Liselilere cemaat kitapları dağıtıldı: İlçe milli eğitim müdürü 'haberim yok' dedi

Liselilere cemaat kitapları dağıtıldı: İlçe milli eğitim müdürü 'haberim yok' dedi

Liselilere cemaat kitapları dağıtıldı: İlçe ... Milli Eğitim Bakanlığı'nın dini vakıf ve tarikatlarla iş birliği hız kesmiyor.

Ordu'da bulunan bir lisede öğrencilere Işık Cemaati'ne ait kitaplar ücretsiz dağıtıldı. Okul müdürünün talimatıyla tüm öğrencilere verilen cemaat kitapları için Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü, "Benim haberim yok. Okul müdürünün hangi emirle dağıttığını bilmiyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in "Tarikatlarla protokol yapmaya devam edeceğiz" sözleri tartışmaya devam edilirken, Ordu'daki bir devlet lisesinde öğrencilere Işık Cemaati'ne ait kitaplar dağıtıldı.

Her bir öğrenciye 3 tane olmak üzere ücretsiz dağıtılan kitaplar Ordu Fen Lisesi Müdürü Turgay Türkmen'in talimatıyla sınıflara gönderildi.

Okuldaki öğrenciler, Hüseyin İlmi Işık'ın "Herkese lazım olan iman" , M. Sıddık Gümüş'ün "İngiliz casusunun itirafları ve Konak Vakfı'nın 'Mızraklı İlmihal" kitaplarının dağıtıldığı anları görüntüledi.

Kitapların taşındığı kolilerin üzerinde ise, "Merhum İsmail Hafız ve merhume Vasfiye Şimşirgil'in ve tüm geçmişlerimizin ruhları için hediyemizdir" etiketlerinin yapıştırıldığı görüldü.

İl Milli Eğitim Müdürü: Haberimiz yok

BirGün gazetesinin haberine göre; öğrencilere dağıtılan söz konusu cemaat kitaplarıyla ilgili konuşan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, öğrencilere verilen bu kitaplarla ilgili bilgisi olmadığını öne sürerek konunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sorulması gerektiğini söyledi.

Kitapların bizzat dağıtımını gerçekleştiren Ordu Fen Lisesi Okul Müdürü Turgay Türkmen ise, "Bu uygulama yeni değil. ÇEDES Projesi kapsamında biz zaman zaman dini değerlerin öğretilmesi için böyle kitaplar dağıtıyoruz. Bu Milli Eğitim'in bilgisi kapsamında yapılan bir uygulama" dedi.

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek ise okul müdürü Turgay Türkmen'in "Milli Eğitim'in haberi var" söylemini yalanlayarak " Bize sizin bahsettiğiniz kitaplarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan herhangi bir kitap gelmedi. Okul müdürünün bunu hangi gerekçeyle ve kimin talimatıyla yaptığını bilmiyorum. Okul müdürü ile bu konuyu konuşup size tekrar bilgi vereceğim" dedi.

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Ordu Fen Lisesi Müdürü Türkmen ile yaptığı telefon görüşmesinin peşinden verdiği demeçte, "Okul müdürü ile görüştüm. Milli Eğitim Bakanlığı ve ÇEDES'in bu kitaplarla hiçbir bağlantısı yok. Ben kitapların dağıtılıp dağıtılmadığını bile bilmiyorum. Biz Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak böyle bir kitap dağıtmadık. Konunun bizle alakası yok" dedi.

"Liselilere cemaat kitapları dağıtıldı: İlçe milli eğitim müdürü 'haberim yok' dedi" haberi, 27 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 27 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Liselilere cemaat kitapları dağıtıldı: İlçe milli eğitim müdürü 'haberim yok' dedi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Liselilere cemaat kitapları dağıtıldı: İlçe milli eğitim müdürü 'haberim yok' dedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  2. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  3. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  4. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  5. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  6. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  7. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  8. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  9. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  10. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  11. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  12. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  13. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  14. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  15. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  16. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  17. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  18. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  19. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  20. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
Eğitim Haberleri