Kurtlar Vadisi’nin 'Eşref Bey'i Binicioğlu: AK Parti’den tek tuşla ayrıldım

Kurtlar Vadisi’nin 'Eşref Bey'i Binicioğlu: AK Parti’den tek tuşla ayrıldım

Kurtlar Vadisi’nin 'Eşref Bey'i Binicioğlu: ... ''2002 yılında AK Parti’ye katılırken neysem bugün de aynı yerdeyim lakin bugün AK Parti orada değil''

Gazete Duvar’a konuşan Binicioğlu şunları söyledi:

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde ‘Eşref’ karakteriyle oyunculuğa adım atmanız da bu dönemde mi gerçekleşti? Oyunculuk merakınız hep mi vardı yoksa ani bir karar mıydı?

Aslında benim oyunculuğa ilgim yoktu. O dönem Suriye-Irak bölgesine çok gidip geliyordum. Suriye iç savaşının başlamak üzere olduğu dönemler. Kurtlar Vadisi Pusu dizisi de o dönem güncel konuları işliyor. Bir gün dizinin yapımcısı ile karşılaştık ve bana Suriye ile ilgili bir bölüm çekmeyi teklif etti. Bir sahne çekildi ve sonrasında devam etti. Tam 4 sezon Eşref ve Sami Bey karakteri ile Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde oynadım. Daha sonra da 12 bölümlük bir Cesur Yürek dizisi deneyimi var. Oyunculuğu ve set ortamını çok sevdim.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde ‘Eşref’ karakteriyle oyunculuğa adım atmanız da bu dönemde mi gerçekleşti? Oyunculuk merakınız hep mi vardı yoksa ani bir karar mıydı?

AKP’de 5 yıl belediye başkanlığı yaptınız. Şu anda da Demokrat Parti’de Yerel Yönetimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısısınız. Az önce rant mekanizmasından bahsettiniz. Siyasi iktidar yerel yönetimleri nasıl kullanıyor. İhaleler nasıl dağıtılıyor?

Kendi belediyem özelinde ne ranta izin verdik ne de yolsuzluğa. Başkanlığım döneminde ihale komisyonlarına hiç girmedim. Her zaman basını davet ederek ihaleleri yaptık. Ben 2003 yılında imar rantlarının devlete kazandırılması konusunda bir kanun teklifi hazırlamıştım. O zaman anladım ki imar rantları, yolsuzluklar siyaseti finanse ediyor. Hatta o zaman birisi bana “Sen herhalde bir daha başkan olmak istemiyorsun” dedi. Yolsuzluk sadece belediyelerde değil, bizim bölgemizde yolsuzluk var.

AKP’de 20 yılda neler değişti. 20 yıl önceki AK Parti ile bugünkü AK Parti’yi karşılaştıracak olursanız neler dersiniz?

2002 yılında AK Parti’ye katılırken neysem bugün de aynı yerdeyim lakin bugün AK Parti orada değil. Ben AK Parti’ye karşı olan bir ittifakın içinde değil, Türkiye’nin geleceği için bir araya gelmiş altı partinin olduğu ittifakın içindeyim. Ben AK Parti’nin içindeyken en çok neye üzüldüm biliyor musunuz?  İstanbul Teknik Üniversite’nde okurken 12 Eylül ihtilali olmamıştı henüz. Biz okula polis araması eşliğinde girerdik. Her yerde polisin olduğu, aramanın olduğu bir baskı döneminden geçtik. Bugüne geldiğimizde İstanbul’da başlayan Gezi olayları sırasında da ben o dönemleri gördüm. Demokrasi, özgürlük iddiaları Gezi olayları ile tükendi. AK Parti’nin bugünkü durumu yozlaşmadır. Şu anda AK Parti’de kalanların ya korkuları vardır ya maddi beklentileri. Ülke siyaseti kurumsal değilse çok fazla iktidarda kalınması, liderlerin koltuğu bırakmak istememesi o partiyi yozlaştırır. Çekilmeyi bilmek lazım.

Gezi Parkı’ndan bahsetmişken önceki gün Gezi Parkı davasında ağır cezalar verildi. Bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gezi Parkı davasında verilen cezalar bir korkunun tezahürü, doğru olmadı. Uluslararası arenada bu kararlar Türkiye’yi itibarsızlaştıracak.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için CHP lideri Kılıçdaroğlu ve belediye başkanlarının adı geçiyor. Bu konuda ne tür ihtimaller konuşuluyor?

Kemal Kılıçdaroğlu insan olarak çok iyi bir insan. Eğer ittifak belirlerse Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığından memnun oluruz. Tabi gönül ister ki Gültekin Uysal aday olsun lakin bu tamamen altılı masada belirlenecek bir konu.

"Kurtlar Vadisi’nin 'Eşref Bey'i Binicioğlu: AK Parti’den tek tuşla ayrıldım" haberi, 27 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kurtlar Vadisi’nin 'Eşref Bey'i Binicioğlu: AK Parti’den tek tuşla ayrıldım haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kurtlar Vadisi’nin 'Eşref Bey'i Binicioğlu: AK Parti’den tek tuşla ayrıldım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  2. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  3. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  4. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  5. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  7. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  8. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  9. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  10. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  11. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  12. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  13. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  14. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  15. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  16. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  17. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  18. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  19. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  20. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
Politika Haberleri