Kulis| MHP'ye göre Bahçeli'nin Öcalan sürprizi 6 mesaj içeriyor

Kulis| MHP'ye göre Bahçeli'nin Öcalan sürprizi 6 mesaj içeriyor

Kulis| MHP'ye göre Bahçeli'nin Öcalan sürpri... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan'la ilgili yaptığı açıklamayla dikkatleri üzerine çekti. Bu çıkış, MHP kaynaklarına göre tarihi bir dönüm noktası olarak nitelendiriliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklama, siyasi arenada geniş yankı uyandırdı. Bahçeli’nin, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" sözleri, partinin içindeki tartışmaların merkezine yerleşti. MHP kaynakları, Bahçeli'nin bu çıkışını "tarihi bir dönüm noktası" olarak nitelendirirken, açıklamanın altı çizilen altı mesaj içerdiğini belirtiyorlar.

"AÇILIM DEĞİL" VURGUSU


MHP kulislerinde, Bahçeli’nin çağrısının bir "açılım" olarak değerlendirilmemesi gerektiği özellikle ifade ediliyor. Partililer, Türkiye’nin bölgesindeki liderliğini pekiştirmek ve terörü gündemden tamamen çıkarmak amacıyla bu açıklamanın yapıldığını vurguluyor.

"İNİSİYATİF BİZDE" MESAJI


Bahçeli’nin ifadeleri, ABD ve Batı’ya yönelik "Mesele bizim meselemiz" mesajı olarak yorumlanıyor. Ayrıca, terör örgütüne de "ABD'nin İsrail'in adamı olmayın, gelin bizimle konuşun. Bölgede denklemi biz kurarız, inisiyatif bizde" çağrısı yapıldığı belirtiliyor.

PYD/YPG'YE KARŞI ÖN ALMA


Bahçeli’nin, İsrail'in bölgedeki yayılmacı politikalarına karşı bir önlem olarak bu adımı attığı da gündemde. İsrail’in Şam'ı hedef alması durumunda PYD ve YPG üzerinden bir yapı kurma riskine karşı Bahçeli'nin bu açıklamanın önemli olduğu ifade ediliyor.

"MÜCADELEYİ MEŞRULAŞTIRACAK"


Bahçeli’nin çağrısının, Türkiye’nin terörle mücadeledeki elini güçlendirmek amacı taşıdığı belirtiliyor. Bahçeli’nin "Biz elimizden geleni yaptık, fakat terör örgütü bildiğini okuyor" mesajıyla birlikte, terörle mücadelenin daha meşru bir zemine oturacağı ifade ediliyor.

"DEM PARTİ'YE SINAMA"


Bahçeli’nin, Öcalan üzerinden DEM Parti'yi sınamak istediği ve Öcalan’ın DEM üzerindeki etkisini test etmek amacıyla bu açıklamayı yaptığı yönünde yorumlar da yapılıyor.

"TÜRKİYE YÜZYILI" VURGUSU


Bahçeli’nin terörle mücadelenin ülkeye olan yükünü hatırlatırken, "Terörle mücadeleyi tamamen bitirmiş olalım, biz işimize gücümüze bakalım. Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklanalım" mesajı verdiği kaydediliyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da, "Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır. Bugünden sonra siyasi değerlendirmeler 22 Ekim’den önce ve sonrası olarak yapılacaktır" şeklinde bir açıklama yaptı.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 22 Ekim'de partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Bugün kitabın ortasından hiçbir yoruma gereksinim bırakmayacak özellikte konuşacağım" diyerek, PKK lideri Abdullah Öcalan'la ilgili çağrı yaptı ve "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiği, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığını gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı’dan DEM‘e uzansın, bu ağır ve tarihi terör problemi ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız. Vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız" ifadelerini kullandı. Bahçeli'nin sözleri siyaset kulislerini hareketlendirirken, 1 Ekim'de Meclis'in yeni yasama yılı açılışında DEM Parti'lilerle tokalaşmanın peşinden gündeme gelen "yeni bir çözüm süreci mi başlıyor" sorusu daha kuvvetli şekilde tartışılmaya başladı. 

"Kulis| MHP'ye göre Bahçeli'nin Öcalan sürprizi 6 mesaj içeriyor" haberi, 24 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kulis| MHP'ye göre Bahçeli'nin Öcalan sürprizi 6 mesaj içeriyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kulis| MHP'ye göre Bahçeli'nin Öcalan sürprizi 6 mesaj içeriyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:38 Otomobildeki Çizikler için Devrim Niteliğinde Yöntem: Sonuçları Gören Şaşırıyor!
  2. 14:37 Bu Temizlik Ürünleri Tamamen Faydasız: Sakın Para Harcamayın!
  3. 14:37 Bahçeli'ye Eleştiren İsim İçin Şok Gelişmesi: Görevden Alındı!
  4. 14:37 Narin Güran Cinayetinde 23 Kişi İçin Flaş Karar: Baba ve Ağabey de Listede!
  5. 14:36 Asgari Ücret İçin Kritik Tahminler: Haneleri Neler Bekliyor?
  6. 14:25 Toplumsal olaylar ve terörde sosyal medya engellenmeli mi? Uzmanlar ne diyor?
  7. 13:57 Eski Bakanın Oğlunun Duruşmasında Dikkat Çeken İfadeler!
  8. 13:45 TUSAŞ Saldırısı: 'Ayakkabı Numaraları Kaç?' Çömez'in Eleştirisi Gündem Oldu!
  9. 13:39 Kredi Kartı Dolandırıcılığı: Apple ve Goldman Sachs’a Büyük Ceza
  10. 13:38 Zeytinyağı Skandalı: Ünlü Markada Hileli İçerik Bulundu, Ürünler Toplatılıyor!
  11. 13:38 Gıda Skandalında Flaş İddialar: Sucukların İçeriği Şaşkına Çeviriyor!
  12. 13:37 Yenidoğan Çetesi Hemşiresinden Şok Eden Açıklamalar!
  13. 13:37 Trump'a Yönelik Taciz İddiası: Ünlü Modelin Şok Açıklaması!
  14. 13:37 Hızlı Düşün, Gizli Uzaylıyı Bul: Sadece Yüksek IQ'lu Olanlar Başaracak!
  15. 13:37 Abdullah Öcalan'ın Avukatlarından Son Dakika Açıklaması
  16. 13:30 Narin Güran Cinayetinde Şok Gelişme: Babası ve Ağabeyi İçin Zorla Getirme Kararı!
  17. 13:22 Samsun'da Kök Hücre Nakli Başarısıyla Gerçekleşti! 41. Nakil İçin Umut Işıldadı!
  18. 13:00 Mahfi Eğilmez, IMF'nin asgari ücret uyarısını değerlendirdi: 'Doğru değil'
  19. 12:57 Eğitim Sen: 'MEB'in 2025 bütçesi eğitim sorunlarını çözmeye yetersiz'
  20. 12:56 Niğde'de Rehabilitasyon Merkezinde Şok Olay: Bakanlık Soruşturma Başlattı!
Politika Haberleri