Lübnan’da gerginlik artıyor! Bölgeden acil yardım talebi yapılıyor

Lübnan’da gerginlik artıyor! Bölgeden acil yardım talebi yapılıyor

Lübnan’da gerginlik artıyor! Bölgeden acil y... Lübnan’ın resmi haber ajansı NNA’ya göre, İsrail savaş uçakları Dahiye bölgesindeki pek çok binayı hedef aldı. Bombardıman sonucunda Burc el-Baracine ve Hureky mahalleleri arasında geniş bir alanda binalar yerle bir oldu.

Saldırılar sonucunda büyük bir yıkım oluşurken, arama kurtarma ekipleri enkaza gömülenleri kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Lübnan’ın resmi haber ajansı NNA’ya göre, İsrail savaş uçakları Dahiye bölgesindeki pek çok binayı hedef aldı. Bombardıman sonucunda Burc el-Baracine ve Hureky mahalleleri arasında geniş bir alanda binalar yerle bir oldu. Beyrut’taki hastanelerden gelen acil kan bağışı talepleri, bölgedeki durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik saldırıları yalnızca Beyrut ile sınırlı kalmadı. Cebeli Lübnan vilayetinin Şuf bölgesi de İsrail’in hava saldırısına maruz kaldı. Bu saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Lübnan makamları, İsrail’in bu saldırılarda sivilleri hedef aldığını ifade ederken, bölgede büyük bir yıkım yaşandığı aktarıldı.

İsrail ordusu, Hizbullah ile 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalar çerçevesinde Lübnan’ın güneyi, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan makamlarının verdiği bilgilere göre, bu saldırılarda en az 783 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, bombardıman sonucunda yaklaşık 150 bin kişi yerinden edildi. Hizbullah ise İsrail’in saldırılarına karşılık olarak güney ve doğu bölgelerinden füze saldırıları gerçekleştiriyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Beyrut Havalimanı’nda devriye uçaklarının uçtuğunu ve "düşman unsurların buraya inişine izin vermeyeceklerini" açıkladı. Hagari, ayrıca Beyrut’un güneyinde Hizbullah’a ait mühimmat depolandığını iddia ettiği 3 binayı hedef alacaklarını belirtti. İsrail ordusu, Beyrut'ta Hizbullah'a ait stratejik hedefleri vurduğunu ve bu saldırıların sonuçlarını değerlendirdiklerini ifade etti.

İsrail ordusunun Beyrut ve Lübnan’ın güney bölgelerine yönelik saldırıları sonrası halkın kuzeye ve başkent Beyrut’a doğru göç ettiği bildiriliyor. Birçok kişi evlerini terk etmek zorunda kalırken, bazı Lübnanlıların da Suriye’ye kaçtığı belirtiliyor. Lübnan’daki durum, uluslararası kamuoyunu endişelendirmeye devam ederken, bölgede insani kriz derinleşiyor.

İsrail’in Beyrut’a yönelik şiddetli saldırılarına karşılık olarak, Hizbullah da İsrail’in kuzeyindeki Safed, Karmiel ve Nahariya bölgelerini roketlerle hedef aldı. İsrail ordusu, son saatlerde kuzey bölgelere 65 roket atıldığını bildirdi. Bu saldırılar sonucunda bir kişinin hafif yaralandığı ve bazı bölgelerde yangınlar çıktığı aktarılıyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail’in Lübnan’a yönelik artan saldırıları hakkında uyarılarda bulunarak bölgesel bir savaşın önlenmesi gerektiğini vurguladı. Guterres, bu krizin anahtarının Gazze’de olduğunu ifade etti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail’in Beyrut’a düzenlediği saldırılardan önce haberdar olmadıklarını belirterek, "ABD’nin bu saldırılarda hiçbir rolü yoktur," dedi.

"Lübnan’da gerginlik artıyor! Bölgeden acil yardım talebi yapılıyor" haberi, 28 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Lübnan’da gerginlik artıyor! Bölgeden acil yardım talebi yapılıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lübnan’da gerginlik artıyor! Bölgeden acil yardım talebi yapılıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:24 Bankalar emeklilerin maaşlarını 81 ilde yeni bir yöntemle alabileceklerini duyurdu!
  2. 03:14 E-Devlet üzerinden başvuru yapmak yeterli: 15 Ekim'de hesaplara yatırılacak
  3. 03:10 Lübnan’da gerginlik artıyor! Bölgeden acil yardım talebi yapılıyor
  4. 03:09 Ünlü düdüklü tencere üreticisi iflas etti! Mutfakların vazgeçilmezlerinden biriydi!
  5. 01:09 Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağına dair açıklama EPDK'dan geldi
  6. 01:09 Yeni Yılda Önemli Zamlar Bekleniyor: 3 Ay İçinde Fiyatlar Bu Şekilde Olacak
  7. 00:45 Sergen Yalçın'a sürpriz talip!
  8. 00:39 Mustafa Denizli, Fatih Terim ve Şenol Güneş İzmir'de buluşuyor!
  9. 00:36 Taylor Swift’in Harris Desteği Cumhuriyetçilerde Tepki Yarattı
  10. 00:31 Messi, emeklilik öncesi Newell’s Old Boys'a dönüş hazırlığında!
  11. 00:27 Araç Kullanımına Yaş Sınırı: O Yaşı Dolduranlar İçin Direksiyon Yasağı
  12. 00:23 Üç Otomobil Devi 150 Bin Aracı Geri Çağırma Kararı Aldı
  13. 00:23 İsrail’in kredi notu düşürüldü!
  14. 00:21 Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 45. sezon başlıyor!
  15. 00:17 3 bin 500 yıllık Mısır firavununun yüzünü yeniden oluşturdular
  16. 00:16 2024'ün En Memnun Eden Otomobilleri Belirlendi: Tüketici Raporu Yayımlandı
  17. 00:12 Narin'i gömen Nevzat'ın yanındaki 2 kişi tespit edildi: 'Şahin Göz' o anları kayıt altına aldı
  18. 00:11 CHP'den İmamoğlu yorumu: "Bir süreliğine siyaset dışına itme çabası var"
  19. 00:08 Soma’da suç örgütüne operasyon: 7 kişi tutuklandı!
  20. 00:03 Ankara'dan ilk New York açıklaması
Gündem Haberleri