Kuzey Ren Vesfalya‘ da yerel seçimlere doğru

Kuzey Ren Vesfalya‘ da yerel seçimlere doğru

Kuzey Ren Vesfalya‘ da yerel seçimlere doğru 13 Eylül`deAlmanya‘ nın en önemli eyaletlerinden Kuzey Ren Vesfalya'da (NRW) yapılacak olan Yerel ve Uyum Meclisleri seçimleri için start verildi.

13 Eylül`deAlmanya‘ nın en önemli eyaletlerinden Kuzey Ren Vesfalya'da (NRW) yapılacak olan Yerel ve Uyum Meclisleri seçimleri için start verildi.

Mehmet Tanlı  / ABC Almanya Temsilcisi
 

60'lı yıllardaTürkiye'den gelen insanların dört kuşaktır yaşadıkları, başkenti Düsseldorf  olan, 18 milyon ile Almanya’nın en büyük nüfusuna sahip ve en güzel Eyaletlerinden birisi olan bizimde yaşadığımız NRW Eyaleti Korona Krizine rağmen seçim hazırlıklarına başlamış bulunuyor. 

İsterseniz önce sizlere NRW Eyaletiyle ilgili kısa bilgiler, rakamlar vermek istiyorum:

Almanya'nın tam batısında bulunan NRW Eyaletinde 4,5 milyon göçmen kökenli insan yaşıyor. Düsseldorf ve Hamm şehirlerindeki göçmenlerin oranı yüzde 34,3 tür.


En az göçmen ise Eyaletin  Kreis Coesfeld (% 13,2 ) ve Hochsauerlandkreis (% 14,0 ) bölgelerinde yaşamaktadır. 


 NRW Eyaleti 2017 yılında 691,5 Milyar Euro ile Gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 21,2 sini oluşturmuş ve tüm eyaletlerin önüne geçmiştir.

Enternasyonal sıralamada ise AB ülkeleri olan İsveç, Polonya ve Belçika'dan daha büyük ekonomiye sahiptir.

NRW de Aachen Katedrali (Aachener Dom)  Augustusburg ve Brühl’ deki  Falkenlust sarayları, Köln Katedrali (Kölner Dom)  Essen'deki eski Maden Ocağı  Zeche Zollverein ve  Corvey sarayı gibi Birleşmiş Milletler dünya kültür mirası olan önemli tarihi ve turistik yapıtlarda bulunmaktadır. 

NRW bir futbol delisi eyalettir. Çok tanınmış enternasyonal başarısı olan klüpler de bizim eyalette.


Bayer Leverkusen, BVB  Dortmund, Borussia Mönchengladbach, 1'inci;  FC Köln, Fortuna Düsseldorf  ve Schalke 04'ün yanı sıra bu sezon  2'inci Lig'de Arminia Bielefeld, SC Paderborn, Bochum ve MSV Duisburg takımları top koşturmaktalar.


Keza NRW ünlü Ren nehri, gölleri,kanalları, Hotelleri, Pansiyonları, Kamp alanlarıyla kısa tatil yapmak isteyenlerin severek geldiği her yıl 23,5 Milyon turist çeken yeşili bol olan bir eyalet.

Tekrar seçimlere dönecek olursak : Almanya'da toplam  6 milyon 500 bine yakın göçmen kökenli seçmen bulunuyor. Bunun 1 milyona yakını kesinlikle Türkiyeli. 


Yani her 6-7 göçmen seçmenden birisi Türkiye'den gelmiş insanlar.
Ama ne yazıkki göçmen kökenlilerin seçimlere katılım oranının Almanya ortalaması yüzde 20'ler de seyrediyor. 


Bu çok düşük katılım oranını yükseltmek için her kurum, dernek, insiyatif yada birey bir şeyler yapmalıdır. 


Türk kökenli seçmenler kendilerini sistematik olarak siyasi karar mekanizmalarından dışlayanlara, ayrımcılık, ırkçılık yapanlara  karşı küserek değil kullanacakları oylarıyla cevap vermeliler.


Almanya'daki göçmenlerin çoğunluğu seçimlerde yabancı, göçmen dostu  solda duran Yeşiller, Sol Parti ve SPD gibi partilere oy veriyorlar.
Çünkü bu partiler çok uzun zamandır göçmen kökenli adaylara yer veriyorlar, seçtiriyorlar.

Almanyadaki sorunlarımızın çözümü Türkiye'de değil buradadır. 

Evet Federal Meclis'te de toplam 37 göçmen kökenli vekil bulunuyor, yine Eyalet ve şehir parlamentolarında birçok göçmen seçilmiş bulunsa da sayılar hala yetersiz görünmektedir.

Göçmenler olarak 4-5 kuşaktır burada yaşıyoruz ama siyasi gücümüz artmış mıdır? Maalesef hayır... Çok bölünmüşüz sayısal olarak artmamıza rağmen. 

Yerel seçimler ile paralel olarak yapılacak olan Uyum Meclisleri seçimleri de önemlidir. Oralara seçilen arkadaşlar bulundukları STK' lar ve Şehir idareleriyle  ve kendi aralarında birlikte çalışırlarsa pekala sosyal sorunların çözümüne katkı sunabilirler.

Ayrıca ilerde tam siyasete girmek, aday olmak isteyenler  için Uyum Meclisleri tecrübe kazanılacak gayet iyi bir platformdur.

