KOSGEB’in yeni binasında süse servet harcandı

KOSGEB’in yeni binasında süse servet harcandı

KOSGEB’in yeni binasında süse servet harcandı KOSGEB binasında, yeni yapılmasına karşın tadilat gerçekleştirildiği ortaya çıktı.Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Sayıştay’ın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın...

KOSGEB binasında, yeni yapılmasına karşın tadilat gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Sayıştay’ın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) raporunda, geçici kabulü yapılan başkanlık yeni binasının eksiklikleri kapsamında yaptırılan imalatların “yapılmakta olan yatırımlar hesabı” ve “binalar” hesabına alınmadan “gider” olarak yazılması nedeniyle binanın gerçek maliyetinin mali tablolara yansımadığına dikkat çekildi.

Raporda, “öngörülemeyen ancak ihtiyacen” yaptırılan işlere yer verildi. Bu kapsamda garaj kapısı, turnike sistemi, kollu bariyer, camlı separatör işi için 61 bin 419 TL; iç sokak mahalli elektrik ve mekanik tesisatı işi için 45 bin 902 TL; makam yemekhane tadilatı ve makam girişi düzenlemesi işi için 73 bin 42 TL; dış mekân led ekran sistemi totem ve konstrüksiyon yapım işi için 231 bin 294.81 TL olmak üzere toplam 411 bin 657.81 TL harcama yapıldı. Sayıştay, bu harcamaların muhasebe hesaplarına kaydedilmeden “gider” yazılamayacağına işaret etti. Raporda, “Başkanlık binası için yapılan imalatların binalar hesabına kaydedilmesi, söz konusu giderler içinde bulunan bilgisayar, monitör, bulaşık makinesi, fırın vb. olanların ise değerlerinin tespit edilerek ilgili hesaplara kaydedilmesi gerekmektedir” denildi.

Kurum, yanıtında ise yeni hizmet binası için yapılan harcamaların çeşitli hesaplara borç ve alacak kaydı yapılarak muhasebe kayıtlarına alındığını savundu. Sayıştay buna “Maddi duran varlıklar hesabı 411 bin 657.81 TL eksik görünmektedir” yanıtını verdi.

İÇİNİ DE ZİRAAT DÖŞEMİŞ

Raporda, ayrıca sponsorluk sözleşmesi kapsamında Ziraat Bankası tarafından alınan ve toplam tutarı 213 bin 611,57 TL olan başkanlık odası toplantı salonu ve diğer başkan yardımcılarının odalarının tefrişi kapsamında alınan mobilyalar ile kurum tarafından satın alınan videowall ve TV aktarım sisteminin taşınır kayıtlarının yapılmadığı eleştirisinde de bulunuldu.

DEVLET DEVLETE BORÇ TAKTI

Sayıştay’ın Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Raporu’nda ise kurumun Cumhuriyet savcılıkları, diğer kamu kuruluşları ile firmalardan gelen talep üzerine 2012 yılından bu yana yaptığı kontrol ve analiz hizmetleri karşılığında tahakkuk eden 3 milyon 153 bin 456 TL tutarındaki alacağını henüz tahsil edemediğine dikkat çekildi. Tahsil edilemeyen tutarın 2.8 milyonu savcılıklara ait. Kurum, yanıtında tahsilatların zamanında yapılabilmesi için borçlu tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yazışmaların yapıldığını, ayrıca Adalet Bakanlığı’na da borcu olan savcılıkların listesinin gönderildiğini, ödemelerin yapılmasının istenildiğini bildirdi.

DAP VE KOB PROJEYİ BİTİRMEDİ

Sayıştay’ın Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Raporu’nda, 2014-2018 yıllarını kapsayan DAP Eylem Planı’nda yer alan eylem ve eylemlere ilişkin işlemlerin (alt projelerin) tümünün gerçekleştirilemediğine dikkat çekildi.

DAP İdaresi’nde 26 eylemden 17’si, 31 alt projeden de 17’si gerçekleşmedi. Başkanlık da yanıtında birçok eylemin gerçekleştirilemediğini kabul etti.

Aynı şekilde Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Raporu’nda da, eylem ve alt projelerin tümünün gerçekleştirilemediği eleştirisinde bulunuldu.

"KOSGEB’in yeni binasında süse servet harcandı" haberi, 29 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan KOSGEB’in yeni binasında süse servet harcandı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KOSGEB’in yeni binasında süse servet harcandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  2. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  3. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  4. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  5. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  6. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  7. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  8. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  9. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  10. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  11. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  12. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  13. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  14. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  15. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  16. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  17. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  18. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  19. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  20. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
Ekonomi Haberleri