MEB okullarında ‘Hizbullah’ sınavı! ‘Karşı çıkan din düşmanı ilan ediliyor’

MEB okullarında ‘Hizbullah’ sınavı! ‘Karşı çıkan din düşmanı ilan ediliyor’

MEB okullarında ‘Hizbullah’ sınavı! ‘Karşı ç... Milli Eğitim Bakanlığı, terör örgütü Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen, “Peygamber Sevdalıları Vakfı”na bu yıl da okullarda Siyer

Milli Eğitim Bakanlığı, terör örgütü Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen, “Peygamber Sevdalıları Vakfı”na bu yıl da okullarda Siyer (peygamberin hayatını anlatan) sınavı düzenlenmesine onay verdi.

Siyer sınavına hazırlanan H.R.K. “Babam sınava girmemi istemiyor. Ancak tablet kazanmak için sınava gireceğim” dedi. M.N. isimli veli, “Sınava karşı çıktığımız için din düşmanı ilan ediliyoruz” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) terör örgütü Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen, “Peygamber Sevdalıları Vakfı”na bu yıl da okullarda Siyer (peygamberin hayatını anlatan) sınavı düzenlenmesine izin verdi. İstanbul’da çok sayıdaki okulda ise öğretmenlerin iki hafta sonra düzenlenecek siyer sınavına öğrencilerin girmesi için çağrı yaptığı öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Sultançiftliği’nde bir ilkokulda okuyan ve siyer sınavına hazırlanan H.R.K. isimli kız çocuğu, “Bu sınava girmemi aslında babam istemiyor. ‘Otur okul derslerine çalış’ diyor. Ancak babamdan tablet istiyorum. Parası olmadığı için alamıyor. Bende tablet kazanmak için sınava gireceğim” dedi. Yine aynı semtte oturan ve çocuğunun sınava girmesini istemeyen M.N. isimli bir anne ise “Bizler bu sınava karşı çıktığımız için din düşmanı ilan ediliyoruz. Okulda öğretmenler ve diğer veliler tarafından dışlanıyoruz” diye konuştu.

MEB, çocukları tarikatlara, cemaatlere, dini kurum ve kuruluşlara emanet etmeye devam ediyor. Yıllardır Hizbullah’a yakınlığı bilinen “Peygamber Sevdalıları Vakfı” adı altında örgütlenen dinci grup, ülke genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde bu yılda “Siyer Sınavı” düzenleyecek.

Arasında tablet, bisiklet, çeyrek altının da bulunduğu 2 bin farklı ödülün verileceği belirtilen sınavda, en iyi dereceyi yapan öğrenciler ise bu vakfa emanet edilerek umreye gönderilecek. Ayrıca çok sayıda okulda ise öğretmenlerin bu sınava girmesi için öğrencilere çağrı yaptığı, öğrencilerin ise sınava katılmak için 5 TL ödeme yaptığı belirtildi.

ÖĞRETMEN İSTEDİ

Bu sınava girecekler arasında yer alan H.R.K. isimli kız çocuğu ise sınava girmesini din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin istediğini belirterek “Sınavı kazanmak için çok çalışıyorum. Bu sınava girmemi aslında babam istemiyor. Ancak babamdan tablet istiyorum. Parası olmadığı için alamıyor. Bende sırf tablet almak için sınava gireceğim. Verecekleri hediyeler çok güzel” dedi.

“Bu sınav okul derslerine engel olmuyor mu?” sorumuza ise H.R.K., “Sadece şu ara bu sınava çalışıyorum. Sınav bitince tekrar okul derslerime çalışacağım. Bazen babamda kızıyor. ‘Otur okul derslerine çalış’ diyor.” ifadelerini kullandı.

‘DİN DÜŞMANI İLAN EDİLİYORUZ’

Çocuğunun siyer sınavına girmesini istemeyen M.N., isimli veli ise “Müslümanız bizler ancak çocuklara böyle sınavlar yapmalarını uygun görmüyorum. Ona gerekli dini bilgiyi ben evde veriyorum. Yazın çocuğumu Kuran kursuna çağırıyorlar. Şimdi ise bu sınav. Çocuğumun böyle bir sınava girmesini istemiyorum. Ancak diğer çocuklardan etkileniyor. Ayrıca bizler karşı çıktığımız için din düşmanı ilan ediliyoruz. Okulda öğretmenler ve diğer veliler tarafından dışlanıyoruz” dedi.

"MEB okullarında ‘Hizbullah’ sınavı! ‘Karşı çıkan din düşmanı ilan ediliyor’" haberi, 05 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan MEB okullarında ‘Hizbullah’ sınavı! ‘Karşı çıkan din düşmanı ilan ediliyor’ haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MEB okullarında ‘Hizbullah’ sınavı! ‘Karşı çıkan din düşmanı ilan ediliyor’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  2. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  3. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  4. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  5. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  6. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  7. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  8. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  9. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  10. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  11. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  12. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  13. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
  14. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  15. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  16. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  17. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  18. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  19. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  20. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
Eğitim Haberleri