Mansur Yavaş, Olimpiyatlara gidecek sporcularla buluştu

Mansur Yavaş, Olimpiyatlara gidecek sporcularla buluştu

Mansur Yavaş, Olimpiyatlara gidecek sporcula... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda mücadele edecek ASKİ Spor Kulübü sporcularıyla bir araya geldi.

Sporculara güvendiğini belirten Yavaş, Ankara’ya kazandırılacak yeni spor alanlarının ve İlhan Cavcav Amatör Spor Tesisi’nin de müjdesini verdi. 

Büyükşehir Belediyesi ASKİ ve EGO Spor Kulüpleri 18 sporcu ile Tokyo Olimpiyatları’na gitmeye hak kazandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ASKİ Spor Kulübü’nden 7, EGO Spor Kulübü’nden ise 11 sporcu ile olimpiyatlar öncesi bir araya geldi. Mogan Park Konukevi’nde gerçekleşen programa ASKİ Spor Başkanı Yüksel Arslan, EGO Spor Kulubü Başkanı Akın Hondoroğlu, sporcular ve antrenörleri katıldı.

Yavaş: Başarıyla döneceklerinden şüphemiz yok 

Başkentli sporcuların olimpiyatlarda önemli başarılara imza atacaklarına inandığı söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “1985’ten beri Ankara Büyükşehir Belediyesi sporla uğraşıyor. Şimdiye kadar madalyalar kazanıldı, çeşitli dereceler yapıldı. Dünya’da, Avrupa’da ve Olimpiyat Şampiyonalarında madalyaları ülkemize getirdiler. Şimdi de başarıyla döneceklerinden hiç şüphemiz yok” dedi.

Konuşmasında gençlerin spora yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Yavaş, 15 yeni spor merkezi kuracaklarının da müjdesini verdi:

“Günümüzde ülkemizin boğuştuğu önemli problemler var. Birisi uyuşturucu bağımlılığı birisi de telefon ve bilgisayar bağımlılığı. Gençleri bunların başından almakta gerçekten güçlük çekiliyor. Gerek hükümet gerekse Milli Eğitim Bakanlığı bunlarla mücadele etmeye çalışıyor lakin bizlerin de yerel yöneticiler olarak bu konuda da sorumluluk alıp özellikle de Ankara’nın tüm semtlerindeki gençleri spora teşvik etmek, bir şeylere teşvik etmek için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Ankara’yı hem 24 saat yaşanır bir hale getirmek hem de semtlerin hepsinde insanların spor yapması bizim vaatlerimizin arasında vardı. Son yıllarda şöyle bir şey var; bütün kalkınmış ülkelerde kabul edilmiş, insanlara spor yapma hakkı. Aynı bir belediyenin ulaşım ve su gibi bu tür asli görevlerinin yanında insanların spor yapmasını sağlaması gerekiyor. Spor yapma hakkı dendiği zaman da evine en yakın yerde spor yapma hakkı yani bu imkanın kendisine tanınması gerekiyor. Yaptığımız incelemede 25 tane spor alanı bulduk. Bunların 15 tanesinin temelini inşallah bu yıl içerisinde atacağız. Dolayısıyla, sporla hem gençleri hem de semtlerdeki park ve rekreasyon alanlarını artırmak suretiyle herkesin evine en yakın alanda spor yapmasını da sağlayacağız.”

965946-2-t.jpg

Yavaş'tan İlhan Cavcav Amatör Spor Tesisi sözü 

Sporcularla buluşması sırasında basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Yavaş, amatör spor kulüplerinin desteklenmesi gerektiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Amatör Spor Kulüplerine destekte bulunmuştuk. Kendileriyle irtibat halindeyiz. Az önce bahsettiğim temeli atılacak 15 tane spor tesisimizin de bir kısmının idaresini amatör spor kulüplerine vereceğiz. İnşallah yeni 19 Mayıs Stadı da bir an önce yapılır. Yapılırsa onun yanında yer bulabilirsek, olmazsa amatör spor kulüplerinin derneklerinin yararlanacağı bir İlhan Cavcav Amatör Spor Tesisi sözümüz vardı. İnşallah onu da gerçekleştireceğiz.”

Ankara’da tüm vatandaşlara spor yapmaları çağrısında da bulunan Yavaş, “Buna uygun alanlar yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız alanların hepsinde yürüme, koşu ve sporun çeşitli dallarında insanların çalışabilecekleri alanlar da bulunuyor. Parklarımızda da özellikle betona dayalı bir yapılaşma yok. Sade, isteyenin yürüdüğü, isteyenin bisiklete bindiği ortamlar oluşturuyoruz. Gerçekten, insanlar ailesiyle birlikte gitsin ve spor yapsın istiyoruz. Bunu yaygınlaştıracağız” diye konuştu.

ASKİ Spor Kulübü Başkanından Yavaş'a teşekkür 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın spora ve sporculara desteğinin sürdüğünü ifade eden ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan da, “Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sporcularımıza olimpiyatlarda başarılar diliyorum” dedi.

EGO Spor Kulübü Başkanı Akın Hondoroğlu ise “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın göreve gelmesiyle EGO Spor Kulübü, 35 branş ve 8 bin sporcusuyla dünyanın en büyük kulüpleri arasına girmiştir. Tokyo Olimpiyatları'na şu an itibarıyla 10 sporcumuzla katılıyoruz. Bu başarıların mimarı Sayın Mansur Yavaş başkanımıza bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” sözleriyle ifade etti.

 

"Mansur Yavaş, Olimpiyatlara gidecek sporcularla buluştu" haberi, 14 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 14 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş, Olimpiyatlara gidecek sporcularla buluştu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş, Olimpiyatlara gidecek sporcularla buluştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  2. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  3. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  4. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  5. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  6. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  7. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  8. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  9. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  10. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  11. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  12. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  13. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  14. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  15. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  16. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  17. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  18. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  19. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  20. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
Gündem Haberleri