Mahçupyan: İşin tadı kaçtı!

Mahçupyan: İşin tadı kaçtı!

Mahçupyan: İşin tadı kaçtı! Bugünkü köşe yazısında Davutoğlu’nun görevi bırakmasına varan sürecin yol arkadaşları arasındaki en basit ahlaki usul kurallarını bile ihlal ettiğini savunan Mahçupyan, yaşananlar nedeniyle AKP’nin ''algısal ve duygusal...

Bugünkü köşe yazısında Davutoğlu’nun görevi bırakmasına varan sürecin yol arkadaşları arasındaki en basit ahlaki usul kurallarını bile ihlal ettiğini savunan Mahçupyan, yaşananlar nedeniyle AKP’nin ''algısal ve duygusal zemin’de yara aldığını yazdı. Artık AKP’nin her hatasının daha çok göze batacağını söyleyen Mahçupyan, Davutoğlu’nun ''ipinin çekilmesi''nin ''Erdoğan’ın karar mekanizmasını tek merkezli ve hiyerarşik yapma isteği’dışında hiçbir anlamlı nedeninin görülemediğini kaydetti.

''İşin tadı’ kaçmış durumda

Mahçupyan, yazısına her siyasetçinin ne kadar güçlü ve sevilen biri olursa olsun toplumda bir yere kadar avansı olduğunu hatırlatarak başladı.

Siyasetçilerin hassas olaylara yaklaşımlarının toplumca hep hatırlandığını savunan Mahçupyan, “Siyasetçinin bu sınavdan çıktığı durumlarda eşik yükselir, tabanla siyasetçi arasında bir bütünleşme ortamı doğar. Buna karşılık sınavdan başarısız çıkıldığında gizli bir kopuşun dinamikleri tomurcuklanır. İnsanlar bunu açıkça ifade etmek istemeyebilirler ama ''işin tadı’ kaçar'' yorumunda bulundu.

Bu duruma, “Davutoğlu’nun hiç gerek yokken bu şekilde gönderilmesi AK Parti’de ''işin tadını’ kaçırmış durumda'' diye örnek veren Karar yazarı,  şu zamana kadar AKP’nin hatalarına rağmen ''doğruları çok daha fazla olduğu için’ desteklemeye devam eden AKP seçmenlerinin artık partinin hatalarını daha çok görmeye ve rahatsız olmaya başlayacağını yazdı.

''Erdoğan’ın tamir etmesi hiç kolay değil’

Mahçupyan, “Erdoğan’ın her aşırı sert, fazla otoriter veya yanlış bulunan sözü çok daha yaralayıcı olacak. AK Partililerin yüreğini sıkıştıracak ve onları mesafe almak zorunda hissettirecek'' derken, Erdoğan’ın da bu çatlağı tamir etmesinin hiç kolay olmayacağını kaydetti.

Yazı şöyle devam etti: “Çünkü tamir için iki yıldır Cumhurbaşkanlığı ve çevresinde üreyen tavır ve duruşun tersine çevrilmesi gerekiyor. Eğer niyet bu olsa idi Davutoğlu’na bel altından vuruşları da özendiren yaklaşım niye sürdürüldü? Ayrıca eğer niyet bu idiyse Davutoğlu’ndan daha ehil olan ve herhangi bir görevi gönül rahatlığıyla delege etmeyi mümkün kılan başka birini niye arayasınız?''

Davutoğlu’nun da krizde payı olduğunu yazan Mahçupyan, yine de krizde asıl sorumluluğu ''reisçi’ olarak adlandırılan kesime yöneltti. Mahçupyan, “Yol arkadaşlığının ima ettiği en basit ahlaki usul kurallarının bile ihlal edilebildiği ve buna göz yumulduğu ya da görmezden gelindiği bir süreçten geçildi. Bu AK Parti yönetimi adına bir başarısızlıktı ve Davutoğlu ile Başbakanlık çevresinin de bu başarısızlıkta payı var. Ancak bir yönetim zaafının güç dengesinde güçsüz olanın üzerine yıkılarak, üstelik bunda ''fitne’ aranarak sunulması, AK Parti’nin sahip olması ve sahip çıkması gereken edep ve adap kodlarını yerle bir etti'' ifadelerini kullandı.

''Yolsuzluklar zaten yaraydı’

AKP’nin şu zamana kadar sadece köprü, tünel, yol gibi projelerle değil aynı zamanda doğru bir ahlaki zemin üzerine oturmasıyla da destek topladığını savunan Karar yazarı, artık bu duruşun kırıldığını savunarak, “Yolsuzluklar zaten bir yaraydı… Yarattığı rahatsızlık ortadan kalkmasa da, beşeri zafiyetle bir yere kadar açıklanabildi ve başkaları tarafından kötüye kullanılma endişesi ile kenara kondu. Ama bu son olay hiçbir gereği yokken ve hiçbir gerçekçi gerekçeye dayanmadan yaşandı… Erdoğan’ın karar mekanizmasını tek merkezli ve hiyerarşik yapma isteğinin dışında hiçbir anlamlı neden bulamıyor insanlar…'' diye yazdı.

''Maalesef ''işin tadı’ gerçekten de kaçtı’

Mahçupyan, yazısını Erdoğan’ı da eleştirerek şöyle noktaladı:“Erdoğan’ın bu tercihi önündeki eşiği aşağı çekti, verilmiş olan avans alanını daralttı. Daralmayı engellemek üzere şimdi''tehdit altındayız’ söyleminin öne çıkarılması şaşırtıcı olmaz. Bununla tabanı bir süre daha oyalamak belki mümkündür ama maalesef ''işin tadı’ gerçekten de kaçtı…''

"Mahçupyan: İşin tadı kaçtı!" haberi, 12 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Mahçupyan: İşin tadı kaçtı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mahçupyan: İşin tadı kaçtı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  2. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  3. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  4. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  5. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  6. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  7. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  8. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  9. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  10. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  11. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  12. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  13. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  14. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  15. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  16. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  17. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  18. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  19. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  20. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
Otomotiv Haberleri