Kritik Süper Lig derbisi: Galatasaray, Beşiktaş'ın konuğu olacak

Kritik Süper Lig derbisi: Galatasaray, Beşiktaş'ın konuğu olacak

Kritik Süper Lig derbisi: Galatasaray, Beşik... Bugün lider konumda bulunan Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile kritik bir derbiye çıkacak. Maç, Tüpraş Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak ve Halil Umut Meler yönetiminde gerçekleşecek. Bu önemli mücadele, beIN Sports kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Bugün lider konumda bulunan Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile kritik bir derbiye çıkacak. Maç, Tüpraş Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak ve Halil Umut Meler yönetiminde gerçekleşecek. Bu önemli mücadele, beIN Sports kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Sarı-kırmızılı ekip, ligde oynadığı 27 maçta 23 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alarak toplamda 72 puan elde etti. Galatasaray, haftaya en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde lider olarak girdi.

Beşiktaş ise 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 yenilgi alarak toplamda 46 puan elde etti. Siyah-beyazlılar, 28. hafta öncesinde averajla üçüncü Trabzonspor'un ardından dördüncü sırada yer alıyor.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Seyrantepe'de oynanan maçı Galatasaray 2-1 kazanmıştı.

GALATASARAY'DA İKİ EKSİK

Hakim Ziyech'in forma giymeyeceği Galatasaray'da, Serge Aurier'in durumu belirsizliğini sürdürüyor.

Afrika Uluslar Kupası'ndan sakat dönen Ziyech, bugün Dolmabahçe'deki maçta sahaya çıkamayacak. Yeni transfer Serge Aurier'in durumu ise bugünkü antrenmanda netlik kazanacak.

Galatasaray'da Davinson Sanchez, Kaan Ayhan, Kerem Aktürkoğlu ve Sergio Oliveira, sarı kart ceza sınırında bulunuyorlar. Bu oyuncular, bugünkü maçta sarı kart görmeleri durumunda Çaykur Rizespor karşılaşması öncesinde cezalı duruma düşecekler.

OKAN BURUK'UN BÜYÜK MAÇ KARNESI "PEKIYI"

Teknik direktör Okan Buruk, Galatasaray'ın başında önemli maçlardaki başarılı performansıyla öne çıkıyor.

Deneyimli teknik adam, sarı-kırmızılı takımın başında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile 10 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi elde etti.

Okan Buruk'un idaresindeki Galatasaray, Beşiktaş derbilerinde 2 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. İç sahadaki 2 derbiyi 2-1'lik skorlarla kazanan Buruk'un öğrencileri, Dolmabahçe'den ise 3-1'lik bir yenilgiyle ayrıldı.

ICARDI, BEŞIKTAŞ'I BOŞ GEÇMIYOR

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, Beşiktaş'a karşı oynadığı tüm maçlarda gol atmıştır.

Sarı-kırmızılı takımın geçen sezonki şampiyonluğunda önemli bir rol oynayan Icardi, özellikle şampiyonluk yaşayan takımlara karşı attığı gollerle dikkat çekti.

Arjantinli oyuncu, ligde Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir ile oynanan 13 maçta toplam 13 gol kaydetti.

Icardi, Beşiktaş'a karşı 3 maçta 5 gol, Başakşehir'e karşı 4 maçta 3 gol, Trabzonspor'a karşı 3 maçta 3 gol ve Fenerbahçe'ye karşı 3 maçta 2 gol atmıştır.

LIGDE SON 15 MAÇINI KAYBETMEDI

Galatasaray, son 15 Süper Lig müsabakasında yenilgi yüzü görmedi.

Bu süreçte, ligin 12. haftasında Atakaş Hatayspor'a karşı aldığı mağlubiyetten sonra çıktığı 15 maçta 13 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Ayrıca, Galatasaray ligdeki son 8 maçını kazanarak önemli bir galibiyet serisi yakaladı.

Galatasaray, ligin en iyi savunma yapan takımı olarak öne çıkıyor. Süper Lig'de oynadığı 27 maçta 57 gol atan Galatasaray, kalesinde ise sadece 15 gol gördü.

