Libya’da şehit paylaşımı yapan Yeniçağ yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak’a yasa dışı operasyon! Turkcell

Libya’da şehit paylaşımı yapan Yeniçağ yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak’a yasa dışı operasyon! Turkcell

Libya’da şehit paylaşımı yapan Yeniçağ yazar... Yeniçağ gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'ın Twitter ve hesabın bağlı bulunduğu mail hesapları, Libya paylaşımları sonrasında şüpheli bir şekilde ele geçirildi.Batuhan Çolak yaşadıklarını anlatırken, ‘Turkcell...

Yeniçağ gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'ın Twitter ve hesabın bağlı bulunduğu mail hesapları, Libya paylaşımları sonrasında şüpheli bir şekilde ele geçirildi.

Batuhan Çolak yaşadıklarını anlatırken, ‘Turkcell ve Vodafone şebekelerinden gelen SMS’ler  telefonlarına gelmeden başka merkezlere nasıl gitmiştir?’ ifadelerini kullandı.

MURAT AĞIREL: SANSÜRÜN YENİ BİR EVRESİ

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de, “Bu basit bir hacklemenin çok ötesinde, illegal kamu gücünün de işe karıştığı bir operasyona benziyor. Sansürün çok yeni bir evresi. Sessiz kalınırsa bütün muhalifler aynı şeye hedef olacak korkarım” dedi.

İşte Batuhan Çolak'ın yaşadıkları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Libya'da birkaç şehit var" açıklamasından sonra elimdeki bilgileri kamuoyu ile paylaşmak istedim.

Sonrasında kanıtlarıyla birlikte şu mesajları twitter hesabımdan yayınladım:

"Yazarlarımızdan Batuhan Çolak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Libya'da bir kaç şehit var" açıklamasından sonra sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şunları yazmıştı:

“Erdoğan "Libya'da Birkaç tane şehidimiz var" diyerek günler sonra şehit haberlerini doğruladı. Gelin Libya'da neler oluyor biraz anlatalım. Bilindiği üzere Libya'nın büyük bir bölümü Hafter güçlerinin kontrolünde. Türkiye de ani bir manevra ile asker gönderme kararı aldı.

Libya'ya çok kıymetli subaylarımız da gönderildi. Bunlardan biri Albay Okan Altınay'dı. Görev yaptığı gemi de Hafter güçleri tarafından hedef alındı. Bombalı saldırıda şehit düştü. Cenazesi Türkiye'ye getirildi, sessiz sedasız, törensiz toprağa verildi.

Albay Okan Altınay'ın Libya'da şehit düştüğü nedense kamuoyuna açıklanmıyordu. Devre arkadaşları ve ailesi tepkiliydi. Kara Harp Okulu 1993 devresi arkadaşlarını unutmadı. Gidebilen koştu, gidemeyen çelenk gönderdi. Törensiz defin onları derinden yaraladı.

Arkadaşlarının bu şekilde toprağa verilmesini içlerine sindiremediler. Oysa bir kaç gün önce gemimizin vurulduğuna ilişkin gelen haber Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a sorulmuş ‘gemimiz isabet almadı’ denilerek yalanlanmıştı. Albayımız da orada şehit düşmüştü.”

Şehit Albay Okan Altınay,  "Atatürkçü" diye ordudan ayrılmak zorunda kalmış, sonrasında da 'ihtiyaç var' denilerek tekrar orduya alınmıştı.

En zor görevlere gönüllü gider, en sorunlu bölgelerde görevini en iyi şekilde yerine getirirdi. Albayımız Türkiye'deyken de sınırda görev yapmıştı. İşte bu kahraman Türk subayı 'bir kaç tane şehit' denilerek kamuoyuna açıklanmıyor.

Kahraman şehidimiz Albay Okan Altınay'a yapılmayan şehitlik töreni en kısa zamanda en üst düzey katılımla yapılmalıdır. En azından ruhunu rahatlatalım. Hiçbir siyaset, şehitlerimizden öte değildir.”

Mesajlar kısa sürede milyonlarca kişiye ulaştı ve kamuoyunun bilgilenmesi sağlandı.

