Lombardiya daha da güvensiz

Lombardiya daha da güvensiz

Lombardiya daha da güvensiz Covid-19 salgınında can verenlerin 25 bine doğru tırmandığı İtalya’da, 100 bin fabrika Sanayiciler Birliği’nin baskısıyla erken işbaşı yaptı.

Covid-19 salgınında can verenlerin 25 bine doğru tırmandığı İtalya’da, 100 bin fabrika çalışanı Sanayiciler Birliği’nin baskısıyla erken işbaşı yaptı.

Covid-19 salgınında “ikinci aşamaya” 4 mayısta geçmeyi planlayan İtalya’da 100 bin fabrika ve şirket işbaşı yaptı. Covid-19’a bağlı ölümlerin her gün 500’ün üzerinde seyrettiği Lombardiya bölgesi ve baş şehri Milano, üretime geçen fabrikalar arasında baş sırada.

Lombardiya Sanayiciler Birliği’nin yeni seçilen yöneticisi Carlo Bonomi, her fırsatta salgını gerekçe gösterilerek ekonominin duramayacağını savundu. Sivil Savunma’nın aktardığı resmi rakamlarda hastanelerin yoğun bakım ünitelerine yatırılan hastalarda düşüş yaşandığı ifade edilse de Lombardiya’da günlük ölüm rakamları yüksek seyrediyor. Buna karşın, birçok fabrika ve şirketin, 4 Mayısı beklemeden Valiliklere yazdıkları yazıyla, üretim için izin aldıkları belirtiliyor.

Roma Üniversitesi’nde koruyucu tıp ve hijyen profesörü Walter Riccardi, bu aşamada işçilerin çalışmaya başlamasıyla özellikle Lombardiya ve Piemonte bölgelerinde ikinci bir salgın dalgasının kesinlikle yaşanacağını duyurdu. Ancak ülke ekonomisinin II: Dünya Savaşı sonrasındaki gibi olduğuna vurgu yapan Sanayiciler Birliği, bilim insanlarından gelen bütün uyarılara karşın üç maymunları oynamayı tercih etti.

Sendikaların yaptığı araştırmaya göre İtalya’da yeniden işbaşı yapmak için 18 bin fabrika yöneticisi ilgili valiliklerden izin belgesi talep etti. Valilikler çok az sayıda fabrika dışında bütün üretim birimlerinde faaliyete geçilmesi için olur verdi.

“KORUYUCU ÖNLEMLER ALINMIYOR”

İtalya’da birçok fabrika ve işyerinde sosyal mesafe ve maske kullanımı gibi koruyucu önlemlerin alınmadığına dikkat çeken sendika yöneticileri, ülkede kronikleşen ve sıkıntısı çekilen maske konusunu da anımsatarak duydukları kaygıyı dile getirdi.

Özellikle lojistik sektöründe çalışan şirketlerin kapının ardındaki ikinci bir salgın dalgasının yuvası olacaklarına işaret eden sendika yöneticileri, Milano yerel yönetimini e-ticareti bu güç aşamada desteklemekle eleştirirken, sanal ortamdaki satışların ikiye katlanması nedeniyle lojistikle uğraşan şirketlerde personelin 1 metre sosyal mesafesine uygun çalıştırılmadığını öne sürüyor.Yaklaşık iki aydır vatandaşı karantinada tutan İtalya’da bugüne kadar gösterilen çabaların kaybedileceği riski üzerinde duruluyor.

Milano-Venedik arasında yapımı gerçekleştirilen hızlı tren şantiyesinin salgın sırasında kitlesel ölümlere sahne olan Brescia’da 4 Mayısı beklemeden başladığı da açıklandı. İtalya bütününde lojistik bir yana liman işletmeleri, metal-iş, gemi üretimi gibi başlıca iş kollarında işçiler üretime geçti. Cenova limanı işçilerinin de çalıştırılmaya zorlandığı, FİOM sendikasının çatısı altında örgütlenen Cenovalı işçilerin iş güvenliği olmadığı için çalışmak istemedikleri, bugün greve çıkıp çıkmamama konusunda karar alacakları duyuruldu.

İtalya’da Conte’nin başkanlığındaki merkezi hükümet ile her kafadan bir ses çıkan çeşitli yerel yönetimler arasında süre gelen anlaşmazlık ve tartışmalar, Covid-19 salgınının yönetimi konusunda büyük bir karmaşa yaratıyor. Ülke bütününde salgına bağlı ölümlerin 25 bine doğru seyrettiği İtalya’da yaşamını yitiren doktorların sayısı 150’ye doğru tırmanıyor. Bilim insanlarının uyarısını hiçe sayan, Sanayiciler Birliği’nin baskısıyla 100 bin fabrika ve şirkette görev başı yapan İtalya, özellikle üretimin kaleleri Lombardiya ve Piemonte bölgeleri bu kırılgan süreci nasıl yaşayacak göreceğiz.

"Lombardiya daha da güvensiz" haberi, 22 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan Lombardiya daha da güvensiz haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lombardiya daha da güvensiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
  2. 04:00 Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
  3. 03:58 Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
  4. 03:56 Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
  5. 03:54 Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
  6. 03:53 Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
  7. 03:47 200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
  8. 03:42 Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
  9. 03:39 Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
  10. 03:33 Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!
  11. 03:31 Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi bakın hangisi?
  12. 03:29 18 Mayıs'ta tarihte neler oldu?
  13. 03:28 Yakıt alırken kontak kapatmazsak bakın ne oluyormuş!
  14. 03:26 Buket Aydın'ın yorumu tartışmaya sebep oldu: "İlk hesabı erkek ödemeli"
  15. 03:24 Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı geldi!
  16. 03:22 Bir aylık arabada 241 bin lira masraf çıktı
  17. 02:27 Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
  18. 02:25 Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
  19. 02:04 Evdeki sineklerden kurtulmanın basit yöntemi!
  20. 01:46 Büyük derbiye saatler kala Fenerbahçe cephesinde beklenmedik bir şok yaşandı!
Ekonomi Haberleri