Sarı-kırmızılı ekip, bu süreçte oynadığı 27 maçın 14'ünde kalesini gole kapatarak, ligin en az gol yiyen takımı olma başarısını gösterdi.

 

355. RANDEVU

Bugüne kadar 355. kez karşı karşıya gelecekler.

Rekabet, ilk maçları 22 Ağustos 1924'te Taksim Stadı'nda oynanan ve Beşiktaş'ın 2-0'lık galibiyetiyle başlayan müsabaka ile başladı. O zamandan beri geride kalan 354 maçın 126'sını Galatasaray, 114'ünü ise Beşiktaş kazandı. 114 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Bu uzun rekabette, sarı-kırmızılı ekip 495 gol atarken, siyah-beyazlılar 464 golle karşılık verdi.

LİGDE GALATASARAY ÜSTÜN

Süper Lig'de oynanan 131 maçta Galatasaray'ın üstünlüğü var.

İki takım arasındaki Süper Lig müsabakalarında Galatasaray 49 kez galip gelirken, Beşiktaş 39 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar arasında 43 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar 161 gol atarken, siyah-beyazlılar ise 140 gol kaydetti.

TÜPRAŞ STADI'NDAKİ MAÇLAR

Beşiktaş, 2016'da açılan Tüpraş Stadyumu'nda Galatasaray karşısında üstünlük kurdu.

İki takım arasındaki ilk derbi, 24 Eylül 2016'da bu statta 2-2 berabere sonuçlandı. Daha sonra Beşiktaş, Dolmabahçe'deki altı derbide de galip geldi.

Bu yedi karşılaşmada Beşiktaş 14 gol atarken, Galatasaray sadece 4 gol kaydetti.

Beşiktaş, bu maçların hepsinde gol sevinci yaşarken, Galatasaray ise sadece dört maçta gol atmayı başarabildi.

DERBİNİN KADERİ KALECİLERİN ELLERİNDE

Bu sezon Beşiktaş'ta 2 farklı kaleci görev yapıyor ve Mert Günok, 22 maçla Süper Lig'de en fazla forma giyen kaleci konumunda.

Mert'in yanı sıra Ersin Destanoğlu da bu sezon siyah-beyazlı formayı 7 lig maçında terletti.

Mert Günok'un kalede olduğu lig karşılaşmalarında Beşiktaş, 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Bu maçlarda takımı kalesinde 24 gol gördü. Mert, forma giydiği maçların 10'unda kalesini gole kapattı. Ayrıca, tecrübeli kaleci son 5 Süper Lig maçında gol yemeden kalesini korudu.

Ersin Destanoğlu'nun kalede olduğu 7 maçta Beşiktaş, 3 galibiyet ve 4 yenilgi aldı. Bu müsabakalarda Ersin, kalesini 3 maçta gole kapattı, diğer 4 maçta ise 7 gol yedi.

Mert Günok'un başladığı ve devamında Ersin Destanoğlu'nun oyuna girdiği Yukatel Adana Demirspor maçını Beşiktaş 4-2 kaybetti. Aynı şekilde Galatasaray derbisini de 2-1 kaybetti. İki kaleci de Adana Demirspor maçında ikişer, Galatasaray derbisinde ise birer gol yedi.

MERT, GALATASARAY'A KARŞI 13 KEZ OYNADI

Kariyeri boyunca Galatasaray'a karşı 13 maça çıkan deneyimli kaleci Mert Günok, Fenerbahçe, Bursaspor, İstanbul Başakşehir ve Beşiktaş formalarıyla bu mücadelelere katıldı. Bu maçlardan 10'u Süper Lig ve 3'ü TFF Süper Kupa karşılaşmalarıydı. Süper Lig'deki müsabakalarda iki galibiyet ve iki beraberlik elde ederken, 6 kez de mağlup oldu. TFF Süper Kupa'daki 3 karşılaşmadan ise galibiyetle ayrılamadı.

