Mahmut Tanal: Erdoğan Anayasal suç işledi

Mahmut Tanal: Erdoğan Anayasal suç işledi

Mahmut Tanal: Erdoğan Anayasal suç işledi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Selahattin Demirtaş'ı kastederek "Bunları bırakamayız" açıklamasına CHP'li Mahmut Tanal Erdoğan Anayasal suç işliyor diyerek yanıt verdi.AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem isim vermeden HDP’yi...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Selahattin Demirtaş'ı kastederek "Bunları bırakamayız" açıklamasına CHP'li Mahmut Tanal Erdoğan Anayasal suç işliyor diyerek yanıt verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem isim vermeden HDP’yi eleştirdiği hem de 6-8 Ekim Olayları’na atıfta bulunarak Demirtaşla ilgili "Bunları bırakamayız." açıklamasına CHP Milletvekili ve Avukat Mahmut Tanal'dan yanıt verdi.

Tanal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Demirtaş Yine Tutuklandı Erdoğan ‘Bırakamayız' Dedi.Cumhurbaşkanın bu açıklaması;TCK 288 maddesi uyarınca Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçudur.Anayasa mad 138 uyarınca da anayasal bir suç işlenmekte Mahkemelerin bağımsızlığı ilkesi zedelenmektedir." dedi.

Erdoğan ne demişti?:

“Bunları bırakamayız”

Bugün New York’a hareket etmeden önce İstanbul’da Teknofest’te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da hem isim vermeden HDP’yi eleştirdi hem de 6-8 Ekim Olayları’na atıfta bulundu.

Erdoğan, “Bu ülkede katil aranıyorsa bunların adresini aramaya gerek yok. Bunlar, parlamentoya kadar sızmışlar. Sokağa insanları çağırıp ondan sonra Diyarbakır’da 53 evladımızı öldürenleri bu millet unutmuyor ve unutmayacaktır da. Sonuna kadar bu işin takipçisiyiz, takipçisi olacağız. Bunları bırakamayız. Eğer biz bırakırsak ebedi alemde şehitlerimiz bize bunun hesabını sorar. Bu topraklar rastgele topraklar değil” dedi.

Temelli: “Yargı talimatla çalışıyor”

Bugün Parti Meclisi toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise 6-8 Ekim Olayları’nın sorumlusunun dönemin iktidarı olduğunu savundu.

Temelli, “6-8 Ekim’de ortaya çıkan tabloyu siyaseten HDP aleyhine kullanan iktidar bundan medet umuyor. 6-8 Ekim’in de eğer o gün orada suç varsa o suçun faili de bizzat devlettir. Selahattin Demirtaş yargılanıp tahliye olduğu bir dosyadan dolayı yeniden tutuklama çıktı. Bu karşı karşıya olduğumuz yargının ne hale geldiğinin göstergesidir. Talimatlı bir yargı, talimatla çalışıyor. Ama biz inanıyoruz bu ülkede ahlaklı, onurlu yargıçlar var. Eninde sonunda bu ülkede adaleti sağlayacak bir irade ortaya çıkacaktır. Bugün talimatla hareket edenler mutlaka ama mutlaka adil bir yargılama düzeninde hesap verecekler. Diyorlar ya devri sabık yapmayın. Yapacağız mutlaka hesap soracağız. Bunca adaletsizliğin mutlaka hesabını soracağız” diye konuştu.

"Mahmut Tanal: Erdoğan Anayasal suç işledi" haberi, 22 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Mahmut Tanal: Erdoğan Anayasal suç işledi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mahmut Tanal: Erdoğan Anayasal suç işledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
Politika Haberleri