Kripto Para Birimi Yatırımına Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Kripto Para Birimi Yatırımına Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Kripto Para Birimi Yatırımına Başlamadan Önc... Dijital para birimleri, heyecan verici ve potansiyel olarak kazançlı bir yatırımı temsil etmeleri nedeniyle son birkaç yılda son derece popüler hale geldi

Dijital para birimleri, heyecan verici ve potansiyel olarak kazançlı bir yatırımı temsil etmeleri nedeniyle son birkaç yılda son derece popüler hale geldi. Öte yandan, bu konuda nispeten yeniyseniz, biraz riskli olabilir.

Nedenmiş? Çünkü ne yazık ki çevrimiçi dünyada sizi birçok şekilde kandırmaya çalışacak çok sayıda dolandırıcı var. Bu nedenle, bunu daha önce yapmadıysanız veya yeterli deneyime sahip değilseniz, kendinize bazı yararlı bilgiler sağlamalısınız.

Ama endişelenme! Her şey tamamen karanlık ve kasvetli değil. Bu nedenle, tüm yeni başlayanların bir şeyleri anlamalarına ve para kazanmaya başlamalarına yardımcı olmak için bu makaleyi yazmaya karar verdik. Bu nedenle, devam etmeden önce tüm bu gerçekleri dikkatlice okuyun.

1. Dolandırıcılar, Dolandırıcılar, Dolandırıcılar

Başta onlardan bahsetmiş olsak da, yeniden anmakta fayda var. Günümüzde, sosyal medyada, bilinmeyen kripto varlıklarından büyük getiriler elde etmenize yardımcı olacak çeşitli yatırım stratejileriyle ilgili büyük bir kandırmaca ile karşılaşabilirsiniz.

Öte yandan, Bitcoin fiyatı hakkında sıklıkla abartılı iddialarda bulunan kişilere de rastlayabilirsiniz. Genelde sürekli yükselişte olduğunu söylüyorlar. Ne yazık ki, bu kripto dünyasında çok fazla sözde aktör var ve bir grup insan Ponzi şemalarına çok para kaybetti. Bu nedenle, onlardan kaçınmak için elinizden gelen her şeyi yapmalısınız.

2. Bitcoin Değişimleri

Bitcoin veya başka bir kripto para birimi satın almak için, bunu önde gelen bir Bitcoin ticaret platformu veya borsası aracılığıyla yapmanız gerekir. Piyasada çok fazla bu tarz platform olmasına karşın en iyi platformları bulmalısınız!

Öte yandan, güvenliğin bir numaralı endişeniz olması gerektiğini düşünüyorsanız, varlıklarınızı her zaman gözetimsiz bir Bitcoin cüzdanında saklayabilirsiniz. Burada tam kontrol sizde olacak.

Ayrıca, devam etmeden önce, özel ihtiyaçlarınız için en iyi Bitcoin borsaları söz konusu olduğunda ilgilendiğiniz her şeyin farkında olmanız gerekir. Başlamak için harika bir yer, borsa tarafından desteklenen kripto para birimleridir.

Bitcoin'in yanı sıra altcoinlere de yatırım yapabilirsiniz, ancak bunu yapmadan önce paranızı nereye koymak istediğinize karar vermeniz yeterlidir. Popüler çözümler arasında Litecoin, XRP (Ripple), Ethereum, Cardano ve diğerleri bulunur.

3. Kaybetmeyi Göze Alabileceğinizden Fazlasını Koymayın

Kripto, diğer birçok yatırımdan daha risklidir. Oynaklık dışında hiçbir şey garanti edilmez. Dahası, çoğu durumda düzensizdir. Bu şeyler için FDIC sigortası yoktur ve son çare alıcısı da yoktur. Kripto paraların fiyatları dakikadan dakikaya çılgınca değişiyor. Piyasa boğa koşusunun tadını çıkarırken, acı verici ve uzun süreli düzeltmelere katlandı ve neredeyse kesinlikle tekrar edecek.

Tehlike derecesine göre değişir. Orijinal kripto para birimi olan Bitcoin, on yıldan fazla bir süredir piyasada ve yok olma olasılığı diğer coinlerin çoğundan önemli ölçüde daha az. Ama risksiz de değil.

Bu nedenle, herhangi bir madeni paraya meşhur çiftliği veya hayat tasarruflarınızı bahse girmeyin.

4. İyice Araştırın

Herhangi bir dijital para birimine önemli miktarda para yatırmadan önce, değer teklifini ve riskleri anlamak için saatlerce teknolojiyi araştırmak için zaman ayırın.

Konuyla ilgili bulabildiğiniz her şeyi okuyun. Topluluk forumlarında ve geliştirici posta listelerinde dolaşın. Üstün kaliteli antivirüs programları için yazımıza bekliyoruz!.. Podcast'leri dinleyin. Kütüphaneden sadece dijital para birimi hakkında değil, kriptografi, oyun teorisi ve ekonomi gibi ilgili alanlar hakkında kitaplar ödünç alın.

Bölgenizde artık COVID-19 karantinası yoksa yerel buluşmalara gidin. Çok soru sorun. Ne duyduğunuzu anlamıyorsanız, birinden açıklamasını istemekten çekinmeyin. Hala mantıklı gelmiyorsa, bunun size bağlı olduğunu varsaymayın; insanlar saçma sapan konuşuyor olabilir. Samimi olanlar yardım etmek için zaman harcarlar, ancak o zaman bile “kitaplarını konuşan” (fiyat yükselsin diye size sahip olduklarını satın almanızı söyleyen) insanlara karşı dikkatli olun.

