Kredi çektirmişler! Kuyumcu kardeşlerin 150 milyonluk bir vurgun gerçekleştirdiği iddia ediliyor

Kredi çektirmişler! Kuyumcu kardeşlerin 150 milyonluk bir vurgun gerçekleştirdiği iddia ediliyor

Kredi çektirmişler! Kuyumcu kardeşlerin 150 ... Gaziantep'te kuyumculuk işiyle uğraşan iki kardeş, onlarca kişiyi ortalama 150 milyon lira dolandırdı. Kaçmaya çalışırken yakalanan kardeşler tutuklandı. İş yerinin önünde toplanan mağdurlar, altın ve paralarını geri istediler.

Gaziantep'te kuyumculuk işiyle uğraşan iki kardeş, onlarca kişiyi ortalama 150 milyon lira dolandırdı. Kaçmaya çalışırken yakalanan kardeşler tutuklandı. İş yerinin önünde toplanan mağdurlar, altın ve paralarını geri istediler. 20 yıldan fazla süredir tanıdığı kuyumcuları oğlu gibi sevdiğini söyleyen mağdurlardan biri, "Evladım gibilerdi. Bana 'Kredi çek.' dediler. Ben de kredi kartlarımı verdim, onları kullandılar. 2 kilograma yakın altınımı dolandırdılar." şeklinde konuştu.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde 19 senedir kuyumculuk yapan Mustafa Taner Ş. ve Halil İbrahim Ş. adlı iki kardeş, iddiaya göre, yıl başlangıcında iş yaptıkları 30 kişiyi arayarak ellerindeki altınları yatırım için getirmelerini ve bunun karşılığında kısa sürede karla fazla altın vereceklerini söyledi. Ancak vatandaşların altınlarını getirmesinin ardından kuyumcu kardeşler ortadan kayboldu.

 

YURT DIŞINA KAÇARKEN YAKALANDILAR

Kardeşlere uzun süre ulaşamayan vatandaşlar dolandırıldıklarını fark ederek şikayetçi oldu. Olayla ilgili çalışma yapan polis ekipleri, dolandırıcılık olayıyla ilgili iki kardeşi yurt dışına kaçmak üzereyken yakalayarak gözaltına aldı. Kardeşler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

MAĞDURLAR KAYIP PARA VE ALTINLARININ BULUNMASINI İSTİYOR

Kuyumculuk yapan iki kardeşe çok güvendiklerini belirten mağdur vatandaşlar, dolandırıldıkları için üzgün olduklarını ifade ederek paralarının geri almak için yardım istedi. Kuyumcu kardeşlerin iş yeri önünde toplanan mağdurlar, kayıp para ve altınlarının bulunmasını talep ediyor. Mağdurlar, yaşadıkları mağduriyetin telafi edilmesi ve haksız kazanç elde edenlerin cezalandırılması için adli mercilerden ve ilgili makamlardan destek bekliyorlar.

 

"BU KUYUMCULAR BENİM 15 YILDIR ARKADAŞIM"

30’dan fazla mağdurdan biri olduğunu söyleyen Mehmet Alkan, "Bu kuyumcular benim 15 senedir arkadaşım. Devamlı alışveriş yaptığımız bir yer. Güvendiğimiz bir insandı. 1 senedir onunla iş yapıyorum. Son olarak Ocak 2024’te benden para istedi. 'Nakit paranı getir bende sana daha fazla para kazandırayım.' dedi. Ben de getirip 50 tam altın parası verdim. 16 Ocak’ta benim paramı yeniden yatırdı. 2 gün sonra yeniden aradı ve dedi ki, 'Para hala duruyorsa getir sana 26 Ocak’ta 3 tane fazla altın vereyim'. Ben de yeniden verdim. Yaklaşık 3 haftadır iş yeri kapalı. Aradığımızda bizlere babasının rahatsız olduğunu ve İstanbul’da olduğunu söyledi. Fakat öyle bir şey yokmuş bizi dolandırıp kaçmış. 30 kişiden fazla yurttaş toplam 150 milyon TL dolandırıldı. Benim kaybım 750 bin TL.'' dedi.

 

"BANA 'BABA' DERLERDİ, 2 KİLOGRAMA YAKIN ALTINIMI DOLANDIRDILAR"

20 yıldan fazladır tanıdığı kuyumcuları oğlu gibi sevdiğini belirten bir diğer mağdur Mehmet Kaplan ise şöyle konuştu:

"Ben 20 yıldır bu insanlarla tanışıyorum. 4 yıldır beraber iş yapıyoruz. Evladım gibilerdi. Her zaman verdikleri sözde dururlardı. Bana 'Kredi çek.' dediler. Ben de kredi kartlarımı verdim onları kullandılar. En son bir şeylerin ters gittiğini anladığımda onlara benim kredi borçlarımı ödeyin ben hükümetle uğraştırmayın dedim. Ama hiçbir şeyi ödemeden kaçıp gittiler. Benim 2 kilograma yakın altınımı dolandırdılar. Yetkililerden hakkımızın onlardan alınıp bize tekrar verilmesini istiyoruz.''

 

"BU PARA ONUN İÇİN HARÇLIK OLABİLİR AMA FAKİRİN SERVETİ"

Kuyumcu kardeşlerin ailesine direkt olarak konuşan mağdur Gülseren Kaplıca da, "Oğlumun sadece 35 tane altını vardı. Kardeşimin de 14 altını vardı. Bu kuyumcu 'O altınları bana verin, biz size daha fazla para kazandıralım, 1 ay içerisinde size tüm paranızı veririm.' dedi. Ama paralarımızı aldı ve kayıplara karıştı. Çevreden duyduğumuza göre bu sadece bizi değil 30’dan fazla kişiyi dolandırmış. Bu para onun için harçlık olabilir ama fakirin serveti. Bunu ailesi duysun ve vicdanlarının sesini dinleyip parayı geri getirsin.'' ifadelerini kullandı.

 

"KENDİMDEN ŞÜPHE EDERDİM O İNSANDAN ŞÜPHE ETMEZDİM"

Kendinden şüphe edeceğini fakat dolandırıcı kuyumculardan şüphe etmeyeceğini söyleyen mağdur Vakkas Aksoy ise, "Bu kuyumcu kardeşimizi ben 15 yıldır tanıyorum. Uzun zamandır alışveriş yaptığım bir yer. Neden buraya getirip mallarımızı verdik. Piyasadan daha uygun sayıyordu. Buranın en az 19 yıllık esnafı. Kardeşiyle beraber yapıyorlar bu işi. Biz de inandık güvendik. Çok efendi, çok dürüst bir tavırları vardı. Kendimden şüphe ederdim o insandan şüphe etmezdim. Çıksın ve bizim mağduriyetimizi karşılasın. Onun içeride tutuklu kalması bizim hiçbir işimize yaramaz. Biz sadece kayıplarımızı geri istiyoruz. Benim mağduriyetim toplam 670 gram altın." dedi.

"Kredi çektirmişler! Kuyumcu kardeşlerin 150 milyonluk bir vurgun gerçekleştirdiği iddia ediliyor" haberi, 28 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kredi çektirmişler! Kuyumcu kardeşlerin 150 milyonluk bir vurgun gerçekleştirdiği iddia ediliyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kredi çektirmişler! Kuyumcu kardeşlerin 150 milyonluk bir vurgun gerçekleştirdiği iddia ediliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Gündem Haberleri