Aynı şekilde yazarımız Murat Ağırel de şehitlerimizin fotoğraflarını paylaşarak, törensiz bir şekilde defnedilmelerine tepki gösterdi. Ağırel'in paylaşımı da kısa sürede milyon kişiye erişti ve büyük yankı buldu.

TELEFONLAR SUSMADI

Yapılan bu paylaşımlardan sonra, "mesajın kaldırılması için" çok sayıda tehdit mesajı, rica telefonu ve mesaj aldım. Şehit albayın istihbarat bünyesinde çalıştığı ifade ediliyor, kurumdaki teamüllere göre bazı şehitlerin törensiz ve sessiz defnedilebileceği ifade ediliyordu.

Ancak olayı kamuoyuna ilk açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Kendisinin paylaşımından sonra konunun detaylarını aktarmamız bir vatandaşlık göreviydi.

Çünkü, şehidimizin silah arkadaşlar 1993 yılı Kara Harp Okulu mezunları yaşananlara çok tepkiliydiler.

Paylaşımlarda Libya'da şehit olan personellerimizin memleketlerinde törensiz bir şekilde defnedilmeleri eleştirmiş ve devre arkadaşlarının bu şekilde son yolculuğuna uğurlanmasından rahatsız olmuşlardı.

E-OPERASON BAŞLIYOR

Gmail ve twitter hesaplarımın yanımda telefon olmadan başka bir bilgisayar ve IP'den açılması teknik olarak mümkün değil. Ama bir şekilde hesaplarımıza girilmiş ve ele geçirilmiştir.

Hesaplara girildikten sonra bugüne kadar google servisleri ile ilgili yaptıkları tüm hareketler arşivlenmiş ve indirilmiştir.

Twitter'da Libya şehitleri ile ilgili yapmış oldukları paylaşımlar silinmiştir. Aynı olay yazarımız Murat Ağırel'in de başına geldi.

Turkcell ve Vodafone şebekelerinden gelen SMS'ler  telefonlarına gelmeden başka merkezlere nasıl gitmiştir?

Bu bir kişinin yapabileceği sıradan bir hırsızlık olayı değildir.

Türkiye'nin güvenliğini sağlamakla yükümlü olan kurumlarımızın, gazetecilerin sosyal medya hesaplarıyla uğraşmaları kabul edilemez.

Yeniçağ'a yapılan operasyon, kamuoyunun bilgi alma hakkına yapılan büyük bir saldırıdır.

KAMUOYUNUN BİLGİ ALMA HAKKI SAKLANIYOR

Şehitlerimizin devre arkadaşları ve ailelerinin bile tepki gösterdikleri törensiz definler şehitlerimizin ruhlarına saygısızlık değil midir?

Bunları dile getirmek onların aziz hatıralarını yaşatmak ve ailelerini rahatlatabilmek için önemli değil midir?

Hangi siyaset şehitlerimizin kanı, hatırası, varlığından üstündür?

Gazetemiz yazarlarına yapılan bu akıl almaz, demokrasi dışı müdahale Balyoz, Ergenekon sürecinde FETÖ'nün yaptığı yöntemleri andırmaktadır.

Yaşananları izah edebilecek kelime, izah edebilecek bir cümle kurmakta zorlanıyoruz.

İŞTE HESAPLARI ALAN IP VE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN GÖRÜNTÜSÜ

İşte hesapları ele geçirenlerin yaptıkları işlemler:

Kurtarma e-postası olarak [email protected] adresini girmişler.

Kurtarma telefonu ve mail adreslerini kaldırmışlar.

"Libya’da şehit paylaşımı yapan Yeniçağ yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak’a yasa dışı operasy." haberi, 23 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Libya’da şehit paylaşımı yapan Yeniçağ yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak’a yasa dışı operasy.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Libya’da şehit paylaşımı yapan Yeniçağ yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak’a yasa dışı operasy.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  2. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  3. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  4. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  5. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  6. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  7. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  8. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  9. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  10. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  11. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  12. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  13. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  14. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  15. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  16. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  17. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  18. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  19. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  20. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
Politika Haberleri