Süper Lig maçlarında 16 gol yiyen Mert Günok, sadece bir maçta kalesini gole kapatabildi. Süper Kupa maçlarında ise 5 gol yedi. Beşiktaş formasıyla Galatasaray'a karşı tek galibiyetini alırken, diğer 2 maçta mağlup oldu. Tüm derbi maçlarında gol yiyen Mert, toplamda 5 golle karşılaştı.

MUSLERA, BU SEZON LİGDE 26 MÜSABAKAYA ÇIKTI

Bu sezon Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, yalnızca 1 lig maçını kaçırdı.

Sarı-kırmızılı ekip, oynadığı 27 maçın 26'sında Muslera'yı kalede gördü ve bu maçlarda 15 gol yedi. Uruguaylı oyuncu, forma giydiği 13 maçta ise kalesini gole kapatarak başarılı performans sergiledi.

Muslera'nın sarı kart cezası nedeniyle oynayamadığı 17. haftadaki VavaCars Fatih Karagümrük maçında kaleyi devralan Günay Güvenç, takımının 1-0'lık galibiyetinde kalesini gole kapattı.

MUSLERA 13 SEZONDA 55 DERBİDE FORMA GİYDİ

2011-2012 sezonunda Galatasaray'a transfer olan Muslera, 13 sezon boyunca toplam 55 derbi maçında forma giydi.

Deneyimli kaleci, Beşiktaş ve Fenerbahçe derbilerinde 24 galibiyet, 16 beraberlik ve 15 mağlubiyet yaşadı. Bu müsabakalarda rakiplerinin 52 golüne engel olamazken, 22 derbide gol yemeden kalesini gole kapattı.

Muslera, Beşiktaş'a karşı 25'i Süper Lig, biri de TFF Süper Kupa olmak üzere 26 maçta kaleyi korudu. Bu karşılaşmalardan 13 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde etti.

Uruguaylı kaleci, Beşiktaş ile yapılan derbilerde 28 gol yerken, 9 mücadelede kalesini gole kapattı.

"Kritik Süper Lig derbisi: Galatasaray, Beşiktaş'ın konuğu olacak" haberi, 03 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Kritik Süper Lig derbisi: Galatasaray, Beşiktaş'ın konuğu olacak haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kritik Süper Lig derbisi: Galatasaray, Beşiktaş'ın konuğu olacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:27 İlk kez anne olan Gonca Vuslateri'den ilk paylaşım
  2. 09:21 İrfan Can Kahveci'nin eski hocası İrfan'ın gideceği takımı açıkladı
  3. 09:15 Cemil Çiçek: Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
  4. 09:08 Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
  5. 09:04 Türkiye fazla mesaide zirvede
  6. 09:01 Ankara'da kuvvetli sağanak yaşamı felç etti: Metro seferleri aksadı
  7. 08:50 Karar yazarı Elif Çakır: Gelelim madalyonun öteki yüzüne
  8. 08:46 Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor
  9. 08:40 Ali Yerlikaya duyurdu: Organize suç örgütüne "Mahzen-36" operasyonu: 42 gözaltı
  10. 08:35 Yüz gençleştirme operasyonu sonrası son hali gündem oldu
  11. 08:32 Derya Alabora, ayrıldığı Uğur Yücel hakkında bir itirafta bulundu
  12. 08:27 KYK yurdunda mide bulandıran görüntüler: Ekmeğin içinden çıkan şey şok etti
  13. 08:24 Murat Ülker milyon dolarlık anlaşmadan çekiliyor
  14. 08:18 Erdoğan'dan 'trol' talimatı: AK Parti, 'troller' için harekete geçti
  15. 08:15 Tarkan: Ben de bir işçi sınıfı çocuğuyum
  16. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu’nun Saraçhane görüşü
  17. 08:07 İsmail Saymaz: “Sinan Ateş’in tetikçisini eski Ülkü Ocakları yöneticisi kaçırdı”
  18. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den tam 34 ile sarı kodlu uyarı
  19. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
  20. 02:58 Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
Spor Haberleri