'Kumpas' hakimine 10 yıl hapis!

'Kumpas' hakimine 10 yıl hapis! Ergenekon Davası eski mahkeme başkanlarından Hasan Hüseyin Özese'ye, FETÖ üyeliği suçundan yargılandığı davada, 'Silahlı terör örgütü üyeliği'

Ergenekon Davası eski mahkeme başkanlarından Hasan Hüseyin Özese'ye, FETÖ üyeliği suçundan yargılandığı davada, 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ’nün kumpas davalarından "Ergenekon davasına” bakan ve Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ’u da yargılayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanlığını yapan eski hâkim Hasan Hüseyin Özese, “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Hasan Hüseyin Özese tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada talepte bulunan Özese geçtiğimiz ay karara çıkan Ergenekon davasının gerekçeli kararına değinerek, “İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi yazdığı gerekçeli kararda, ‘Ergenekon soruşturmaların tamamının ortada hiç bir şey yokken ortaya atılmış tamamen uydurulmuş delillere dayandığına dair de elde somut deliller yoktur’ şeklinde bir karar verdi. Bu bile Ergenekon davasında sahte delillerin kullanılmadığını gösteriyor. Bu kararın mahkemeniz tarafından incelenmesini talep ediyorum” dedi. Mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

‘Terör örgütleriyle ilişkim olmadı’

Duruşmada son kez savunma yapan Özese, “Ben 32 yıl boyunca hâkimlik şeref ve haysiyetiyle çalıştım. Türk milleti adına karar verdim. Kimsenin işine karışmadım, kimseyi işime karıştırmadım. Kimseden talimat almadım, üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Somut suç vakası yoktur. FETÖ/PDY ile hiçbir ilgim yok. Bylock kullanmadım, nasıl kullanıldığını da bilmiyorum. Ben, eşim, çocuklarım hiçbir şekilde FETÖ dershanelerine gitmedik, okullarında kalmadık. Himmet adı altında bağış, yardım yapmadım. FETÖ gazete ve dergilerine abone olmadım. Benim, eşimin, çocuklarımın Bank Asya’da hesabı yoktur. Üzerimde 1 dolar bulunmamıştır. FETÖ/ PDY'den kimseyi tanımam, tanıdığım hâkim ve savcılar resmi kimlikleri ile tanırım” dedi. Hayatı boyunca terör örgütleri ile ilişkisi olmadığını aktaran Özese, “Baktığım davalarda anayasal düzeni korumaya çalıştım. Cebir ve şiddete hayatım boyunca karşı oldum. Tanıkların benim aleyhimde somut bir beyanları yoktur. Suçsuz olduğumun kanıtıdır bunlar. Allah'tan başka korkum yok. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

Savunmasında sosyal demokrat olduğunu iddia eden Özese, Ergenekon davasında verdiği tutukluluk kararlarının ise doğru olduğunu savundu. Duruşma savcısı ise sanık Özese’nin, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7,5 ile 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talebini tekrarladı. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Özese’yi, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mehmet Ali Çelebi hatırlattı: Bugün tarihin sesi gür çıktı!

Ergenekon davası sürecinde yargılanan isimlerden CHP İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Çelebi, duruşmasında Hasan Hüseyin Özese ile arasından geçen bir diyaloğu hatırlatarak, "FETÖCÜ Ergenekon hakimi Hasan Hüseyin Özese bugün terör örgütü üyeliğinden 10 yıl ceza aldı. Özese, Silivri duruşmasında bana "bağıra bağıra savunma yapıyor" dediğinde "ben askerim sesim gür çıkar" demiştim. Hasan Hüseyin Özese bugün tarihin sesi gür çıktı!" dedi.

"'Kumpas' hakimine 10 yıl hapis!" haberi, 09 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'Kumpas' hakimine 10 yıl hapis! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Kumpas' hakimine 10 yıl hapis! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  2. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  3. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  4. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  5. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  6. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  7. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  8. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  9. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  10. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  11. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  12. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  13. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  14. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  15. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  16. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  17. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  18. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  19. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  20. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
Politika Haberleri