Manavgat’ın Ulualan Bölgesi, golf alanı yapımı için ranta açılıyor

Manavgat’ın Ulualan Bölgesi, golf alanı yapımı için ranta açılıyor

Manavgat’ın Ulualan Bölgesi, golf alanı yapı... Manavgat’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2 kilometrelik sahili önünde yer alan Ulualan Bölgesi’nin golf alanı yapımı için planlamasına tepkiler büyüyor.

Manavgat’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2 kilometrelik sahili önünde yer alan Ulualan Bölgesi’nin golf alanı yapımı için planlamasına tepkiler büyüyor.

Manavgat Ulualan Koruma Platformu'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

Manavgat’ın geleceği olan Ulualan Bölgesi, Manavgat sahil bandı bütününde henüz yapılaşmamış önemli büyüklükte bir alanı kapsamaktadır. Söz konusu alan, konumu, sahil, Akdeniz, Manavgat Irmağı ve orman alanları ile bütünlenen doğal yapısı ile Manavgat kenti ve bölge halkı için çok büyük önem arz eden ender nitelikteki boş alanlardan birisidir.

Ulusal ve Uluslararası projelere konu edilebilecek nitelikte potansiyelleri olan söz konusu alanın, tüm halkın kullanımına açık olarak kurgulanacak sosyal alanları, kentin ekonomik ve ticari hayatına katkı sağlayacak nitelikte, yat limanı, turizm ve ticaret kullanımları, tekne imal ve çekek yeri gibi yatırım alanları ile bölgesel tüm ihtiyaçlar ve talepler dikkate alınarak ortak bir akılla bütüncül olarak projelendirilmesi ve planlanması gerekmektedir.

Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 30.11.2018 onaylı planda, söz konusu bölge 3 tanesi konaklamalı 75 şer hektar, 1 tanesi konaklamasız 55 hektar olmak üzere 4 ayrı parça halinde yaklaşık 280 hektarlık alan sadece "Golf Alanı" kullanımlarına tahsis edilecek şekilde planlanmıştır.

Alanda yer alan yaklaşık 1,5 - 2 km'lik sahil şeridinin tamamı da, bu golf alanlarına cepheli olacak şekilde düzenlenmiş, planlama alanı ve çevresinde yer alan kullanım alanların ve bölge halkının sahile ulaşımına yönelik yaya ve yürüyüş yolları ile park, açık yeşil alan, rekrekatif alanlar gibi kamusal kullanımlara yer verilmeyerek, Kızılağaç sahili, yakın çevresindeki bölge sakinleri başta olmak üzere tüm halkın kullanımından İZOLE edilmiştir.

Söz konusu imar planına Manavgat Belediyesi başta olmak üzere ilgili STK ve Kurumlarca yapılan tüm itirazların reddedildiği bakanlığın 15.04.2020 tarih ve 307540 yazısı ile bildirilmiştir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Manavgat’ımızın özvarlığı olan bölgemizle ilgili olarak Manavgat Belediyesi başta olmak üzere, STK’lar ve her şeyden önce halkımızın düşünceleri göz ardı edilerek yaptığı bu planlama haksızdır ve “Halkımıza Rağmen” yapılan bir çalışmadır.

*ULUALAN BÖLGESİ SADECE TURİZM BAKANLIĞI’NIN DÜŞÜNCESİ VE İSTEĞİYLE DEĞİL KENTİMİZİN DİNAMİKLERİYLE ORTAK AKILLA PLANLANMALIDIR

*ULUALAN BÖLGESİ ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİDİR.

*ULUALAN BÖLGESİ 4 KİŞİNİN DEĞİL HALKIN RANTINA AÇILMALIDIR

*TURİZM BAKANLIĞI BÖLGEMİZDE YAPTIĞI GOLF ALANLARI PLANLAMASINI ACİL OLARAK İPTAL ETMELİDİR.

Bu konuyla ilgili harekete geçmek, toplumumuzda farkındalık oluşturmak, çocuklarımızın geleceği olan Ulualan Bölgesinde halkımızın istemediği bir yapılaşmaya izin vermemek adına, siz değerli halkımızı temsilen Manavgat STK temsilcileri olarak Manavgat Belediye Başkanımız Sn. Şükrü Sözen başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdik.

28.05.2020 Saat 14.00’te Manavgat Belediyesi Side Ek Hizmet Binasında yaptığımız toplantımıza, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, TBMM’de grubu bulanan partilerimizin temsilcileri, Manavgat Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Temsilcisi Sabri Kaya, Ziraat Odası Meclis Başkanı Ömer Şahin ve Tersane İşletmecisi Ramazan Taş katılmıştır.

Toplantımızda “MANAVGAT ULUALANI KORUMA PLATFORMU” oluşturulması kararlaştırılmış ve bu platformun faaliyetleriyle ilgili olarak oluşturulan YÜRÜTME Kurulu’nda ise şu isimler yer almıştır.

MANAVGAT ULUALAN’I KORUMA PLATFORMU YÜRÜTME KURULU

1- Ahmet BOZTAŞ-Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

2- Umut SERTÇELİK- Manavgat Baro Başkanı

3- Nezih ÖZGENÇ- Manavgat Mali Müşavirler Odası Başkanı

4-Sami Dursun DOĞAN- Manavgat Pazarcılar Odası Başkanı

5- Muammer ÜNAL- Manavgat Şoförler Odası Başkanı

6-Ahmet ATCI- Manavgat Mimarlar Odası Başkanı

7- Meryem ÖZKAYMAK- Manavgat Peyzaj Mimarları Odası Başkanı

8- Hasan ÖZCAN- Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı

9- Rasim METİN- Manavgat Ziraat Odası Başkanı

10- Mustafa AYDIN- Manavgat Servisçiler Odası Başkanı

MANAVGAT ULUALAN’I KORUMA PLATFORMU’muz bölgemize sahip çıkmak amacıyla yapacağı çalışma ve eylem planlarını süreç içerisinde siz değerli kamuoyu ile paylaşacaktır. Ulualan Bölgemizin golf alanlarına açılmaması, gelecek kuşaklara en doğru şekliyle aktarılması amacıyla platformumuzu destekleyecek olan Manavgat halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz.

"Manavgat’ın Ulualan Bölgesi, golf alanı yapımı için ranta açılıyor" haberi, 03 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Manavgat’ın Ulualan Bölgesi, golf alanı yapımı için ranta açılıyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Manavgat’ın Ulualan Bölgesi, golf alanı yapımı için ranta açılıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  2. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  3. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  4. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  5. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  6. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  7. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  8. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  9. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  10. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  11. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  12. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  13. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  14. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  15. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  16. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  17. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  18. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  19. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  20. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
Yaşam Haberleri