Manisa'daki Orman Yangınları: 6. Günde Kontrol Altına Alma Çabaları Sürüyor

Manisa'daki Orman Yangınları: 6. Günde Kontrol Altına Alma Çabaları Sürüyor

Manisa'daki Orman Yangınları: 6. Günde Kontr... Manisa'nın Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi'nde başlayan orman yangınları, Salihli’ye kadar ulaştı. 6. günde kontrol altına alınması beklenen yangına, 550 personel ve amfibik uçaklarla müdahale sürüyor. Rüzgarın etkisi, yangının seyrini belirlerken, tahliye edilen mahallelerde zarar büyük.

Manisa'nın Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi'nde başlayan ve komşu ilçe Salihli’ye kadar ulaşan orman yangınlarına müdahale sürüyor. Olası bir fırtına çıkmaması halinde yangının kontrol altına alınması bekleniyor. Bölgedeki çalışmalar, yangının altıncı gününde devam ediyor.

Yangın, 14 Ağustos günü saat 14.30 civarında Gördes'teki ormanda çıktı. İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 uçak, 3 helikopter, 8 arazöz, 2 su ikmal aracı, 1 dozer ve 1 yer ekibi bölgeye sevk edildi. Söndürme çalışmaları sürerken, saat 17.30’da aynı bölgede başka bir yangın daha başladı. Ekiplere takviye yapılarak, uçak sayısı 5’e, helikopter sayısı 13’e çıkarıldı. Karadan da 45 arazöz, 15 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale edildi. Havanın kararmasıyla gece görüşlü helikopterlerle yangına devam edildi.

15 Ağustos sabahı, yangına havadan ve karadan yeniden müdahale başladı. Boyalı Mahallesi'ndeki yangın sürerken, Kayacık ve Kaşıkçı mahallelerinde de iki farklı yangın çıktı. Üç mahallede devam eden yangınlara 11 hava aracı, 83 söndürme ekibi, 36 su tankeri ve 18 iş makinesi ile toplam 361 personel ile müdahale gerçekleşti.

Kaşıkçı Mahallesi’ndeki tarım arazilerindeki yangın kısa sürede söndürülürken, Boyalı ve Kayacık mahallelerindeki yangınlar devam etti. Önlem amaçlı olarak Karayakup (20 hanelik) ve Yeniköy (57 hanelik) mahalleleri tahliye edildi. Karayakup Mahallesi’ndeki cami dahil tüm evler yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangın, Salihli ilçesine de sıçradı. Gece boyunca gece görüşlü helikopterlerle müdahale edilen yangın, üçüncü gününde de sürdü. Rüzgarın etkisiyle alevler, Salihli’nin kırsal Kale, Kemer, Kurttutan ve Hacıhıdır mahallelerine ulaştı. Bu mahalleler de önlem amaçlı olarak boşaltıldı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Yangının ulaştığı Salihli ilçesindeki yangın komuta aracında bilgi alan Gümen, "Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İki riskli noktamız var. Eğer o noktaları tutarsak yangını kontrol altına alacağız," açıklamasında bulundu.

Yangın, rüzgarın etkisiyle büyük bir alanda etkisini sürdürdü. Salihli ilçesindeki Kale Mahallesi’nden rüzgarın etkisiyle Kemer ve Hacıhıdır mahallelerine yönelen yangına 5. gününde, 7 helikopter, 66 arazöz, 22 su ikmal aracı, 6 dozer ve 550 personel ile müdahale devam etti.

Amfibik uçaklar da yangınla mücadeleye katıldı. Bu uçaklar, baraj ve gölden su alarak yangın alanına boşaltıyor. Yangının altıncı gününde, alevlerin enerjisi büyük oranda düştü. Yangının kontrol altına alınması, bölgedeki olası rüzgar veya fırtınaya bağlı olarak gelişecek. Yangının bir an önce kontrol altına alınması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

"Manisa'daki Orman Yangınları: 6. Günde Kontrol Altına Alma Çabaları Sürüyor" haberi, 19 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Manisa'daki Orman Yangınları: 6. Günde Kontrol Altına Alma Çabaları Sürüyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Manisa'daki Orman Yangınları: 6. Günde Kontrol Altına Alma Çabaları Sürüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 12 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:49 Buna dikkat etmeyenlerin emekliliği 11 sene uzar! SGK uzmanı emeklilikte önemli noktayı anlattı
  2. 03:27 Mahfi Eğilmez iPhone 16 konusunda dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu
  3. 03:27 Ankara'da simidin fiyatı 15 TL'ye çıktı
  4. 03:25 Donald Trump’ın seçim kampanyasında kullanılan şapkalar Adıyaman’dan
  5. 02:42 Narin'in diğer amcası 'kasten öldürmeden' tutuklanan kardeşine: "Kesinlikle cezalandırılmalı"
  6. 01:39 Sosyal Medyada Gündem Olan Sokak Röportajı: " Kadınlar Bizim Her Şeyimiz"
  7. 01:37 Bill Gates’ten 25 yıl içinde yaşanabilecek iki felaket senaryosu ile ilgili uyarı geldi
  8. 01:35 Mario Draghi’nin Yeni Raporu: Avrupa’nın Küresel Rekabette Ayakta Kalması İçin Stratejik Öneriler
  9. 01:29 Günün Astrolojik Yorumu: Oğlak Burcunda Ay, İş Hayatında Nasıl Bir Etki Yaratıyor?
  10. 01:25 EZVIZ Türkiye Pazarında: Yeni Akıllı Temizlik Robotlarıyla Satış Hedefi 4 Milyon Dolar!
  11. 01:24 İzmirlilere büyük müjde! 18 yıldır atıl durumdaydı, o hat yenileniyor: Proje sonunda onay aldı!
  12. 01:22 Pratik İşlem Ödeme ve Elektronik Para A.Ş.'ye banka ve kredi kartları için faaliyet izni verildi
  13. 01:21 Antalya'daki Birlik Cami’de Elektrik Kaynaklı Yangın: Hasar Tespit Çalışmaları Başladı!
  14. 01:17 Hamas'tan Biden’ın Ateşkes Planına Onay: Yeni Koşullar Redde Düşürüldü
  15. 01:15 Nusret bu defa ödediği milyon dolarlık hesapla dikkatleri üzerine çekti ve büyük tepki topladı!
  16. 01:14 Zelenskiy, Blinken ve Lammy ile Görüştü: Ukrayna'ya Yeni Askeri Yardım Paketleri Yolda
  17. 01:08 Cinsiyetçi Sözleriyle Gündeme Gelen AKP’li Murat Şerbet'e Tepkiler Büyüyor
  18. 01:06 Antikacıların Gözdesi: Bir Zamanlar Her Evde Olan Fincan Takımının Değeri Şimdi Dudak Uçuklatıyor!
  19. 00:58 Dizel araçların bile ulaşamadığı mesafelere erişen Mercedes, elektrikli otomobillerde rekor kırdı
  20. 00:53 Arkeologlar 27 senedir kazıyorlardı: Çankırı'da tarihi değiştirecek 9 milyon senelik bulgu!
Gündem Haberleri