Mansur Yavaş’tan AKP’lilere ders gibi ‘kar’ cevabı!

Mansur Yavaş’tan AKP’lilere ders gibi ‘kar’ cevabı!

Mansur Yavaş’tan AKP’lilere ders gibi ‘kar’ ... Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ocak ayı ilk oturumu Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Mansur Yavaş, karla mücadele...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ocak ayı ilk oturumu Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Mansur Yavaş, karla mücadele çalışmaları nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere ''bazı sosyal medya trolleri gibi, 2018 yılına ait kar fotoğraflarını koyarak bizi eleştirmek de ayıp oluyor… ‘Biz tuzladık siz gidin kontrol edin' demiyoruz'' diye cevap verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ocak ayı ilk oturumunda konuşan Mansur Yavaş karla mücadele çalışmaları nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt vererek, "Karla mücadelede toplam bin 168 personel ve 390 araçla müdahale ettik. Bazıları gibi biz tuzladık gidin kontrol edin demiyoruz. Eksiğimiz varsa başımızın üstüne" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, afet riski olan yerlerle ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, karda açılamayan ya da buzlanma ihtimali olan yollar ile ani yağışlarda yapılacak işlerin önceden planlandığını söyledi.

Başkent'te etkili olan kar yağışının kent yaşamını olumsuz etkilemesine yönelik eleştirilere yanıt veren Başkan Yavaş, sahadaki görevli araç ve personel listesini de paylaşarak, şu bilgileri verdi:

*Ana arterlerde özellikle de karın çok yağmasının muhtemel olduğu yerlerde bekleyen araçlarımızın tepe lambasını dahi açtırıyorum ki en azından vatandaşlarımız bizim orada nöbette beklediğimizi bilsin.

*Başkent'teki 8 bin 572 cadde 6 bin 381 kilometre uzunluğunda. 6 Ocak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle toplam bin 168 personel ve 390 araçla müdahale ettik.

TUZ POLEMİĞİ

Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı tuzun kalitesi konusunda yapılan polemiklere de açıklık getiren Başkan Yavaş, ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

*Orada bir yanlışlık var. İhaleyi 28.08.2019'da yaptık. Bir kalem tuz aldık. Yani stoklarımızda tuz yaz aylarından beri var. İkinci ihaleyi yaptık. Peki niye yaptık?

*Çünkü ilk defa mahalle muhtarlarına tuz dağıtıyoruz. Onlar bizden tuz isteyince tuz yetmeyecek diyerek ikinci ihaleyi yaptık. 60 bin ton tuz alındı, 48 bin ton şu an stokta var, kullanılan ise 29 bin ton. Geçen seneden kalan 17 bin ton daha var. Ayrıca muhtarlar vasıtasıyla da apartmanlara tuz dağıtıyoruz ki böyle bir alışkanlık oluşsun. Elimizden gelen budur, eksiklerimizi de gördük.

*Ani bir yağış oldu, bunun da siyasi sorumluluğu üstleniyoruz. Vatandaşlarımız bunun takdirini yapacaktır.

*Yoksa bazı sosyal medya trolleri gibi, 2018 yılına ait kar fotoğraflarını koyarak bizi eleştirmek de ayıp oluyor… ‘Biz tuzladık siz gidin kontrol edin' demiyoruz. Siz anladınız ne demek istediğimi. Eksiğimiz varsa başımızın üstüne. Daha iyisini yapmak için elimizden geleni yapacağız.

"Mansur Yavaş’tan AKP’lilere ders gibi ‘kar’ cevabı!" haberi, 09 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş’tan AKP’lilere ders gibi ‘kar’ cevabı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş’tan AKP’lilere ders gibi ‘kar’ cevabı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  2. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  3. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  4. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  5. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  6. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  7. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  8. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  9. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  10. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
  11. 00:39 Tesla'nın karı yılın ilk çeyreğinde sert bir düşüş yaşadı
  12. 00:35 Özgür Özel: "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim"
  13. 00:34 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder görevinden istifa ettiğini açıkladı
  14. 00:30 Arsenal, Chelsea'yi 5-0 mağlup ederek liderliği sürdürdü
  15. 00:26 Prens Louis'den yeni kareler geldi: Kanser tedavisi gören Kate Middleton çekti
  16. 00:25 Ünlü düdüklü tencere markası iflas etti: Hanımların düdüklü tencerede favorisiydi!
  17. 00:24 WhatsApp'a yeni özellik getirildi: Artık o özellik internetsiz kullanılabilecek
  18. 00:22 New York Borsası günü yükselişle kapattı
  19. 00:22 Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma açıkladı: FIFA ve UEFA Türk futbolunu takibe aldı
  20. 00:19 Aliyev, 3 ülkeyi işaret gösterdi: Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyorlar
Haberleri