekiplerinin tüm işçilere test yapmasının ardından 2 kişinin daha Covid-19’a yakalandığı anlaşıldı. Öte yandan fabrika yönetiminin fabrikayı karantinaya almadığı, daha ikinci testler bile yapılmadan işçileri fabrikada çalıştırmaya devam ettirdiği öğrenildi.

"ÖLMEK İSTEMİYORUZ"

Fabrikada çalışan bir işçi BirGün’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “8 arkadaşımız şu an hasta. Biz onlarla temas ettik. Belki bizde şu an belirti gözükmüyor; ama 2 gün sonra gözükmeyeceğini bilemeyiz. Ailemle temas ediyorum, korkuyorum. Burada yüzlerce işçi çalışıyor. Sürekli temas halindeyiz. Nasıl temasta olmayalım… Ekipler, fabrikanın karantinaya alınması gerektiğini ifade ettiler ama yönetim herkesin işe gelmesini istiyor."

"CANIMIZIN PATRONLAR TARAFINDAN HİÇBİR ÖNEMİ YOK"

"Canımızın patronlar tarafından hiçbir önemi yok. Diğer fabrikalarda ölen arkadaşlarımız oluyor. Yönetim hayatımızı hiçe sayıyor. Biz ölmek istemiyoruz. Fabrikanın bir an önce karantinaya alınması gerekiyor” diye konuştu. Bir diğer işçi de şunları söyledi: “Koronavirüs testi pozitif çıkan arkadaşlarımız oldu. Bize test yaptılar temaslı olduğumuz için. İlk etapta negatif çıktı; ama bir daha test yapacaklarını söylediler. Yönetim ise bizi karantinaya almadı. İşe gelmemiz gerektiğini söyledi. Geliyoruz. Ben her gün 2 aktarma yaparak işe geliyorum. Virüs varsa vücudumda bilemiyorum. Elimden geldiğince kimseyle temas etmemeye çalışıyorum. Eşimi ve çocuklarımı anneme gönderdim. Evde tek kalıyorum. Elimden bu kadarı geliyor. Bir an önce fabrikamızın karantinaya alınması gerekiyor.”

OSMANİYE'DEKİ FABRİKADA 14 İŞÇİ POZİTİF

Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan JNR fabrikasındaki işçilerde de koronavirüs tespit edildi. Şu ana kadar 14 kişinin pozitif çıktığı fabrikada temaslı olunan 50 işçi ise karantinaya alındı. Koronavirüs tespit edilen işçilerin çoğunun dokuma bölümünde çalıştığı tespit edildi.

"Koronavirüsün en çok etkilediği kesim olan işçiler tek ses: Önlem alın ölüyoruz" haberi, 30 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 30 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Koronavirüsün en çok etkilediği kesim olan işçiler tek ses: Önlem alın ölüyoruz haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Koronavirüsün en çok etkilediği kesim olan işçiler tek ses: Önlem alın ölüyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  2. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
  3. 08:20 Erkan Baş: Gökhan Zan, arkadaşlarımıza ‘Kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ demiş
  4. 08:14 Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır
  5. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  6. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  7. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  8. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  9. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  10. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  11. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  12. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  13. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  14. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  15. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  16. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  17. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  18. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  19. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  20. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
Sağlık Haberleri