Ve ikna olmuş olsanız bile, şüphecileri arayın (onlarda bir eksiklik yoktur) ve onların argümanlarını da göz önünde bulundurun.

John Stuart Mill'i hatırlayın: “Davanın sadece kendi tarafını bilen, bunun hakkında çok az şey bilir.”

Bilmeniz gereken her şeyi araştırdığınızı düşündüğünüzde, daha da fazla iş yapın. Muhtemelen henüz bitirmedin.

5. 'Kaybetme Korkusuna' Direnin

Bir şeye yatırım yapmanın tek nedeni kaçırmamaksa, kaçırmayacağınız tek şey her şeyi kaybetmektir.

Kaçırma korkusu (FOMO), yıllar içinde biriktirmiş olabileceğiniz serveti yok etmenin kesin bir yoludur. Sorun şu ki, önce araştırılması gereken bir şeye içgüdüsel bir tepki. Bağırsaklarınıza dayalı ticaret, hızlı bir şekilde mide rahatsızlığına yol açacaktır.

Ne satın aldığınızı bilin. Gerçekten bil. Bir ticaret uygulamasına girip bir para biriminin son 24 saat içinde %30 kadar arttığını görmek araştırma değildir. Düşen bir kripto para biriminin satıldığı şanssız kişi siz olabilirsiniz.

Her madeni paranın çekicileri (utanmaz destekçileri), hatta bitcoin'i vardır. Mahalle baskısına boyun eğmeyin. Kendiniz düşünün ve esasa dayalı bir yatırım için durumu değerlendirin.

Araştır. Sonra tekrar araştır.

6. Gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, muhtemelen

Wall Street, ABD Kongresi veya Amerikan Barolar Birliği gibi, kripto da şarlatanlarla dolu. Projelerinin bitcoin'i geçeceğini vaat eden fazlasıyla insan var. Ama öyle mi? Bunu öğrenmenin tek yolu var: Araştırma.

Alıcı dikkatli olun, ancak borçlu da dikkatli olun. Bazı kripto borsaları 100 kattan fazla kaldıraç sunar, yani bir yatırımın maliyetinin %99'una kadar borç alabilirsiniz. Bu, bir madeni paranın değeri artarsa karınızı artıracaktır, ancak diğer yöne giderse hızla yok olabilirsiniz.

7. 'Birim yanlılığına' dikkat edin

Bir madeni paranın 1 dolar civarında işlem görmesi, bunun 58.000 dolardan bitcoin'den "daha ucuz" olduğu anlamına gelmez. Tüm paralar eşit yaratılmamıştır.

Bazıları bitcoin'i taklit etmeye çalışan ve bazıları diğer sorunları çözmeye çalışan kelimenin tam anlamıyla binlerce kripto para birimi var. Hepsinin farklı düzeylerde geliştirici desteği ve ademi merkeziyetçiliği vardır.

Bir madeni paranın değerini belirlemek, madeni paranın nasıl ve neden yaratıldığını sormak anlamına gelir. Onun varsayılan faydası nedir? Üzerinde kim çalışıyor? Geliştirici topluluğu ne kadar büyük? Açık kaynaklı yazılım güncellemelerinin genellikle günlüğe kaydedildiği GitHub'daki depo ne kadar aktif? Bir bina gibi, bir kod tabanı bakım gerektirir ve ihmal, bir yapıyı sağlam bırakabilir.

En önemlisi, madeni paranın güvenlik modeli nedir – iş kanıtı, hisse kanıtı veya başka bir şey? Eğer eskiyse, hash oranı diğer PoW paralarıyla karşılaştırıldığında nasıl? Bu terimlerin ne anlama geldiğini bilmiyorsanız, yatırım yapmaya hazır değilsiniz.

8. Bir bitcoinin (ve diğer birçok kriptonun) bir kısmını satın alabilirsiniz

Tam bir madeni para satın almanıza gerek yok. Örneğin Bitcoin, sekizinci ondalık basamağa bölünebilir. Yani, bu şeyin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, 100 liraya kadar satın alabilir ve sadece onunla oynayabilirsiniz.

Milyarder Mark Cuban'ın kısa süre önce televizyonda küçük miktarlarda dogecoin satın alırken söylediği gibi, "piyango biletinden çok daha iyi."

9. Güvenmeyin, Doğrulayın

Bu piyasada dolandırıcılar çoktur. Daha geçenlerde, Twitter'daki bazı serseriler, Elon Musk'ın televizyonun "Saturday Night Live" programında görünmesinden yararlanarak insanları sahte bir "hediye" ile 100.000 dolarlık çeşitli kriptolardan dolandırmak için kullandı. Komedi şovunun Twitter hesabını taklit eden zalimler, kurbanlarına adreslerini doğrulamak için az miktarda kripto göndermeleri talimatını verdi. Bunu yaparlarsa, miktarın 10 katını geri alacaklardı.

Gerçek olamayacak kadar iyi olan bu önerme bir kırmızı bayraktı.

"Kripto Para Birimi Yatırımına Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler" haberi, 31 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 31 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Kripto Para Birimi Yatırımına Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kripto Para Birimi Yatırımına Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  2. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  3. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  4. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  5. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  6. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  7. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  8. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  9. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  10. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  11. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  12. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  13. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  14. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  15. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  16. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  17. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  18. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  19. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  20. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
Teknoloji Haberleri