Mahkeme, Yurtiçi Kargo işçilerinin işe iadesine karar verdi

Mahkeme, Yurtiçi Kargo işçilerinin işe iadesine karar verdi

Mahkeme, Yurtiçi Kargo işçilerinin işe iades... Sendikalı oldukları için Yurtiçi Kargo'da işten çıkarılan işçilerin açtığı davalarda mahkeme işe iade ve tazminat ödenmesine hükmetti.

Yurtiçi Kargo'da işten çıkarılan işçilerle ilgili açılan işe iade davalarında mahkeme, işten çıkarmaları 'sendikal sebep' sayarak işe iade ve sendikal tazminata karar verdi.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre; Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) tarafından yapılan açıklamada, "Yurtiçi Kargo işçileri anayasal hakkını kullanarak sendikamıza üye oldular ancak işçilere yönelik istifa baskısı ve mobbinge varan uygulamaların ardı arkası kesilmedi. Yurtiçi kargo işvereni farklı tarihlerde yaptığı işten çıkarmalar ile bugüne kadar 150'den fazla üyemizin işine son verdi. İşten çıkarılan üyelerimizle ilgili işe iade davaları açıldı. Yurtiçi Kargo işçisi olmasına rağmen muvazaalı olarak alt işveren Turan Kargo'da sigortalı gösterilirken işten çıkarılan üyemiz Serkan Sarıkaya ve Celal Şimşek'le ilgili İstanbul 23. İş Mahkemesinde dün (27.07.2021 tarihinde) görülen dava duruşmasında Mahkeme, Serkan Sarıkaya ve Celal Şimşek'in 'sendikal nedenle' işten çıkarıldığına karar verdi.

Mahkeme, her iki üyemizin de asıl işveren olan Yurtiçi Kargo'da işe iadesine, işe başlatması ya da başlatmaması şartına bağlı olmaksızın 12 aylık brüt ücreti tutarında sendikal tazminata ve 4 aya kadar boşta geçen süre ücretinin ödenmesine hükmetti" denildi.

"Yurtiçi Kargo işçilerin haklarını çiğnemekten vazgeçmeli"

Bundan önce de çeşitli mahkemelerce Yurtiçi Kargo'da işten çıkarılanlarla ilgili açılan davalarda işe iade ve sendikal tazminata hükmeden kararlar verildiği hatırlatılan açıklamada Genel Başkanımız Kenan Öztürk'ün sözlerine de yer verildi. Yurtiçi Kargo işverenini işçilerin yasal haklarını engelleyen tutumundan vazgeçmeye çağıran Öztürk, şunları söyledi:

"Ülkemizin en eski kargo firmalarından olan Yurtiçi Kargo, kuralsız, esnek çalışma ile işçileri sendikal haklardan mahrum bırakarak, günde 12-13 saat sömürü koşulları altında çalıştırmak istiyor. Bu uygulamaları ile işçileri yalnızlaştırıp tek başına, işverenin karşısında güçsüz, güvencesiz ve örgütsüz bırakmak istiyor lakin yanılıyor. Sendikamız Yurtiçi kargo işçilerinin yanındadır. Yurtiçi Kargo işçileri, insanca yaşanabilir bir ücret, sendikalı, iş güvenceli, toplu sözleşmeli bir düzene kavuşana kadar mücadelemiz sürecektir. Yurtiçi Kargo, haksız ve hukuksuz yöntemlerden, işçilere baskı yapmaktan, işçilerin haklarını çiğnemekten vazgeçmeli; onlara emeklerinin karşılığını vermeli, en temel ve demokratik hakkı olan sendikalaşma hakkına saygı göstermelidir."

"Mahkeme, Yurtiçi Kargo işçilerinin işe iadesine karar verdi" haberi, 28 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 28 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Mahkeme, Yurtiçi Kargo işçilerinin işe iadesine karar verdi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mahkeme, Yurtiçi Kargo işçilerinin işe iadesine karar verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  2. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  3. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  4. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  5. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  6. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  7. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  8. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  9. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  10. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  11. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  12. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  13. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  15. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  16. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  17. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  18. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  19. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  20. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
Ekonomi Haberleri