Las Tesis dansı yapan kadınları ‘darp eden’ polisler hakkında ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı: ‘Yasaya uygun müd

Las Tesis dansı yapan kadınları ‘darp eden’ ... Ankara’da Las Tesis dansı yapan kadınları ‘darp eden’ polisler hakkında ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı verildi.

Ankara’da kadınlar Şili’den dünyaya yayılan Las Tesis dansı yapmak için Kızılay Güvenpark’ta 12 Aralık 2019 tarihinde toplandı. Ancak polis kadınlara müdahale etti ve 9’u kadın 10 kişi gözaltına alındı. 5 kadın polisin gözaltı sırasında orantısız güç kullandığı ileri sürülerek, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri hakkında ‘görevi kötüye kullanmaktan’ suç duyurusunda bulundu. Kadınlar avukatları aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, polislerin kendilerini darp ettiklerini ileri sürerken, darp edildiklerine ilişkin doktor raporlarını da savcılığa sundular. Suç duyurusunu inceleyen Cumhuriyet Savcısı Adem Ayyıldız Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama istedi.

Müdürlükten dosyaya gönderilen savunmada, kadınların polisin uyarısına rağmen Las Tesis dansını yapmaya başladığı kaydedilerek, şunlar belirtildi:

KOVUŞTURMAYA YER YOK

“Grubun kanuna aykırı eylemini sonlandırarak dağılmaları yönünde bir müddet beklenilmiş ancak grubun yaya trafiğini de engelleyecek şekilde kanuna aykırı eylemlerinde ısrar etmeleri üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü görevlilerince tekrardan kalkanlarla iteklemek suretiyle müdahalede bulunularak grubun çeşitli yönlere dağılması sağlanmıştır. Yapılan müdahalelere ve ikazlara rağmen dağılmayarak toplu şekilde yaya trafiğini de engelleyecek şekilde grup içerisinden bazı şahısların İzmir 1-2 Cadde üzerinde toplanarak tekrar kanuna aykırı eylemlerine devam ettikleri görülmüştür. Grup yapılan tüm ikna çabalarına, İkazlara ve müdahalelere rağmen dağılmamakta ve kanuna aykırı eylemlerinde ısrar etmesi üzerine, kamu düzenini sağlamak ve kanuna aykırı eylem şahıslar hakkında Ankara Valiliğinin yasaklama kararına istinaden İdari Yaptırım Karar Tutanağı düzenlemek amacıyla kademeli olarak zor kullanılmak suretiyle yakalama işlemi yapılmıştır. Yakalama işlemi yapılan şahısların görevliler hakkında asılsız ithamlarda bulunarak Cumhuriyet Savcılığına veya idari kurumlara şikâyette bulunmalarını engellemek amacıyla da doktor raporları alınmasının ve idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmesinin ardından şahıslar hastane önünden salıverilmişlerdir.”

Cumhuriyet Savcısı Ayyıldız, dosyayı inceleyerek polisler hakkında ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ kararı verdi. Savcı Ayyıldız, kararında, Ankara Valiliği’nin ilde eylem ve etkinlikleri yasakladığına atıfta bulunarak, “İzinsiz şekilde yapılan eyleme polis memurlarının usul ve yasaya uygun olarak müdahale ettikleri, bu haliyle herhangi bir suç ve suç unsuru teşkil eden bir eylem bulunmadığı anlaşılmakta” dedi.

"Las Tesis dansı yapan kadınları ‘darp eden’ polisler hakkında ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı: ‘Yasa." haberi, 23 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 23 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Las Tesis dansı yapan kadınları ‘darp eden’ polisler hakkında ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı: ‘Yasa.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Las Tesis dansı yapan kadınları ‘darp eden’ polisler hakkında ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı: ‘Yasa.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:15 Türkiye'nin iş gündemi Beştepe'de: Çalışma Meclisi'nde neler konuşulacak?
  2. 14:15 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  3. 14:09 Albanese, Elon Musk'ı Twitter'daki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi
  4. 14:06 Kayseri’den milli takıma 13 sporcu birden gitti!
  5. 14:06 Beşiktaş Transfer Çalışmaları: Nicolas Valentini İddiaları ve Boca Juniors'tan Açıklama
  6. 14:03 Duracell ve Doğa Koleji İş Birliğiyle Atık Pil Toplama Kampanyası: Battery Friend Forever
  7. 14:00 Cübbeli Ahmet'ten şeyh açıklaması geldi: İsmailağa Cemaati'nde 'Post'a kim oturacak?
  8. 13:59 Derbide Taraftar Dehşeti! O Yıldız Futbolcunun Başına Bıçak Denk Geldi!!
  9. 13:58 Hazine İki Tahvil İhalesiyle Toplamda 31.7 Milyar TL Borçlandı
  10. 13:50 Halil Umut Meler, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alacak!
  11. 13:31 Balıkesir'de Mahzen-31 Operasyonuyla 8 Şüpheli Yakalandı!
  12. 13:20 İsrail Ordusunun Batı Şeria'ya Baskını
  13. 13:16 Balıkesir'in Büyüleyici Köyleri: Doğanın ve Tarihin İç İçe Geçtiği Bir Tatil Deneyimi
  14. 13:13 Savaşın Masum Kurbanı: Gazze'de Bir Anne, Bir Bebek ve Yürek Burkan Dram
  15. 13:10 Netflix Türkiye'nin kararı şaşırttı: Ferzan Özpetek'in filmi neden yayınlanmadı?
  16. 13:09 Elektrikli Araçlar: Sektördeki Yükseliş ve Rekabetin Getirdiği Heyecan
  17. 13:08 Tasarruf çabaları boşa mı gidiyor? Kamuda kiralık araçlara ödenen rakamlar dudak uçuklattı
  18. 13:06 Doğal Şifa Deposu: Sarımsak ve Limon Kürüyle Sağlıklı Yaşam!
  19. 13:03 Türkiye ve Irak Arasında İmzalanan 26 Anlaşma: Bağdat Ziyaretinin Önemli Sonuçları
  20. 13:00 ABD'de Ölü Bulunan Yağmur Taktaş, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Gündem Haberleri