Kültür Sanat muhabirleri Kuşadası’nı çok sevdi

Kültür Sanat muhabirleri Kuşadası’nı çok sevdi

Kültür Sanat muhabirleri Kuşadası’nı çok sevdi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu sene ikincisi düzenlenen "Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları" projesinin son durağı Aydın'ın Kuşadası ilçesi oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu sene ikincisi düzenlenen "Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları" projesinin son durağı Aydın'ın Kuşadası ilçesi oldu. Gazeteciler, tarihi ve kültürel değerlere dikkat çekmek ve turizm sezonunun açılışına vurgu yapabilmek için Kuşadası'nda denizin 10 metre altında pankart açıp, farkındalık oluşturdu.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası, kültür sanat muhabirlerini konuk etti. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu sene 2'ncisi düzenlenen organizasyona Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 50 gazeteci katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destek vermiş olduğu program kapsamında gazeteciler, önce Didim ve Söke'yi ziyaret etti. Ardından Kuşadası'na gelen gazeteciler Dilek Yarım Adası Milli Parkı, Kadı Kalesi kazıları, Tarihi Kuşadası Kervansarayı ve Mikro Minyatür Müzesi'ni gezdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan'ın da eşlik ettiği gezide gazeteciler Kuşadası'nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizi Plajı'nda tüplü dalış yaptı. Dalışta, denizin 10 metre altında üstünde "Aydın" yazılı pankart açılarak şehrin tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekildi.

'AYDIN'IN HAVASI DA İNSANLARI DA ÇOK SICAK'

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (ABGC) Cem Ulucan, Aydın'ın farklı ve güzel bir kent olduğunu belirterek, "Aydın'ın havası sıcak ama insanları da çok sıcak. Tarihi ve kültür değerleri fazla. Dört kutsal kitapta da anılan en güzel incir ve daha pek çok ürün bu bereketli topraklarda yetişiyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelen gazeteci dostlarımıza yalnızca yer üzerindeki güzellikleri değil, Aydın'ın denizinin de güzel olduğunu gösterdik. Didim, Söke ve Kuşadası belediyelerinin beraberinde su altı tüplü dalış etkinliğine sponsor olan psikolog Serkan Sevim'e teşekkürü bir borç biliriz" dedi.

'SİZLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan ise güzel bir etkinlikte beraber olmaktan mutluluk duyduklarını kaydederek, "Aydın gerçekten çok güzel bir yer. Heredot'un söylediği gökyüzü altındaki en güzel yeryüzü olan bir yer. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış Aydın'ın bu güzelliklerini sizlerin de okurlarınıza anlatmanız değer katacak. Sizlerin, turizmcilerin ve yatırımcıların daima yanındayız" ifadelerini kullandı.

'HEDEFİMİZ TURİZMİ 81 İLE YAYMAK'

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Genel Başkanı İbrahim Gökdemir, "Projemizde hedefimiz, keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve kültürel değerlerimizi Kültür Sanat muhabirleri vasıtası ile bizzat yerinde görüp medya yolu ile ülkemizin her yanına duyurmak. Aydın ilimiz, kültürüyle olduğu kadar derin tarihi ve bıraktığı izlerle açık hava müzesi. 23 antik kent barındıran bir açık hava müzesinden bahsediyoruz. Her yanı ışıltılı mermerle kaplı, Aşk Tanrıçası Afrodit'in kenti, Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi'nin gözbebeği Afrodisyas, uygarlığın, kültürün, sanatın, bilim ve felsefenin başkenti 3.500 senelik Miletos, şehirciliğin ve kent planlamasının ilk örneği en iyi korunmuş antik kent. Büyük İskender'in gözdesi Priene, binlerce yıl kralların, imparatorların akıl danıştığı kehanet merkezi Apollon ve daha niceleri. Aydın, tüm bunların beraberinde deniz, kum, güneş turizminin ülkemiz açısından önemli bir turizm merkezi. Bütün bunları alt alta koyduğunuz zaman Aydın ve Kuşadası'na hayran kalmamak elde değildir" dedi.

 

Kültür Sanat muhabirleri Kuşadası’nı çok sevdi

Kültür Sanat muhabirleri Kuşadası’nı çok sevdi

Kültür Sanat muhabirleri Kuşadası’nı çok sevdi

Kültür Sanat muhabirleri Kuşadası’nı çok sevdi

Kültür Sanat muhabirleri Kuşadası’nı çok sevdi

"Kültür Sanat muhabirleri Kuşadası’nı çok sevdi" haberi, 06 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 06 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kültür Sanat muhabirleri Kuşadası’nı çok sevdi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kültür Sanat muhabirleri Kuşadası’nı çok sevdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:28 Son anket: CHP AK Parti'yi geride bıraktı
  2. 11:20 Suriyelilerin kendi bayraklarıyla kutlama yaptığı Taksim ise 1 Mayıs’ta işçilere kapatılıyor
  3. 10:54 Murat Yetkin yazdı: 1 Mayıs ve Erdoğan'ın Taksim öfkesi
  4. 10:49 Doğal gaz faturaları artık 150 lira daha fazla gelecek
  5. 10:43 Burcu Köksal, belediyede 'kayıt cihazı ve gizli kamera' olduğunu iddia etmişti: Vali yanıtladı
  6. 10:38 Özel ve İmamoğlu Saraçhane'de: Taksim tam olarak özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz
  7. 10:32 Aston Martin, Alonso'nun Çin'de aldığı ceza için inceleme talep etti
  8. 10:27 Nazi komutanının evinde cesetler bulundu: Bir aile yer altına gömülmüş
  9. 10:22 Nihal Candan'dan eleştirilere yanıt: İnsanlar bizden nefret ettiği için ömür boyu mu yatacağız
  10. 10:18 CHP'li Cumhur Uzun'dan yasa teklifi: Ücretsiz doğalgaz bir yıl daha uzatılsın
  11. 09:51 Türkiye'nin tamamında geçerli olacak: Emeklilerin hepsi ücretsiz faydalanacak
  12. 09:47 12 şehirde IŞİD'e operasyon: 41 gözaltı
  13. 09:40 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Kutuplaştırıcı siyasetin raf ömrü doldu, şimdi müzakere zamanı
  14. 09:34 Kibariye ihanet iddialarıyla ilgili konuştu: Yapmayan yok
  15. 09:31 Doğukan Güngör'den Müjdat Gezen'e cevap: Gayet mutluyuz
  16. 09:23 Buğra Gökce: İmar affı katliama davet belgesidir
  17. 09:17 WhatsApp: Milyonlarca kişi uygulamaya gizlice erişim sağlıyor
  18. 09:12 Ankara’da sağanak yağış: Evleri su bastı, araçlar yolda mahsur kaldı
  19. 09:06 Ekrem İmamoğlu'ndan 1 Mayıs mesajı
  20. 09:01 İflas haberleri artarken o şirket 90 bin lira maaşla personel alıyor: İşte detaylar
Gündem Haberleri