Evet seçimlere daha 2 ay 13 gün var ama sizler yinede şimdiden  seçim kampanyalarına katılınız. Artan ırkçılıkla, ayrımcılıkla, yükselen aşırı sağla mücadelede başarılı olmak için, korona krizi nedeniyle ekonomik sıkıntılar sonrası dahada yoksullaşmaya dur demek için seçimlere aktif katılınız.
Bulunduğunuz şehri, ilçeyi, mahalleyi  birlikte yönetmek istiyorsanız , Belediyelere, Sosyal Kurumlara ,Polise, Adli kurumlara  eğitimli daha çok göçmen personeli, bizim gençleri yerleştirmede söz sahibi olmak  istiyorsanız lütfen sandığa gidiniz , 16 yaşına girmiş çocuklarınıza ve diğerlerine oy attırınız..

Oylarınızla Eyaletimizde siyasetin temel parametrelerinde önemli ve hızlı değişiklikler yaşatabilirsiniz. 

Genelde lütfen seçim çalışmalarını takip etmenizi tavsiye ederim. 13 Eylülde ve tüm seçimlerde kendinize siyasi olarak yakın gördüğünüz en bilgili donanımlı, konulara hakim,  en çalışkan ve düzgün bizden adayları destekleyip onlara oy veriniz.
Hepimiz biliyoruz ki tüm siyasi, sosyal ve ekonomik krizler her zaman önce en fazla yoksulları, mültecileri, azınlıkları, göçmenleri ve düşük gelirlileri vurur. 

Bende bu seçimlerde şu an burada Kamuoyu araştırmalarında 2. Parti konumunda olan Birlik 90/ Yeşiller Partisinden Hamm’ da  24. Seçim bölgesinde Anakent ve B-Hövel İlçe Parlamentoları için aday gösterildim. Sizlerin Desteklerinizi bekliyor ve çok önemsiyorum.
İki dönemdir Hamm-Heessende Belediye Meclis Üyesi olarak çalıştım, tüm toplantılara katıldım, tüm göçmenlerin, Türk kökenli ve Türkiye'den gelen tüm grupların, inançların yani ayrım yapmadan  tüm seçmenlerimizin sorunlarını her seferde dile getirdim, onları  her zaman ve her yerde savundum.
Seçilirsem yine aynı şekilde Disiplinli çalışma,  empati, iyi bir Koordinasyon ve seçmen tabanıyla İletişimle, STK'lara yardımla politik çalışmalarıma devam edeceğim.

Her seçim önemlidir. Düşüncemiz ve fikirlerimiz ne olursa olsun, buradaki toplumumuzun geleceği, Almanlarla ve tüm diğer uluslardan insanlarla dostluk ve barış içinde birlikte saygın ve onurlu bir yaşam  için demokrat insanlar olarak bu seçimlerde  birleşelim derim.

 

"Kuzey Ren Vesfalya‘ da yerel seçimlere doğru" haberi, 30 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. 30 Haziran 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Kuzey Ren Vesfalya‘ da yerel seçimlere doğru haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kuzey Ren Vesfalya‘ da yerel seçimlere doğru 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:28 Almanya-Çin Casusluk Krizi: Berlin ve Pekin Arasındaki Gerilim Tırmanıyor
  2. 11:24 Savcılar: Trump-Stormy Daniels Davası, Sus Payı, Saf ve Basit Bir Seçim Sahtekârlığı
  3. 11:23 Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Erdoğan'ı Kürtsüz bırakma operasyonu var
  4. 11:19 Mehmet Şimşek'te "locals" açıklaması: Kullandığım kelime istismar edildi
  5. 11:14 Altın Sahiplerinin Dikkatine! Ekonomistten Şok Tahmin: Herkes Döviz Bürosuna Koşacak
  6. 11:10 23 Nisan tarihindeki AFAD son depremler
  7. 11:09 IBAN Denetimi Korkusu Maliye'yi Kilitledi: Vatandaşlar Birbirini İhbar Ediyor!
  8. 11:06 Eğlenceli Öğrenme: TÜİK ve UNICEF İşbirliğiyle Yeni Çocuk Portalı!
  9. 11:02 Gazze'de İsrail Saldırıları: Son 24 Saatte 32 Ölü, 59 Yaralı
  10. 10:56 Çin Güney Kesiminde Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: En Az 4 Ölü, 10 Kayıp
  11. 10:55 Ağıt yakarken kullandığı ifadeler gerekçe gösterildi: Emine Şenyaşar’a Erdoğan’a hakaretten dava
  12. 10:50 Türkiye Ekonomisine Çare: Prof. Dr. Hakan Kara'dan Çarpıcı Çözüm Önerileri ve Faiz Stratejileri
  13. 10:49 Akit yazarları Sabri Şahsuvar: AK Parti kendisini ulusal Kemalist alanın göbeğine teslim etti
  14. 10:48 Yaşlılar ve Çocuklara Dikkat! Meteorolojiden Uyarı Geldi
  15. 10:48 Son dakika: Fenomen yönetmen hayatını kaybetti!
  16. 10:47 Epic Games'te Zam Alarmı: Oyun Fiyatları Artıyor!
  17. 10:44 Tarih verildi: Motorine indirim geliyor
  18. 10:36 Cem Yılmaz 51’inci yaşını dikkat çeken bir paylaşımla kutladı
  19. 10:32 Karar yazarı Akif Beki: Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor
  20. 10:25 İYİ Parti Genel Başkan adayı Tolga Akalın: Kurultayda sahte kimlikle oy kullanılabilir
Dünya Haberleri