Kötünün iyisi

Kötünün iyisi

Kötünün iyisi 47. gün…47 gün oldu. Ülkemizde tespit edilen ilk Corona Vakası üzerinden tam 47 gün geçti. İlk günlerde farkındalıklar düşüktü. İtalya ve İspanya’da hızla yükselen rakamlar, hastalığın ülkemizde de benzer seyredeceği...

47. gün…

47 gün oldu. Ülkemizde tespit edilen ilk Corona Vakası üzerinden tam 47 gün geçti. İlk günlerde farkındalıklar düşüktü. İtalya ve İspanya’da hızla yükselen rakamlar, hastalığın ülkemizde de benzer seyredeceği endişesi yaratıyordu. Sağlık bakanı Fahrettin Koca her gün ekrana çıkıp açıklamalar yapıyor ama içimiz bir türlü rahatlamıyordu. Alışkanlıkların bozulmasının huzursuzluğu üzerine bir de hastalanma ve diğer endişeler ekleniyordu.

​Endişeler yerini bulmaya başladı ve daha olayın ilk haftalarında bazı firmalarda işten çıkarmalar gerçekleşti. Devamında ücretsiz izinler başladı. Açlık sınırında hayatını devam ettirmeye çalışan pek çok aile eline geçen ve ancak karnını doyurmaya yetebilen maaşından da olmuştu…

​Hafta sonları sokağa çıkma yasağı ile devam etti süreç.Bizler sıcakkanlı insanlarız. Akrabalarını arkadaşlarını görmeden evde kalma fikri hastalık riskine rağmen ürkütücü geldi pek çok kişiye.

​Sonra, kontrol edilemeyecek bir süreç olduğu kabullenildi. Uzun zamandır okunmayı bekleyen kitaplar raftan indi önce, sonra çocuklarla oyunlar oynandı, yemekler yapıldı, sosyal medyada paylaşıldı… Marketler en yüksek cirolarını yaptı. Uzaktan eğitim ile yeni bir dönem başladı. Memlekette pizza ve ekmek yapmayan kalmadı, sosyal medyada paylaşıldı, beğeniler toplandı… Kilolar alındı, online spor eğitimleri ile alınan kiloların geri verilmesi çabası başladı. Challenge çılgınlığı yaşandı, çocukluk fotoğrafını paylaşamayan da kalmayınca her şey tamam oldu. Bu fotoğraftaki çocuklar ve onların çocuklarıyla,  muhtemelen adı henüz koyulmamış bu yeni çağın çocukları olduk…

​Bu süreçte…

​Bu süreçte sadece mart ayında 29 kadınımız daha cinayete kurban gitti. Bunların 9’u evli oldukları erkek, 5’i birlikte oldukları erkek,2’si eskiden evli oldukları erkek tarafından, 4’ü tanıdık, 2’si oğlu, 1’i babası, 1’i de kardeşi tarafından öldürüldü. 18’i evinde, yani insanın hayatta kendini en çok güvende hissetmesi gereken yerdeydi öldürülürken..

​Bu cinayetlerin 21’i 11 marttan, 31 marta kadar geçen sürede gerçekleşti. Tam da herkesin bir hastalıktan ölmek istemediği için evden çıkmadığı sırada, evinde, işinde, arabasında öldürüldü kadınlarımız. Kimi bir şarkı söylüyordu belki içinde biraz umut olan, belki bir diğeri bilmeden ocağa son yemeğini koymuştu… Bir diğeri, sevdiklerine hastalık bulaştırma korkusu, onları aç bırakma korkusuna yenilmiş işine gidiyordu. Kötünün iyisini seçtiğini düşünürken, umutla yarını düşlerken, çocukluğu, gençliği, umutları, hayalleri can verdiği tanıdığını sandığı bir suretin ellerinde… Acaba bu muydu kötünün iyisi?

​Acaba bu kadına kötünün iyisini seçmenin bir şans, bir özgürlük olduğunu düşündürenler rahat rahat uyudular mı yataklarında? Peki siz rahat rahat uyuyabilecek misiniz bu gece yataklarınızda?

Zeliha Solakoğlu

[email protected]

"Kötünün iyisi" haberi, 27 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. 09 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Kötünün iyisi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kötünün iyisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 21 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:45 Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
  2. 03:41 Sahte kahveyi anlamanın bir yöntemi buymuş: Dolandırıcılar buraya da sızdı!
  3. 03:38 Google ve Harvard Üniversitesi insan beyninin iç yapısını haritalandırdı
  4. 03:36 İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterini AKINCI İHA buldu: İşte özellikleri!
  5. 03:34 Güneş patlaması 2025 yılında Dünya'yı vurabilir!
  6. 03:32 SİHA nedir ve nerelerde kullanılır?
  7. 03:30 iPhone telefonlarda renkler değişiyor!
  8. 03:28 Naci Görür'den deprem uyarısı geldi: Afet boyunda zarar verebilir!
  9. 03:24 Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?
  10. 03:22 Kalp böbrek ve gut hastalarına uzmanlardan beslenme tavsiyeleri
  11. 03:20 Hayalet hastalık ‘lyme’ın 300 hastalığa benzer belirtileri var!
  12. 03:19 Uzmanlar uyarıyor: Masa başında çalışanlar dikkat!
  13. 03:17 Biber dolmasında dağılma problemine son veren tüyo!
  14. 03:14 Schengen vizelerine zam geliyor
  15. 03:12 Meşhur Sivas köftesi tarifi
  16. 03:11 Yaz aylarının vazgeçilmesi: Yaz helvası tarifi
  17. 02:16 Kalp sağlığı için çikolatayı böyle yemelisiniz
  18. 02:14 Maliyeti 10 TL olan o besin en sağlıklı kahvaltılık seçildi!
  19. 02:12 Dondurulmuş sarımsak taze halinden bile daha sağlıklı!
  20. 02:10 Bu yöntemi deneyin: MHRS'den en kolay randevu alma yöntemi!
Yaşam Haberleri