Kredi kartlarına yönelik dört yeni kısıtlama getiriliyor! Yeni düzenlemenin ayrıntıları açıklandı

Kredi kartlarına yönelik dört yeni kısıtlama getiriliyor! Yeni düzenlemenin ayrıntıları açıklandı

Kredi kartlarına yönelik dört yeni kısıtlama... Orta Vadeli Program'da kredi kartlarına dair yer alan ibareler, bankacılık sektöründe kart limitlerinde değişiklik yapılabileceği şeklinde yorumlandı. Hükümetin kredi kartlarına yönelik yeni düzenlemeler getirmesi bekleniyor.

Orta Vadeli Program'da kredi kartlarına dair yer alan ibareler, bankacılık sektöründe kart limitlerinde değişiklik yapılabileceği şeklinde yorumlandı. Hükümetin kredi kartlarına yönelik yeni düzenlemeler getirmesi bekleniyor.

Son olarak kredi kartı faiz oranları yüzde 4,25 seviyesine çıkarıldı, ancak bu artış kredi kartı kullanım oranlarını düşürmede yeterli olmadı. Türkiye'nin yüksek enflasyonunu kontrol altına almak için ekonomi yönetimi, kredi kartlarına yönelik dört temel kısıtlama üzerinde çalışıyor.

Orta Vadeli Program'da, kredi kartı limitleri ile kart sahiplerinin gelirleri arasındaki dengesizlikler ele alınmıştı. Bu kapsamda, yeni düzenlemede kredi kartı limitlerinin nasıl belirleneceği açıklığa kavuşturuldu. 

Yeni sistemde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'ne anlık gelir verilerini iletecek. Bankalar, müşterilerinin SGK kayıtlarına dayalı güncel gelir bilgilerine göre kredi kartı limitlerini belirleyecek.

kredikarti2.jpg

Yeni düzenlemeyle kredi kartı limitleri, kullanım süresine bağlı olarak kademeli olarak düşürülecek. Bir yıldan kısa süredir kullanılan kartların limitleri, aylık net gelirin en fazla iki katı olacak; daha uzun süre kullanılan kartlarda ise bu limit dört katına çıkacak. Bu uygulama birçok kartın limitlerini aşağı çekecek.

Kredi kartına taksit uygulamasına kısıtlama getirilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartlarına taksit uygulamasının etkisini sorguladığını ifade etmişti. Yüksek enflasyon nedeniyle vade farksız taksitlerin azalmasına rağmen, tüketimi azaltmak amacıyla taksit seçenekleri daha da kısıtlanacak. Bankaların sunduğu 12 ve 6 aylık taksit seçenekleri azaltılacak ve işletmelerin satışlarında uygulanan taksit sayıları da daraltılacak. En fazla üç ay taksitle sınırlanması bekleniyor.

Merkez Bankası tarafından Ocak ayında açıklanan düzenlemeyle kredi kartı faizlerinde tavan sınırı getirilmişti. Nisan ayında kredi kartı akdi faiz oranı yüzde 4,25 olarak belirlenmişti. Ancak kredi kartı kullanımını azaltmak amacıyla faiz oranlarının politika faizi seviyesine çekilmesi planlanıyor.

Kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren bir diğer değişiklik ise asgari ödeme tutarlarında olacak. Pandemi döneminde yüzde 20'ye indirilen asgari ödeme tutarı, 25 bin TL ve üzerindeki kartlar için yüzde 40'a çıkarılacak.

"Kredi kartlarına yönelik dört yeni kısıtlama getiriliyor! Yeni düzenlemenin ayrıntıları açıklandı" haberi, 12 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Kredi kartlarına yönelik dört yeni kısıtlama getiriliyor! Yeni düzenlemenin ayrıntıları açıklandı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kredi kartlarına yönelik dört yeni kısıtlama getiriliyor! Yeni düzenlemenin ayrıntıları açıklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 17 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:30 Özel'den duyuru: Kent lokantalarında 'askıda yemek' dönemi başlıyor
  2. 21:30 Türkiye'nin Otobüs Devi Sabancılar Tarafından Satılmıştı! Efsane Yeniden Ayağa Kalkıyor!
  3. 21:30 Vietnam'da altın tutarları üç ay içerisindeki zirvesine çıktı
  4. 21:12 Kanada Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini tuttu!
  5. 20:57 Pazar günü çalışmaları yasaktı: Ticaret Bakanlığı, gelen tepkiler üzerine değiştirdi!
  6. 20:54 Nijerya'da enflasyon oranı düşüş gösterdi!
  7. 20:49 Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde sezonu başlatıyor! Ancelotti'den Arda Güler tercihi geldi!
  8. 20:49 UEFA'dan Galatasaray'a deprem etkisi!
  9. 20:49 Ankaragücü yeni hocasını duyurdu: 2 yıllık imza atıldı
  10. 20:42 Avrupa borsaları, günü yükselişle tamamladı
  11. 20:35 Şampiyonlar Ligi'ne Kenan Yıldız damgası. Şahane gol atarak adını tarihe yazdırdı!
  12. 20:35 Mahfi Eğilmez'den sert açıklama: "Reform değil deform denir"
  13. 20:35 Otobüste tanıştığı insana güvenip iş ortağı oldu: Dünyası başına yıkıldı!
  14. 20:35 Boris Fırtınası Avrupa'yı vurdu! Can kaybı giderek artıyor
  15. 20:32 Narin Güran cinayetinde cesedi taşıyan Nevzat Bahtiyar’ın evine inceleme yapıldı
  16. 20:32 Kiler Holding, Generali Türkiye Sigorta'yı satın alarak açıklama yaptı
  17. 20:27 8 Trendyol Süper Lig kulübü PFDK'lık oldu!
  18. 20:24 Borsa günü yükselişle kapattı!
  19. 20:18 İşte en çok ziyaret edilen internet siteleri!: Web'de rekabet kızıştı
  20. 20:14 Ekonomist Soral: Zenginler faiz kazancından muaf tutuluyor, vatandaş bebek bezine bile KDV ödüyor
Ekonomi Haberleri