Lando Norris: Hamilton'a karşı yarışmak havalı bir şey

Lando Norris: Hamilton'a karşı yarışmak havalı bir şey

Lando Norris: Hamilton'a karşı yarışmak hava... Lando Norris, Lewis Hamilton'a olan hayranlığını yineleyerek, yedi kez Dünya Şampiyonu olan rakibiyle ilişkisinin son aylarda 'arttığını' açıkladı.

Hamilton'ın eski takımı olan McLaren'in pilotu Norris, 2019'da gridde yer almasından bu yana geçen yıllarda sık sık 38 yaşındaki pilot ile karşılaştırıldı.

Norris F1'e, sporda Hamilton'ın dominant olduğu bir dönemde geldi ve Mercedes pilotu 2020'de Michael Schumacher'in uzun süredir devam eden yedi Dünya Şampiyonluğu rekorunu egale etti ve 2021'de tarihte 100 pole pozisyonunu ve yarış galibiyetini aşan ilk pilot oldu.

O sezon Norris, Rusya'da ilk zaferine oldukça yaklaşmıştı ancak McLaren'in Sochi pistinde yağmurun geç bastırmasıyla yaptığı stratejik hata Norris'in ilk F1 zaferini elinden almıştı.

O yılın başlarında Hamilton'ın Avusturya'daki bir yarış sırasında Norris'i övmüş ve takım telsizinden Norris'i 'harika bir pilot' olarak tanımlamıştı.

Hamilton ve Norris geçtiğimiz hafta sonu Red Bull Ring'de pistte yeniden karşı karşıya geldi. 2021'den beri galibiyeti bulunmayan Hamilton, pist limitlerini aştığı için birden fazla zaman cezası almadan önce pistteki mücadeleyi Norris kazandı.

Bu hafta sonu Silverstone'da yapılacak Britanya Grand Prix'si için McLaren'in tasarladığı renk düzeni tanıtımı sırasında konuşan Norris, Hamilton'la aralarındaki bağın son zamanlarda kuvvetlendiğini açıkladı.

Hamilton'la ilişkisinin nasıl geliştiği sorulduğunda Norris şaka yaptı: "Lewis'e pek çok açıdan ilham verdiğimi düşünüyorum."

"Son birkaç aydır biraz daha fazla sohbet ettiğimizi ve birbirimizi biraz daha fazla tanıdığımızı düşünüyorum."

"Bence bu oldukça güzel bir şey, ona ve Formula 1'de başardıklarına ve ona büyük bir saygı duyuyorum."

"Ben, bu tür insanlara nasıl biri olduklarını ve ne düşündüklerini öğrenmek için çok fazla soru soran biri değilim. Bunu daha ince bir şekilde yaparım ve sadece nasıl düşündüklerini ve onları onlar yapan, özel kılan şeyin ne olduğunu anlamaya çalışırım."

"Bu yüzden bu insanlarla vakit geçirmekten mutluyum - ve 'insanlar' derken hangi spor dalında olursa olsun zirvede olan, çok saygı duyduğum insanları kastediyorum."

"Farklı takımlarda olduğunuzda kaynaşmakta zorlanıyorsunuz. Ben de çok konuşkan biri değilim, bu yüzden herhangi biriyle gerçekten çok fazla sohbet ettiğim söylenemez, geçmişte ve şu anki takım arkadaşlarım muhtemelen tüm gridde en çok konuştuğum kişiler."

"Hamilton benim için her zaman çok ilham verici oldu. Bugün Formula 1 pilotu olmamın ya da Formula 1 pilotu olmak istememin nedenlerinden biri de o. Bu yüzden şimdi ona karşı yarışıyor olmak garip. Geçen hafta sonu ona karşı biraz yarıştım ve bu çok havalı. Bunu yapabilmek bir onur."

"Hamilton McLaren'a hâlâ çok saygı duyduğunu söylüyor ve McLaren'ı hâlâ çok seviyor. Ayrıca bizim iyi olmamızı istiyor, bu güzel bir şey çünkü kariyerine başladığı yer burası. Kariyerinize nerede başlarsanız başlayın, bir şekilde onlara bir şeyler borçlu olursunuz ve McLaren bana bu fırsatı verdi, bu yüzden onlar için bir şeyler yapmak istiyorum."

(Zeynep Taş)

"Lando Norris: Hamilton'a karşı yarışmak havalı bir şey" haberi, 05 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 05 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Motor Sporları kategorisi altında bulunan Lando Norris: Hamilton'a karşı yarışmak havalı bir şey haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lando Norris: Hamilton'a karşı yarışmak havalı bir şey 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Motor Sporları konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 14:58 Eski NBA oyuncusu Darius Morris'un cansız bedeni bulundu
  2. 14:54 Türkiye'nin İlk Yerli İletişim Uydusu Türksat 6A Hazır: Uzaya Fırlatma Süreci Başlıyor
  3. 14:50 Batı Akdeniz İhracatı Nisanda Yükselişte: Çin'e Artan Satışlar Öne Çıkıyor
  4. 14:46 Beşiktaş'ın yeni hocası belli oldu! Hasan Arat ismi!
  5. 14:46 Berlin'de Tarihi Miras: Goebbels'in Villası Ücretsiz Verilecek
  6. 14:41 Al Nassr, Al Wehda'yı 6-0 Mağlup Ederek Şampiyonluk İçin Umudu Canlandırdı
  7. 14:33 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Suudi Savunma Anlaşması İçin İsrail Normalleşmesi Şart!
  8. 14:30 Fenerbahçe, Konyaspor Deplasmanında Yenilmezlik Serisini Sürdürmek İçin Sahaya çıkacak
  9. 14:27 Zelenski, Ukrayna Askerlerinin Kararlılığını Övdü
  10. 14:23 Lionel Messi'nin Gösterisi: Inter Miami, New York Red Bulls'u 6-2'lik Skorla Devirdi
  11. 14:22 Britney Spears kaldığı otelde sinir krizi geçirdi! Britney Spears için ambulans geldi!
  12. 14:18 Fatih Mahallesi'ndeki Park Faciasıyla İlgili 3 Şüpheli Gözaltında
  13. 14:11 Göztepe şampiyonluk için gözleri Eyüpspor kulübüne çevirdi!
  14. 14:11 Somer Sivrioğlu'nun Su Böreği Tarifi: Evde Ustalıkla Lezzet Şöleni!
  15. 14:04 Türkiye, Dünya Çam Balı Üretiminde Lider Konumda: Bakan Yumaklı Açıkladı
  16. 14:01 Guangdong Eyaleti'nde Şiddetli Yağışlar: Alarm Seviyesi Yükseldi
  17. 13:59 Arka Sokaklar'da Mesut ve Hüsnü Çoban Buluşması Ekrana Kilitledi!
  18. 13:56 İsrail'de Esir Takası ve Netanyahu Karşıtı Protestolar Sürüyor
  19. 13:54 Zam oranı belirlendi! Emekli maaşı için iki olası senaryo bulunuyor
  20. 13:54 Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Motor Sporları Haberleri