Liderlerden 19 Mayıs mesajı

Liderlerden 19 Mayıs mesajı Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun'da emperyalizme karşı başlattığı kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin yıl dönümünde liderler de mesajlarını

Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun'da emperyalizme karşı başlattığı kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin yıl dönümünde liderler de mesajlarını yayınladı.

101 yıl önce bugün 19 mayıs 1919'da bandırma vapuruyla yola çıkan Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun'da emperyalizme karşı kurtuluş ve bağımsızlık savaşımızı başlattı. Kıvılcımın başladığı 19 Mayıs günü Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gençlere bayram olarak armağan edildi.

KILIÇDAROĞLU: GENÇLERİMİZİ HİÇBİR KUVVETİN YIKMAYACAĞI BİLİNMELİDİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, "Dün Samsun'da hak hukuk adalet mücadelesi veren gençlerimizi hiçbir kuvvetin yıkamayacağı bilinmelidir" dedi. Kılıçdaroğlu mesajında Türkiye'nin bir ekonomik buhran ile karşı karşıya olduğunu söylerken, iktidarı da eleştirdi.

"Ülkenin evlatlarının umutsuz olmaya hakkı yoktur" diyen Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün geleceği gençlere emanet ettiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Dün Samsun'da hak hukuk adalet mücadelesi veren gençlerimizi hiçbir kuvvettin yıkamayacağı bilinmelidir. İnanıyorum ki onlar aynı azim ve kararlılıkla Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağımız yarınların da yılmaz savunucu olacaktır."

AKŞENER'DEN VİDEOLU 19 MAYIS KUTLAMASI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Bandırma Vapuru'nu yolculuğunu gösteren bir video ile kutladı. Akşener, "Hüznümüz de bir, sevincimiz de bir... Dünümüz de bir, yarınımız da bir... Birlikte atıyor yüreklerimiz... Çünkü, AYNI GEMİDEYİZ. #19Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!" dedi.

ERDOĞAN'DAN 19 MAYIS MESAJI

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gençlere seslenen Erdoğan, "Bugün biz, sizlere daha aydınlık, umutlu ve barış dolu bir gelecek için çalışırken, sizden beklentimiz kahraman ecdadımızdan emanet aldığımız vatan ve bayrak sevgisine, özgürlük aşkına sahip çıkmanız; bu yüce değerleri sonraki nesillere aktarmanızdır" dedi.

Erdoğan'ın mesajı şöyle:

“Işığımız, umudumuz, geleceğimiz sevgili gençler…

19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan, Amasya, Erzurum ve Sivas’tan tüm yurda yayılan, Milli Mücadeleyi başarıya taşıyan ruhu, heyecanı ve coşkuyu bugün de sizlerin gözlerinde görüyorum.

Bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşümüzün başlangıcı olan 19 Mayıs, aziz milletimizin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, hiçbir şartta himaye altına girmeyeceğini, özgür iradesine her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği gündür.

İstikbal mücadelemiz boyunca, tarihe gömülmek istenen aziz milletimiz azim, cesaret, kararlılık ve inançla yürüdüğü yolda, her türlü zorluğa göğüs germiş, canı pahasına vatanına ve bayrağına yönelen tehditleri bertaraf etmiştir.

Özgürlüğümüzün, egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı aziz Türk Gençliği…

Bugün biz, sizlere daha aydınlık, umutlu ve barış dolu bir gelecek için çalışırken, sizden beklentimiz kahraman ecdadımızdan emanet aldığımız vatan ve bayrak sevgisine, özgürlük aşkına sahip çıkmanız; bu yüce değerleri sonraki nesillere aktarmanızdır.

Samsun’da yakılan meşaleyi bugün de aynı kararlılık ve gururla taşıyan siz gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesisiniz.

Milli değerlerine bağlı, evrensel değerlerle barışık olarak ve geleceğe güvenle bakarak yetişmeniz, 19 Mayıs ruhunu anlamanız, benimsemeniz ve sorumluluğunu üstlenmeniz geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır.

Sizlerden çok büyük başarılar bekliyor ve sizlere güveniyorum. Üstlendiğiniz büyük sorumluluğun bilinciyle çok çalışacağınıza, Cumhuriyetimize kararlılıkla sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum.

Bu düşüncelerle, siz gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını bir kez daha saygıyla anıyorum.”

"Liderlerden 19 Mayıs mesajı" haberi, 19 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Liderlerden 19 Mayıs mesajı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Liderlerden 19 Mayıs mesajı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri